Historie en toekomst van Trebbe

Aangenaam!

Trebbe is een familiebedrijf in hart en nieren, met een rijke historie. Het begon in 1911 met de firma J.A. Trebbe, opgericht door Johan Arnold Trebbe (1862) en gespecialiseerd in onderhoudswerkzaamheden en kleine verbouwingen. De eerste nieuwbouwopdracht was een blok van twee woningen aan de Oosterstraat in Enschede.

Eerste grote opdrachten

De eerste echte grote opdrachten werden verworven in de utilitaire sector. Zo nam Trebbe in 1914 de nieuwbouw van het kantoor van de firma Spanjaard in Borne voor haar rekening. Hiermee ging een aanneemsom van f 17.623,- gepaard. De eerste grote woningbouwopdracht werd in 1923 uitgevoerd: 38 woningen voor Woningbouwvereniging Patrimonium uit Enschede. Arnold Trebbe trad in 1925 uit als firmant. Zijn zonen Hein en Gerhard zetten het toen al 150 medewerkers tellende bedrijf voort onder de naam Gebr. Trebbe.

Uitbreiding werkgebied

Na de oorlog moest het bedrijf gedeeltelijk weer worden opgebouwd. Hein Trebbe overleed in 1948 waarna zijn zonen, Johan en Jan, in de firma werden opgenomen. Het werkgebied verspreidde zich steeds verder over Nederland. Tegelijk steeg het aantal medewerkers. Dit had gevolgen voor de bedrijfshuisvesting van Trebbe. In 1972 werd het pand aan de Tubantiasingel in Enschede betrokken dat tot op heden nog steeds de thuisbasis is van ons kantoor in Enschede. Daarnaast werden werkmaatschappijen opgericht in andere delen van Nederland.

Kantoor Trebbe Tubantiasingel Enschede
Hein Trebbe jr. & Hein Trebbe sr.

Huidige situatie

In 1982 trad H.C.J. (Hein) Trebbe toe tot de directie van het bedrijf. Hij is de zoon van Jan en daarmee de vierde generatie Trebbe. Hein Trebbe staat tot op de dag van vandaag nog steeds aan het roer van het bedrijf. Op 1 november 2010 is ook de zoon van Hein Trebbe in dienst getreden bij Trebbe Groep: H.J.H. (Hein) Trebbe is de vijfde generatie Trebbe. In 2020 werd de groepsdirectie versterkt met Marinus den Harder.

Trebbe is regionaal georganiseerd. Trebbe Groep met daaronder Trebbe NoordOost B.V. met vestigingen in Groningen, Enschede en Zwolle en Trebbe MiddenWest B.V. met een vestiging in Nieuwegein. Binnen Trebbe wordt gewerkt aan de ontwikkeling van gebieden, wijken en buurten. Vanuit onze concepten BasisWonen en HoogWonen realiseren we snel duurzame en betaalbare woningen en appartementencomplexen. Met U-bouw bouwen we complexe woningbouw, ziekenhuizen en zorgcomplexen. De verduurzaming van bestaand vastgoed wordt ter hand genomen door BestaandWonen. Vanuit Verbouw & Beheer verzorgt Trebbe het beheer en onderhoud van verschillende type vastgoed.

Trebbe Groep heeft ook twee zusterbedrijven: Dijkham bouw B.V. in Nijkerk en Bouwbedrijf Van den Hengel B.V. in Soest. Daarnaast is Giesbers Groep, bestaande uit Giesbers Wijchen B.V., Giesbers Rotterdam B.V. en Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V. uit Nieuwegein, een zelfstandig zusterbedrijf van Trebbe Groep.

De blauwdruk van morgen

Trebbe transformeert zich naar een klantgericht bedrijf. Waar wij vroeger alleen verantwoordelijk waren voor de bouwkundige werkzaamheden en het aannemen van werk, bieden we nu complete huisvestingsoplossingen. Van ontwikkeling tot beheer. Van nieuwbouw tot renovatie en transformatie.

Deel dit verhaal op social media