Volg alle ontwikkelingen bij Trebbe op de voet.


SoortVeerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Hilko van Dijk

Niet alleen privé maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega's hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Hilko van Dijk, projectmanager, waarom hij ooit voor de bouw koos, waarom elektrotechniek alles en niets daarmee te maken heeft en wat hij de charme van zijn werk vindt.

Wijkvernieuwing Tinnegieter Harderwijk van start

Woningcorporatie UWOON en ontwikkelende bouwer Trebbe zijn onlangs gestart met de verduurzaming van vijf woningen in de wijk Tinnegieter in Harderwijk. Daarmee is de grootschalige vernieuwing van de wijk Tinnegieter officieel van start gegaan. Gefaseerd wordt de wijk klaar gemaakt voor de toekomst.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Andries van Nijhuis

Niet alleen privé maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega's hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Andries van Nijhuis wat hij mooi vindt aan de bouw, wat dat te maken heeft met groeien en deelt hij een veerkrachtige tip.

Bouw twintig nieuwe sociale huurwoningen in Enschede gestart

Deze week is de bouw gestart van twintig nieuwe en zeer duurzame woningen door Trebbe. In de wijken Stroinkslanden en Stadsveld worden de woningen gerealiseerd voor woningcorporatie De Woonplaats.

De woningmarkt constant in beweging, door corona ook nieuwe kansen

Begin dit jaar gingen we in gesprek met Hein Stooker, directeur projectontwikkeling, over de overspannen woningmarkt en de woningnood in wording. Toen konden we nog niet bevroeden in welke situatie we ons nu bevinden met corona en de consequenties voor onze economie en maatschappelijk leven. Hoog tijd voor een herijking met Hein. Over het nu, de toekomst, Prinsjesdag, andere uitdagingen en oplossingen, want die zijn er.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Vincent Telgenkamp

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega's hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Vincent Telgenkamp, calculator HoogWonen, waarom hij voor de bouw koos, wat dat met F16’s, ridders, en pubquizzen te maken heeft en wat voor hem veerkracht is.

Realisering laatste grondgebonden woningen Ebbingekwartier in Groningen feestelijk ingeluid

Gemeente Groningen, bouwer Trebbe en gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen stonden vanochtend op feestelijke wijze stil bij de realisatie van de laatste grondgebonden woningen boven op de parkeergarage van het Ebbingekwartier.Wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen, Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe en Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij VanWonen verrichtten de officiële handeling.

De Alliantie Ontwikkeling en Trebbe realiseren 34 woningen aan de Lieven de Keylaan in Hilversum

8 september jl. ondertekenden Jan van Barneveld, directeur bij de Alliantie Ontwikkeling en Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe, de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 9 eengezinswoningen en 25 appartementen aan de Lieven de Keylaan in Hilversum

Woonconcept en Trebbe verduurzamen samen 102 woningen in Meppel

Woonconcept en Trebbe zijn gestart met het verduurzamen van 102 woningen in de wijk Haveltermade in Meppel. Samen met de bewoners is in de afgelopen maanden nagedacht over wat er moet gebeuren om de woning nog comfortabeler en energiezuiniger te maken. De uitvoering is inmiddels gestart.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Tom Engbers

Niet alleen privé maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega's hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Tom Engbers, senior bouwplaatsmanager, wat voor hem veerkracht is, waarom hij voor de bouw koos en hij deelt zijn veerkrachtige tip.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Dimitri Veldhoen

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen medewerkers hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Dimitri Veldhoen wat voor hem veerkracht is, waarom hij de overstap naar Trebbe maakte en hij deelt zijn veerkrachtige tip.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Amber Potze

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen medewerkers hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Amber Potze, trainee bij Trebbe wat voor haar veerkracht is en wat de huidige tijd met lagere versnellingen te maken heeft.

Een nieuw stuk skyline van Nijmegen

De kade aan de Nijmeegse Waal is binnenkort 324 stijlvolle appartementen rijker, van sociale huur tot koop. Aan het water verrijst binnenkort appartementencomplex Havenkade.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Hein Stooker

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Hein Stooker, directeur bij Trebbe Wonen wat voor hem veerkracht is, hoe zich dit vertaalt naar het aanbod van Trebbe Wonen en waarom Trebbe onderdeel van zichzelf is geworden.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Marc van der Veen

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Marc van der Veen, werkvoorbereider bij Trebbe Utiliteit, wat voor hem veerkracht is en waarom nooit meer weggaan als een rode draad door zijn carrière lijkt te lopen.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Edsard Koops

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Edsard Koops, woonconsulent bij Trebbe BestaandWonen wat voor hem veerkracht is en hoe hij van de ene kant van de tafel.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Izabella Prusinowski

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Izabella Prusinowski, secretariaatsmedewerker bij Trebbe wat voor haar veerkracht is, wat zij belangrijk vindt in haar werk en dat heeft alles te maken met oren en schouders.

Zomersluiting 2020

We gaan er even tussenuit! Van maandag 20 juli tot en met vrijdag 7 augustus genieten wij van de zomervakantie. Daarna staan we weer volledig tot uw beschikking. Dringende zaken? Klik en lees hoe u contact met ons op kunt nemen.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Jolanda Strijk

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Jolanda Strijk, HR-manager bij Trebbe wat voor haar veerkracht is en wat zij met verbinding heeft.

Trebbe draait in 2019 hoogste omzet ooit; 397 miljoen

Na een lichte omzetstijging in 2018, nam ook in 2019 de omzet verder toe. De totale omzet steeg met ruim 40% naar € 397 miljoen. De forse omzetstijging van Trebbe Holding is voor een groot deel toe te schrijven aan de overname van de Giesbers Bedrijven eind 2018. Trebbe draaide nog niet eerder in haar 109-jarige bestaan zo een hoge omzet.

Portaal en 7 ketenpartners gaan samen voor ‘beter, goedkoper en sneller’

Portaal sluit met zeven ketenpartners - waaronder Trebbe - een langdurige, duurzame samenwerkingsovereenkomst: “Zolang de overheid de verhuurderheffing niet afschaft, is dit een van de mogelijkheden om de kosten naar beneden te krijgen voor de nieuwbouw-, duurzaamheids- en renovatieopgaves.”

