Olympiakwartier Oost Almere

Opdrachtgever(s)

  • De Alliantie
  • GoedeStede

Architect(en)

Locatie

  • Almere

Status

  • Ontwikkeling

Een groene, duurzame en toekomstbestendige buurt; Olympiakwartier Oost

Kracht: vanuit langjarige samenwerking, bereikbaar voor een brede doelgroep, natuurinclusief, klimaatadaptief, duurzaam, uniek straatbeeld

In Almere ontwikkelt en realiseert Trebbe in opdracht van woningcorporaties De Alliantie Ontwikkeling en GoedeStede de nieuwe buur Olympiakwartier Oost. Hier komen 224 woningen in verschillende typen, voor zowel de verkoop als de verhuur.

Over de woningen

De 224 woningen worden verdeeld over drie appartementencomplexen, met in totaal 175 appartementen, en 49 grondgebonden woningen in twee hofjes. Olympiakwartier Oost biedt een thuis aan een brede doelgroep. 17 woningen en 139 appartementen bestemd voor de sociale verhuur en 36 appartementen worden verhuurd in het middenhuursegment. Verder zijn 16 grondgebonden woningen bestemd voor de verkoop. De architectuur, van de hand van Klunder Architecten, draagt bij aan een gevarieerd straatbeeld. Door de mix van gemêleerde aardse- en natuurlijke tinten is iedere woning uniek, maar vormen ze samen een geheel. Bijzonder is dat een aantal grondgebonden woningen ‘groene gevels’ krijgt. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en een aantal woningen is duurzamer dan de huidige eisen.

Een groene leefomgeving

Het Olympiakwartier Oost is straks een fraaie leefomgeving waarin veel aandacht is voor groen. De grote hoeveelheid geveltuintjes en groene erfafscheidingen geven hier invulling aan en zorgen voor een zachte overgang naar het groene, openbare gebied. Verder worden er groene daken op de bergingen geplaatst en nestkasten voor vleermuizen en gierzwaluwen in de gevels verwerkt.

Deel dit project op social media