Eerste exemplaar boek ‘Koningsdaal: visie, bezieling en betrokkenheid' overhandigd aan wethouder Noël Vergunst

Op vrijdag 10 juli jl. overhandigde schrijver Vincent Cantrijn het eerste exemplaar van het boek ‘Koningsdaal: visie, bezieling en betrokkenheid' aan wethouder Noël Vergunst.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Lauranne de Graaf

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Lauranne de Graaf, junior procesmanager bij Trebbe wat voor haar veerkracht is en wat dat te maken heeft met stroom en dynamiek.

Eerste sleutel Hof van Hardenberg overhandigd

Na een bouwtijd van vier maanden ontvingen 9 juli jl. Jan en Diny van der Kamp de eerste sleutel van Hof van Hardenberg uit handen van wethouder Martijn Breukelman.

Goede woningen, te duur voor de huur?

De investeringskaders van woningcorporaties worden steeds enger, terwijl de vraag naar goede, betaalbare woningen toeneemt. Wordt de bouw van nieuwe woningen te duur voor de huur?

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Danny Ellen

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega's hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Danny Ellen, timmerman bij Trebbe, wat voor hem veerkracht is en wat hij (niet) met tandartsstoelen heeft.

Trebbe levert Rengerswetering eiland 3 Bunschoten-Spakenburg op aan Het Gooi en Omstreken

30 juni jl. droeg Trebbe het appartementencomplex dat zij realiseerde op Rengerswetering eiland 3 over aan woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Met de oplevering van de appartementen ronden woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en ontwikkelende bouwer Trebbe de nieuwe wijk Rengerswetering eiland 3, bestaande uit 26 eengezinswoningen en 35 appartementen, af.

Nieuwe besluiten BasisWonen

Het Technisch Team heeft weer nieuwe beslissingen genomen over onze conceptuele BasisWoning. Lees de lijst met de besluiten.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Remco Raghunath

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen medewerkers hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Remco Raghunath, projectontwikkelaar bij Trebbe, wat voor hem veerkracht is en waarom hij het best op zijn plek is bij een ontwikkelende bouwer.

Omnia Wonen en Trebbe starten bouw sociale huurwoningen op locatie Sportfondsenbad in Amersfoort

Omnia Wonen en Trebbe bouwen sociale huurwoningen op locatie Sportfondsenbad Amersfoort. De woningcorporatie heeft ontwikkelende bouwer Trebbe ingeschakeld om er twee appartementencomplexen te realiseren.

Talis en Trebbe starten bouw Ecodorp Zuiderveld Nijmegen

Op 24 juni proostten CVEG, Talis, WBVG en Trebbe op de start bouw van ‘Ecodorp Zuiderveld’. Een nieuwe leefgemeenschap in Nijmegen Noord. De start bouw is een bijzonder moment: na een intensieve voorbereiding samen met bewoners, wordt het Ecodorp nu ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Sara Pouwels

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega's hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Sara Pouwels, Hoofd Communicatie bij Trebbe wat voor haar veerkracht is en wat zij het allermooist vindt aan haar werk en dat heeft alles te maken met buiten de lijntjes kleuren.

Trebbe Wonen koopt perceel Hengelosestraat Enschede

Waar vroeger ROC van Twente gevestigd was aan de Hengelosestraat in Enschede verrijst op termijn een nieuwe woonwijk ontwikkeld door Trebbe Wonen. Onlangs ondertekenden Trudy Vos, lid College van Bestuur van ROC van Twente en Hein Trebbe sr. namens Trebbe Wonen voor de levering van het perceel.

Trebbe introduceert PuurWonen: een complete woning vanaf € 189.500,-

De maatschappij is volop in beweging! Er ligt een forse nieuwbouwopgave en een grote groep starters en doorstromers is in de verdrukking gekomen op de woningmarkt. Trebbe komt met het antwoord: PuurWonen. Een complete, ruime, duurzame woning die scherp geprijsd is.

SWZ en Trebbe bouwen duurzame, toekomstbestendige appartementen aan de Schubertstraat Zwolle

Met het ondertekenen van het contract wordt de samenwerking officieel. SWZ heeft Trebbe de opdracht gegeven om aan de Schubertstraat een appartementencomplex te bouwen met 27 sociale huurappartementen.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Damian Leffers

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega's hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Damian Leffers, timmerman bij Trebbe wat voor hem veerkracht is en wat hij het allermooist vindt aan zijn werk en dat heeft alles te maken met groots, meeslepend en beton.

Directie Trebbe uitgebreid met Marinus den Harder

Vanwege de groei die Trebbe de afgelopen jaren doormaakte wordt met ingang van 1 september a.s. de directie van Trebbe Groep uitgebreid met Marinus den Harder.

Trebbe is gestart met de bouw van Hoekse Olm Lelystad

Onlangs sloeg Trebbe de eerste paal voor het project Hoekse Olm in het deelgebied Olmenkwartier in de wijk Warande in Lelystad. Hoekse Olm biedt plaats aan 31 woningen.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Remco Holtmaat

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Remco Holtmaat, werkvoorbereider bij Trebbe Utiliteit, waar hij energie van krijgt en waarom hij iedere dag een daily stand houdt met zijn vrouw (en zij werkt niet in de bouw).

Woonconcept en Trebbe informeren bewoners met videoboodschap

Bewoners van de Heinsiusstraat in Meppel krijgen op een bijzondere manier een presentatie van de renovatieplannen in hun straat op de mat. In de vorm van een een videoboodschap. Klik en lees.

Woonconcept en Trebbe realiseren duurzame, betaalbare sociale huurwoningen in Meppel

Onlangs sloeg Trebbe in opdracht van woningcorporatie Woonconcept de eerste paal voor 34 nul-op-de-meter zeer betaalbare sociale huurwoningen aan de Randweg in Meppel.

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Matthijs Hazekamp

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met uitdagingen en tegenslagen. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Matthijs Hazekamp, uitvoerder bij Trebbe BestaandWonen waar hij energie van krijgt en wat dat te maken heeft met ridders, paarden en deurbellen.

De Woonplaats en Trebbe realiseren twintig nieuwe sociale huurwoningen in Enschede

In de wijken Stroinkslanden en Stadsveld worden in totaal 20 nieuwe en zeer duurzame woningen gebouwd door woningcorporatie De Woonplaats en ontwikkelende bouwer Trebbe.

Bouw sociale huurappartementen Puntenburgerlaan gestart

Geen feestelijk moment, wel een feestelijk gevoel. Want ondanks de coronacrisis zijn woningcorporatie Portaal en ontwikkelende bouwer Trebbe blij dat deze week de fundering voor een nieuw woongebouw aan de Puntenburgerlaan de grond is ingegaan.

Thijs Broeze versterkt Trebbe

Met ingang van 18 mei jl. is Thijs Broeze Trebbe komen versterken als commercieel manager.

Trebbe & LEKSTEDEwonen starten bouw 25 woningen Hoef en Haag

Vorige week is de eerste paal geslagen voor 25 sociale huurwoningen in ‘De Erven’ van Hoef en Haag. Trebbe realiseert de duurzame woningen in opdracht van LEKSTEDEwonen. Er komen drie verschillende woningtypen met oppervlakten van 97 t/m 110 m2.

Trebbe start bouw Landgoed in den Houte Noordwijkerhout

Trebbe is gestart met de realisatie van de eerste fase van 112 woningen in Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe en is de jongste wijk van Noordwijkerhout. De wijk omvat in totaal ca. 700 woningen en is gesitueerd tegen het centrum van Noordwijkerhout, op het voormalige BAVO-terrein.

Ekracht: Directiebenoeming Trebbe Bouw

Door de groei van Trebbe en vervolgens de uitdagingen van deze bijzondere tijd, is besloten de directie van Trebbe Bouw met ingang van 1 mei jl. te versterken met Jeroen Gietema en Wouter Huuskes.

GoedeStede en Trebbe leveren appartementencomplex Madrona Almere corona-proof op

Vanaf deze week krijgen de 95 huurders op contactloze wijze de sleutels van hun gloednieuwe appartement in wooncomplex Madrona in Almere Buiten. Wethouder Lindenbergh nam een filmpje op om het pand virtueel te openen en om de bewoners te feliciteren met hun nieuwe woning.

Accolade en Trebbe realiseren 16 huurwoningen in Sneek

Accolade gaat in de wijk Stadsfenne in Sneek samen met ontwikkelende bouwer Trebbe zestien nieuwe woningen realiseren.

de Alliantie Ontwikkeling en Trebbe realiseren appartementencomplex Duinrijk Almere DUIN

Met de ondertekening van de overeenkomst voor de bouw van Duinrijk bestendigen de Alliantie Ontwikkeling en ontwikkelende bouwer Trebbe hun samenwerking in de realisatie van goede, betaalbare huisvesting. Duinrijk omvat 78 appartementen, bestemd voor sociale verhuur door de Alliantie, in Kop Noord Almere DUIN.

Trebbe levert appartementencomplex Dok15 Buiksloterham Amsterdam op aan opdrachtgever

Onlangs leverde Trebbe het appartementencomplex Dok15 in Buiksloterham te Amsterdam op aan de opdrachtgever. Het nieuwe appartementencomplex biedt plaats aan 35 appartementen en een circulaire binnentuin.

Nieuwbouw 107 appartementen van start in Grunobuurt Groningen

Woningcorporatie Nijestee, ontwikkelende bouwer Trebbe en architectenbureau De Zwarte Hond zijn gestart met de bouw van het vijfde woonblok in de Grunobuurt in Groningen, Tractie genaamd.

Renoveren in corona-tijd

De wereld op z’n kop. Zo voelt het een beetje de afgelopen weken. Alles wat normaal was, is niet meer vanzelfsprekend. En dat geeft beperkingen, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden; we worden creatiever en vinden efficiënte oplossingen. Voor nu en ook ná corona.

Trebbe en BPD slaan eerste paal appartementencomplex Extravert Almere Buiten

Op 7 april jl. zijn Trebbe en BPD (Bouwfonds Property Development) gestart met de bouw van het appartementencomplex Extravert in Almere. Extravert biedt straks plaats aan 73 comfortabele nieuwbouwappartementen.

Bouw tweede fase Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort van start

Op 31 maart jl. is Trebbe gestart met het heiwerk voor de tweede fase Wonen in Verdi in de wijk Hogekwartier Amersfoort. Wonen in Verdi omvat in totaal 58 woningen bestemd voor de verkoop. De tweede, en tevens laatste, fase bestaat uit 42 koopwoningen. De 58 koopwoningen die Trebbe in Hogekwartier realiseert, versterken de ontwikkeling van de stadswijk Hogekwartier en de stad Amersfoort.

Afvalreductie bij Trebbe BestaandWonen

Binnen Trebbe werken we aan de verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering. Afvalreductie past daar uitstekend binnen en dat wordt binnen verschillende kenniscentra enthousiast opgepakt. Zo ook bij BestaandWonen. Het eerste projectteam dat aan de slag ging met afvalreductie was het team van 88 woningen en 79 appartementen in Cuijk.

Bouw derde Knarrenhof® Nederland gestart in Hardenberg

In Hardenberg is Trebbe in maart gestart met de bouw van het derde Knarrenhof in Nederland. Het Hof van Hardenberg omvat 15 levensloopbestendige koopwoningen. Naast wonen staan noaberschap, zelfredzaamheid en zelfstandigheid centraal.

BPD en Trebbe winnen tender gebiedsontwikkeling Waterfront Harderwijk

De gemeente Harderwijk heeft gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en ontwikkelende bouwer Trebbe geselecteerd voor de ontwikkeling van Waterfront fase 3 in Harderwijk. Het wordt een groene, energieneutrale wijk van 126 woningen, die bereikbaar zijn voor een brede doelgroep.

Update coronavirus 15 maart 2020

Zondag 15 maart 2020 is opnieuw een persconferentie gegeven over het coronavirus. Klik en lees een samenvatting van de aangescherpte maatregelen en hoe Trebbe hiermee omgaat. Deze maatregelen blijven tot en met 6 april van kracht.

Realisatie moderne woongemeenschap Ebbingehof Groningen bekrachtigd

Na een jarenlange intensieve samenwerking door stichting Ebbingehof, Moriko Kira Architects en gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen, werd vanochtend de laatste stap gezet richting realisatie. Met de officiële ondertekening van de aannemings-overeenkomst door stichting Ebbingehof en de aannemende partij Trebbe, is de realisatie van het bijzondere wooncomplex officieel een feit.

Gemeente Cuijk, Mooiland en Trebbe graven wensen voor de wijk in bij de 27 sociale huurappartementen in De Valuwe Cuijk

Op 9 maart jl. werd stilgestaan bij de bouw van het project 27 sociale huurappartementen in De Valuwe, Cuijk. Er werd teruggeblikt op een prettige samenwerking tussen onder andere gemeente Cuijk, Mooiland en Trebbe.

Bewoners blij met wijkvernieuwing Tinnegieter Harderwijk

Woningcorporatie UWOON en ontwikkelende bouwer Trebbe zijn blij met de reacties van de huidige huurders op de wijkvernieuwingsplannen voor de wijk Tinnegieter in Harderwijk. Maar liefst 98% van de huidige bewoners stemmen in met de vervangende nieuwbouw. Daarnaast heeft zelfs 100% ingestemd met de werkzaamheden om 5 woningen aan de Bernhardlaan energiezuiniger te maken.

Herontwikkeling De Engel in Amstelhoek stap dichterbij

Op 3 maart ondertekenden de gemeente De Ronde Venen en de ontwikkelaars Trebbe, Timpaan en Blantema een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van het bedrijventerrein ‘De Engel’ aan de Amstelkade in Amstelhoek.

Contractondertekening Hotfloor UMCG

4 maart jl. ondertekenden UMCG, BAM, ENGIE en Trebbe de contracten voor de realisatie van het nieuwe Centrum Acute Zorg, traumakamers en de nieuwe afdeling Neonatologie.

Beste Bouwer(s) 2019 en Beste Verbouwer 2019 bekend

Voor de vierde keer op rij organiseerde bouwnu.nl de verkiezing van de Beste Bouwer(s) en Beste Verbouwer van het Jaar. Trebbe behaalde in de categorie Beste Bouwer 50 of meer reviews de tweede plaats.

Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Isala Meppel en Noorderboog

Patiënten en medewerkers van Isala, Zorggroep Noorderboog en de burgemeester van Meppel sloegen dinsdag 3 maart 2020 de eerste paal de grond in voor het nieuwe ziekenhuis in Meppel. Het bouwconsortium TDE, bestaande uit Trebbe, Dura Vermeer en ENGIE, is verantwoordelijk voor de uiteindelijke bouw van het ziekenhuis en een voorziening voor Geriatrische revalidatiezorg.

Eerste nieuwe sociale huurwoningen in Kop De Veste opgeleverd

Dinsdag 18 februari jl. werden de eerste sociale huurwoningen in De Veste feestelijk opgeleverd. Mevrouw Nijland ontving symbolisch de eerste sleutel. De dertig sociale huurwoningen zijn onderdeel van het grotere nieuwbouwplan Kop De Veste in de Lelystadse wijk De Veste.

Balanceren van crisis naar woningnood

Momenteel balanceren we op het randje van een woningnood waardoor mensen in schrijnende gevallen zelfs dakloos worden. De markt is overspannen geraakt na een crisis van ongekend niveau. Hoog tijd voor een gesprek met Hein Stooker, directeur projectontwikkeling bij Trebbe Wonen.

Trebbe genomineerd voor Beste Bouwer 2019

Voor het vierde jaar op rij organiseert bouwnu.nl de verkiezing van de Beste Bouwer en Beste Verbouwer van het Jaar. Bot & van der Ham - ThuisinBouwen, Trebbe Wonen B.V. en Rehorst Bouw B.V. zijn, in willekeurige volgorde, de genomineerden in de categorie Beste Bouwers met meer dan 50 reviews.

Laatste deelplan Koningsdaal in Waalfront Nijmegen feestelijk van start

Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en ontwikkelende bouwer Trebbe zijn op 31 januari jl. gestart met de bouw van 60 woningen in het laatste deelplan van Koningsdaal direct gelegen aan de Waal in Nijmegen.

Trebbe over stikstof in Het Financieele Dagblad

Wat de stand van zaken nu is rondom de stikstofkwestie en hoe verschillende (ontwikkelende) bouwers, waaronder Trebbe, naar de toekomst kijken daarover schreef Het Financieele Dagblad (FD).

Talis en Trebbe realiseren Ecodorp Zuiderveld Nijmegen

Op 24 januari tekenen CVEG, Talis, WBVG en Trebbe het contract voor de bouw van ‘Ecodorp Zuiderveld’. Een nieuwe leefgemeenschap in Nijmegen Noord.

Bouw eerste fase Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort feestelijk van start

Gisteren gaven de toekomstige bewoners van Wonen in Verdi in Hogekwartier Amersfoort samen met wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) het startsein voor de bouw van hun nieuwe buurt.

Lage warmtevraag in zorgappartementen Apeldoorn door PassiefBouwen

Begin december leverde bouwcombinatie Trebbe-Klok 86 passieve zorgappartementen op. De appartementen zijn gasloos, zonder cv of warmtepomp en gebouwd volgens het PassiefBouwen-principe. Bouwwereld schreef erover. Klik en lees het volledige artikel.

Duurzame donderdag bij Trebbe met Wouter Huuskes

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe? Dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Vandaag de eerste donderdag van het nieuwe jaar en voorlopig de laatste Duurzame Donderdag vertelt Wouter Huuskes over zijn visie op duurzaamheid en die heeft alles te maken met evenwicht en balans.

Het zit er op! Kerstvakantie!

Het zit er op! 2019 was geweldig. 2020 staat voor de deur met veel gave projecten en mooie samenwerkingen. Benieuwd naar de aftermovie van onze kerstbijeenkomst of wilt u contact met ons tijdens de kerstvakantie?

Trebbe en gemeente Dordrecht tekenen overeenkomst 51 woningen Patersweg Dordrecht

19 december jl. tekenden Marco Stam wethouder sport, wonen en openbare ruimte, Heleen Kromkamp clustermanager stad en Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep, de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 51 duurzame woningen aan de Patersweg in Dordrecht.

Isala en Noorderboog ondertekenen bouwovereenkomst voor eerste all-electric ziekenhuis in Nederland met bouwconsortium TDE

Isala en Noorderboog hebben hun bouwpartners gevonden voor de realisatie van een nieuw ziekenhuis én een voorziening voor geriatrische zorg in Meppel. Het gaat om het bouwconsortium Trebbe, Dura Vermeer en ENGIE (TDE). Op 19 december is de samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van de bouwovereenkomst. De eerste paal wordt begin maart 2020 geslagen. Eind 2021 worden beide voorzieningen opgeleverd.

Duurzame donderdag bij Trebbe met Edwin Heikens

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe? Dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Deze week neemt Edwin Heikens, projectleider, het woord en vertelt onder andere over zijn duurzame ogenopener.

Duurzame donderdag bij Trebbe met Arno Bos

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe? Dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag.

Mooiland en Trebbe startten laatste bouwproject revitalisering De Valuwe

Trebbe is in opdracht van Mooiland gestart met de bouw van het laatste project: 27 appartementen.

Duurzame donderdag bij Trebbe met Astrid Heilker

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe? Dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Vandaag vertelt Astrid Heilker, projectleider, meer over duurzaamheid.

Baanbrekend duurzaam ‘Passief Bouwen’ zorgcomplex door Trebbe Klok opgeleverd aan Syntrus Achmea

Syntrus Achmea Real Estate & Finance zet samen met Trebbe Klok een nieuwe stap in duurzaam vastgoed. In Apeldoorn zijn 86 gasloze appartementen zonder warmtepomp opgeleverd. Uitmuntende isolatie zorgt ervoor dat er nauwelijks energie nodig is voor verwarming, terwijl zonnepanelen het grootste deel van benodigde stroom opwekken. Het is het grootste zorgproject in Nederland op het gebied van ‘Passief Bouwen’.

Circulair Toekomst Consortium wint circulaire proeftuin

Circulair Toekomst Consortium (CTC) is deze week als één van zes winnaars geselecteerd voor de proeftuin Drenthe Woont Circulair. Een proeftuin voor 100% circulaire bouw. Gestart door acht woningcorporaties uit Drenthe.

Duurzame donderdag bij Trebbe met Nico Blaauw

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe? Dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Vandaag aan het woord onze collega Nico Blaauw, Hoofd Techniek & Duurzaamheid.

Portaal en Trebbe realiseren 53 sociale huurappartementen in Amersfoort

Marlies Krol, directeur Vastgoedprojecten bij Portaal en Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe ondertekenden de overeenkomst voor de sloop van het voormalige kantoorpand aan de Puntenburgerlaan 91 in Amersfoort en de realisatie van een modern, toekomstbestendig appartementencomplex.

Duurzame donderdag bij Trebbe met Wilfred Hoeve

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe? Dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Vandaag geeft Wilfred Hoeve zijn visie op duurzaamheid, hoe hij daar invulling aan geeft tijdens de bouw en hoe hij daar privé mee bezig is.

Nieuwbouwwoningen HoeveRijk in 2020 in verkoop

Blokhoeve is de jongste nieuwbouwwijk van Nieuwegein. Het oostelijk deel is inmiddels voltooid, in het westelijk deel bevindt zich een braakliggend terrein, waarop ontwikkelcombinatie Trebbe / Lunee een nieuw plan ontwikkelt; HoeveRijk.

Duurzame donderdag bij Trebbe met René Vegter

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe? Dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. René Vegter, werkvoorbereider, vertelt vandaag over duurzaamheid en legt een interessante relatie met LEGO.

Wat is gebiedsontwikkeling?

Wat is gebiedsontwikkeling? Dat is wat 12 trainees van het traineeprogramma Talent in Huis zich afvroegen. Het Kadaster, woningcorporatie Stadgenoot en Trebbe deelden hun eigen perspectief op en ervaring met gebiedsontwikkeling.

Duurzame donderdag bij Trebbe met Robert Hollegien

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe? Dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Vandaag vertelt Robert Hollegien over zijn visie op duurzaamheid en die heeft alles te maken met 'gemak dient de mens'.

Appartementencomplex Dok 7 Buiksloterham Amsterdam opgeleverd

Onlangs leverde Trebbe het appartementencomplex Dok 7 in Buiksloterham te Amsterdam op aan de opdrachtgever. Het nieuwe, gasloze appartementencomplex, biedt plaats aan 30 appartementen bestemd voor de vrije sector huur.

Bouw derde en vierde fase Weids Wonen Dronten van start

Op vrijdag 1 november jl. hebben de toekomstige bewoners van Weids Wonen in Dronten onder toeziend oog van wethouder Roelof Siepel (gemeente Dronten), Annemieke Both-van Toor (verkoopmanager Synchroon) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart.

Start verkoop van Hoekse Olm Lelystad

Afgelopen vrijdag is de verkoop van 31 woningen ‘Hoekse Olm’ in Lelystad officieel van start gegaan. Het plan telt 26 rijwoningen, vier twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning.

Het nieuwe stadskantoor en gerenoveerde stadhuis Hengelo opgeleverd

Op 1 november 2019 zijn na een bouwtijd van ruim twee jaar het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis in Hengelo opgeleverd. Gezamenlijk brachten de betrokken partijen een toost uit op de oplevering. Naar verwachting neemt de gemeente in februari 2020 de gebouwen in gebruik.

Duurzame donderdag bij Trebbe met Jeroen Gietema

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe? Dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Vandaag geeft Jeroen Gietema zijn visie op duurzaamheid en die heeft alles te maken met de menselijke maat.

Verduurzaming 78 woningen Het Karnhuis Apeldoorn van start

Onlangs startten Ons Huis en Trebbe met de verduurzaming van 78 woningen aan Het Karnhuis, Het Bakhuis en De Deel in Apeldoorn. De woningen gaan van Energielabel D naar B of van C naar A en zijn daarmee straks energiezuiniger en beter betaalbaar. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind dit jaar nog gereed.

Betaalbaar verduurzamen van een portiekflat is mogelijk door gezamenlijke inzet

Op dit moment zit Nederland met miljoenen slecht tot matig geïsoleerde woningen. Woningcorporatie Welbions, bouwbedrijven Van Wijnen en Trebbe, Stichting Pioneering en Hogeschool Saxion ontwikkelden een matrix om snel inzicht te krijgen in het betaalbaar verduurzamen. De eerste portiekflat wordt, bij wijze van pilot, nu aangepakt.

Duurzame donderdag bij Trebbe met Marcel Vink

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe ze dat doen, dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Marcel Vink, projectmanager, neemt het woord.

BPD, Talis, Portaal, KlokGroep en Trebbe starten samenwerking voor wooncomplex in Waalfront, Nijmegen

Op donderdag 17 oktober hebben gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development), woningcorporaties Talis en Portaal en bouwbedrijven KlokGroep en Trebbe overeenkomsten getekend om te komen tot realisatie van deelplan Dijkkwartier Oost.

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s. Iedere dag weer. Hoe ze dat doen, vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Vandaag neemt Bart Heijs, projectontwikkelaar, het woord.

Verbouwing St. Elisabeth Zutphen gestart

Ons Huis, Trebbe en Loohuis Installatiegroep startten afgelopen week met de verbouwing van het St. Elisabeth. Het woongebouw in de binnenstad van Zutphen krijgt een opfrisbeurt en tien nieuwe woningen erbij. Alle woningen worden energiezuiniger en daarmee beter betaalbaar.

Nijestee en Trebbe vieren hoogste punt Lampisterie in Grunobuurt Groningen

Na iets meer dan een jaar bouwtijd is deze maand het hoogste punt bereikt van appartementencomplex Lampisterie in de Grunobuurt in Groningen. In het gebouw komen 101 woningen. Als alles volgens planning verloopt kunnen deze vanaf komend voorjaar worden bewoond.

LEKSTEDEwonen en Trebbe realiseren 25 huurwoningen in Hoef en Haag

Op 11 oktober ondertekenden Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen) en Hein Trebbe jr. (directeur Trebbe Groep) de overeenkomst voor de realisatie van vijfentwintig duurzame, sociale huurwoningen in Hoef en Haag.

Duurzame Donderdag bij Trebbe

Duurzaamheid. Een containerbegrip dat waardevol wordt wanneer er inhoud aan wordt gegeven. En dat doen onze collega’s iedere dag weer. Hoe ze dat doen, dat vertellen ze zelf in de serie Duurzame Donderdag. Hein Trebbe jr. bijt het spits af op, hoe kan het ook anders, de dag van de duurzaamheid.

Het circulaire kozijn, klein maar fijn en niet langer alleen op papier

Eind vorig jaar schreef onze collega Nico Blaauw over het circulaire kozijn. Nu het eerste circulaire kozijn werkelijkheid is geworden, bij Trebbe Zwolle in de circulaire proeftuin, is het hoog tijd voor een update met Nico Blaauw, teamleider Techniek en Duurzaamheid bij Trebbe.

Start bouw 61 sociale huurwoningen nieuwbouwwijk Rengerswetering gevierd

De bouw van nieuwbouwproject Rengerswetering Eiland 3 in Bunschoten is officieel gestart. Woensdag 2 oktober staken wethouder Bert Koops, Johan Bombach (Trebbe) en Martijn Ketelaar (Het Gooi en Omstreken) symbolisch de eerste schep in de grond.

GoedeStede en Trebbe vieren hoogste punt 95 appartementen Almere Buiten

Van oudsher is het bereiken van het hoogste punt een moment om feestelijk aandacht aan te geven. Geheel in die traditie markeerden Arjan Deutekom, directeur/bestuurder GoedeStede en Antje de Groot, directeur Trebbe het hoogste punt van 95 appartementen in Almere Buiten.

Trebbe slaat eerste paal 85 woningen Kop De Veste Lelystad

30 september jl. heeft Trebbe de eerste paal geslagen voor de realisatie van 30 sociale huurwoningen voor Centrada en 55 beleggershuurwoningen voor Trebbe-Leyten. Naar verwachting wordt de laatste woning voor de zomer 2020 opgeleverd. Met de realisatie van deze woningen is invulling gegeven aan de wens van de gemeente Lelystad om meer huurwoningen in Lelystad te realiseren.

Bouw tweede fase De Virieupark van start

Op woensdag 25 september jl. hebben de toekomstige bewoners van de tweede fase van De Virieupark in Zaltbommel onder toeziend oog van wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Frank Wigbers (locatiemanager bij gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) het officiële startsein gegeven voor de bouw van hun nieuwe woning.

Appartementencomplex Olympus Almere Poort opgeleverd

Na een bouwtijd van negen maanden leverde Trebbe het appartementencomplex Olympus in Almere op aan de opdrachtgever. Met het nieuwe, gasloze appartementencomplex, dat plaats biedt aan 21 appartementen, wordt invulling gegeven aan de vraag naar toekomstbestendige appartementen bestemd voor de vrije sector huur.

Trebbe behaalt derde plaats SKB Awards 2019 categorie oplevering

Ieder jaar organiseert de Stichting Klantgericht Bouwen een prijsuitreiking onder de aangesloten bouwbedrijven. Er worden award uitgereikt in drie categorieën een awards uit, de categorie kopersbegeleiding, meer- en minderwerk en oplevering.

BIMmen was nog nooit zo duidelijk

De lancering van de Informatieleveringsspecificatie Ontwerp & Engineering (ILS O&E) is een feit. Door de toename in het gebruik van BIM groeit de behoefte om eenduidig en herkenbaar met elkaar te communiceren. ILS O&E zorgt ervoor dat je nooit meer te veel (of te weinig) informatie levert op projecten.

Primeur in Passief Bouwen in Apeldoorn

Binnenkort is Apeldoorn een duurzaam woon-zorgcentrum voor ouderen met een intensieve zorgvraag rijker. Het complex wordt gerealiseerd volgens het concept van Passief Bouwen en dat betekent: gasloos, zonder warmtepomp en een uitzonderlijk lage warmtevraag door uitmuntende isolatie. De Aannemer schreef over deze primeur.

Geslaagde start verkoop eerste nieuwbouwwoningen Landgoed in den Houte

Zaterdag 7 september is de verkoop van de eerste 67 woningen van fase 1 van Landgoed in den Houte officieel van start gegaan. Met succes, want in totaal hebben zo’n 900 mensen de weg gevonden naar het Sint Bavo-gebouw in Noordwijkerhout.

Hogekwartier Amersfoort volop in beweging

De nieuwe stadswijk Hogekwartier is volop in beweging. Trebbe realiseert hier 154 huur- en koopwoningen en leverde vorige week de laatste woning van de eerste fase huurwoningen op.

Woonconcept en Trebbe verduurzamen in Meppel samen 59 woningen

Trebbe is in opdracht van woningcorporatie Woonconcept gestart met het verduurzamen van 59 woningen in de wijk Ezinge in Meppel.

Zomersluiting 2019

We gaan er even tussenuit! Van maandag 29 juli tot en met vrijdag 16 augustus genieten wij van de zomervakantie. Klik en lees hoe u contact met ons opneemt.

Trebbe en Mijande Wonen ronden verduurzaming 120 woningen in Vriezenveen af

19 juli is de verduurzaming van de laatste woning van in totaal 120 woningen in Vriezenveen afgerond. Bijna drie kwart jaar is er gewerkt aan de verduurzaming van de 120 eengezinswoningen aan de Peterburgstraat, de Dunantstraat, Dokter Boomstraat en de Engelstraat in Vriezenveen.

Trebbe introduceert NieuwePortiek; een passend antwoord op de huidige markt

NieuwePortiek is het antwoord van Trebbe op het groeiende aantal één- en tweepersoonshuishoudens, de energietransitie, de nieuwbouwopgave en passend toewijzen in relatie tot de betaalbaarheid die onder druk staat.

Wageningen is een energiezuinige woonwijk rijker

Gisteren ontvingen de laatste bewoners van de nieuwe, gasloze wijk Tuinwijk in Wageningen de sleutel van hun nieuwe huis. Hiermee is de voltooiing van het tweede deelplan van Kortenoord, in de gevarieerde natuuromgeving ten westen van het centrum van Wageningen, een feit.

Feestelijke oplevering 51 appartementen Elst

Meer wooncomfort, lagere energielasten en weer dertig jaar te exploiteren, dat is het resultaat van het groot onderhoud dat Trebbe en Mooiland uitvoerden aan 51 appartementen in Elst. Op woensdag 3 juli vierde Mooiland samen met de bewoners en Trebbe de oplevering van het groot onderhoud.

Eerste bewoners sociale huurwoningen Hogekwartier ontvangen huissleutel

De eerste blije bewoners ontvingen 27 juni de sleutel van hun nieuwe woning in Hogekwartier. De nieuwbouw in Hogekwartier draagt bij aan het verbeteren van de buurt doordat er goede en betaalbare woningen bij komen.

Bewoners laatste woning Koningsdaal-Zuid Nijmegen nemen sleutel in ontvangst

Donderdag 20 juni jl. ontvingen de laatste bewoners van Koningsdaal-Zuid in Nijmegen de sleutel van hun nieuwe woning, uit handen van Henri Schimmel, van BPD en Johan Bombach van Trebbe Wonen. Met de overhandiging van de laatste sleutel is Koningsdaal-Zuid na een bouwtijd van vier jaar voltooid.

Eerste 12 van 46 sociale huurwoningen Veenendaal-Oost opgeleverd

Woensdag 19 juni jl. werd stilgestaan bij het behalen van een nieuwe mijlpaal in de realisatie van 46 sociale huurwoningen in Veenendaal-Oost. Ruim een kwart van de woningen is inmiddels opgeleverd. Om dit heugelijke moment niet onopgemerkt voorbij te laten gaan werd de vlag in top gehesen en werden de bouwplaatsmedewerkers verrast met een lunch.

Gemeente en Centrada tekenen met Trebbe-Leyten overeenkomst over woningbouw in Kop De Veste

Dinsdag 18 juni ondertekenden Janneke Sparreboom wethouder gemeente Lelystad, Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada, Folkert Leijten, directeur Leyten en Hein Trebbe jr. directeur Trebbe de koopovereenkomst voor de grond onder 30 sociale en 55 beleggershuurwoningen in Kop De Veste in Lelystad.

Hoogste punt tien woningen Prinsenpoort Zwolle gevierd

Met het hijsen van de vlag, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, werd afgelopen vrijdag traditiegetrouw het hoogste punt gemarkeerd van de tien woningen aan de Prinses Margrietstraat in de nieuwe wijk Prinsenpoort in Zwolle. De bewoners ontvangen naar verwachting na de zomer de sleutel van hun nieuwe huis.

FourCare levert nieuw ziekenhuis op aan Amphia

Bouwconsortium FourCare heeft dinsdagmiddag 4 juni de ‘sleutel’ van het nieuwe Amphia in Breda overgedragen aan de Raad van Bestuur. Daarmee kan het ziekenhuis van start met de inrichting om de nieuwbouwlocatie eind 2019 in gebruik te nemen.

Een open houding werkt altijd

Onlangs diende VOF-Trebbe-Lunee een principeverzoek in voor een uniek project op een ingewikkelde locatie in Nieuwegein. VG Visie ging in gesprek met Hein Trebbe jr., directeur Trebbe, en Arthur van Neerijnen, partner bij Lunee Vastgoed. Hoe het balletje in Hoeverijk ging rollen, eerlijk de kaarten op tafel, samenwerking en meer komen aan bod in dit artikel.

Nieuw aanzien voor Grunobuurt Groningen door bevingsbestendig appartementencomplex Lampisterie

De Grunobuurt in Groningen krijgt stap-voor-stap een ander aanzien. Oude woningen worden gesloopt en maken plaats voor appartementencomplexen. Trebbe Bouw realiseert momenteel het vierde gebouw, Lampisterie genaamd. Projectleider Lambert Postma vertelt er meer over.

ILS Ontwerp & Engineering; op weg naar de ontknoping…

Een brede vertegenwoordiging van circa 90 professionals uit de bouwsector die zich actief met BIM (Bouw Informatie Model) bezighouden, komen bijeen om het thema ILS (Informatie Levering Specificatie) naar een volgend niveau te brengen. Aanleiding hiervoor is de grote behoefte onder deze groep om verdere stappen te maken in de uniformering van ILS-en.

Trebbe zet eerste stappen op gebied van 3D-betonprinten

Onlangs werd de eerste 3D-betongeprinte constructie in Twente opgeleverd. Het resultaat van een onderzoek naar 3D-betonprinten dat in 2016 van start ging vanuit RAAK KONKREET (SIA). De constructie is gerealiseerd door Saxion Industrial Design Research Group, De Witte - Van der Heijden Architecten, Vertico Large Scale 3D printing en Trebbe.

De Molenwiek Almere; een veelbelovende pilot

Aan de rand van het centrum van Almere Buiten verrijst op de locatie van het voormalige gezondheidscentrum De Molenwiek het gelijknamige wooncomplex van 76 appartementen. Bijzonder is dat het voor Trebbe het eerste HoogWonenproject is dat geheel wordt uitgevoerd met een prefab casco. Stedenbouw schreef over deze veelbelovende pilot.

Trebbe voert omzet verder op

Na een forse omzetstijging in 2017, nam ook in 2018 de omzet licht toe. De totale omzet steeg met bijna 2 % naar € 283 miljoen. Trebbe draaide nog niet eerder zo een hoge omzet.

Onthulling plaquette omlijst voltooiing Spartahof Apeldoorn

Op vrijdag 10 mei jl. hebben bewoners van Spartahof Apeldoorn samen met wijkwethouder Mark Sandmann en Henri Schimmel en Hein Stooker van ontwikkelcombinatie BPD-Trebbe een plaquette onthuld.

Blokhoeve in beweging

Hoeverijk. Dat is de naam voor de ontwikkeling van het laatste deel van de wijk Blokhoeve in Nieuwegein. Dinsdag 7 mei jl. tekenden de gemeente Nieuwegein, ontwikkelaar VOF Trebbe / Lunee en corporatie Jutphaas Wonen een overeenkomst. Nu kunnen de ideeën voor de nieuwe buurt verder worden uitgewerkt.

Eerste sleutel huurwoning Zuiderveld uitgereikt

Op vrijdag 3 mei jl. werd de sleutel van de eerste huurwoning uitgereikt aan de eerste huurders van Van Wonen in Nieuwe Buurt Zuiderveld in Nijmegen.

Bas Hofman een dag in de schoenen van...Jacob Romkes

Een uitvoerder moet met recht een communicatieve en creatieve duizendpoot zijn. Dat concludeerde projectontwikkelaar Bas Hofman nadat hij een dag meegelopen had met uitvoerder Jacob Romkes.

Consortium FourCare start ‘vernieuwbouw’ Radboudumc voor zorg van de toekomst

Naast de huidige hoofdingang van het Radboudumc verrijst de komende drie jaar een gloednieuw hoofdgebouw van negen verdiepingen. Dinsdag 23 april was de officiële startdatum van de bouw, die wordt uitgevoerd door consortium FourCare, bestaande uit Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica.

Syntrus Achmea zet samen met Trebbe Klok nieuwe stap in duurzaam vastgoed met ‘Passief Bouwen’

In Apeldoorn worden 86 gasloze appartementen gerealiseerddoor Trebbe Klok. Het hoogste punt én de uitreiking van het certificaat Passief Bouwen werd gevierd.

Trebbe dringt CO2-uitstoot met ruim 50% terug

Sinds 2010 is Trebbe gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder. Vanuit deze certificering publiceert Trebbe elk jaar het CO2-portfolio. Het uitkomen van dit portfolio is een mooi moment om de balans op te maken met Jos Roesthuis, KAM-manager.

Trebbe neemt meiden mee in de wereld van de bouw tijdens Girlsday

Op 11 april brachten twintig meiden van het Maaswaal College uit Wijchen via Trebbe een bezoek aan Woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen. Het doel van deze dag is de blik van de meiden op technische beroepen te verbreden. Trebbe werkt daar graag aan mee.

Eerste bewoners De Virieupark Zaltbommel nemen de sleutel in ontvangst

Op dinsdag 9 april jl. hebben Kirsten van den Heuvel en Martijn Ivens als eerste bewoners van De Virieupark in Zaltbommel onder toeziend oog van wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Frank Wigbers (locatiemanager bij BPD) en John Verbeek (projectontwikkelaar bij Trebbe) de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen.

Trebbe introduceert realtime inzicht op de bouwplaats

Met ingang van vandaag introduceert Trebbe volledig inzicht op de bouwplaats. De bouwhelmen van de timmermannen op de bouwplaats worden voorzien van een camera, daarmee is realtime inzicht op de bouwplaats en in de werkzaamheden mogelijk.

Consortium FourCare tekent overeenkomst met Amphia voor verbouwing bestaande ziekenhuis Breda locatie Molengracht

Vandaag vindt de officiële ondertekening van de raamovereenkomst plaats voor de renovatie van het bestaande Amphia ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Aannemersconsortium FourCare en Amphia tekenen voor de gefaseerde renovatie van het gebouw aan de Molengracht.

Officiële start bouw Velden 3A en 3B en Veld 6 in Hogekwartier – Amersfoort

Afgelopen donderdag gaven wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), directeur Joan van der Burgt (de Alliantie regio Amersfoort), directeur Antje de Groot-Schuttert (Trebbe) en adjunct-directeur Roel Wijlens (TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep) gezamenlijk het feestelijke startsein voor ruim tweehonderd nieuwe woningen in Hogekwartier Amersfoort.

Trebbe ook in 2019 Bewust Veilig

Alle dagen van het jaar heeft veiligheid de hoogste prioriteit binnen Trebbe. Eén dag per jaar, tijdens de landelijke dag Bewust Veilig, hebben we extra aandacht voor veilig werken.

Local en Trebbe leveren De Sophie Den Haag op

19 maart jl. leverden Local en Trebbe het transformatieproject De Sophie in Den Haag op. Het voormalige kantoorpand aan de Koningin Sophiestraat 120-130 in Den Haag is getransformeerd naar 67 woningen door Villa Sophie BV, een ontwikkelcombinatie van Local en Trebbe Wonen.

Bouw De Bloei van Krispijn Dordrecht feestelijk van start

Op donderdag 14 maart jl. hebben toekomstige bewoners van De Bloei van Krispijn in Dordrecht onder toeziend oog van wethouder Marco Stam (gemeente Dordrecht), en Johan Bombach (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart.

Trebbe start bouw 36 appartementen ‘t Bovenhuys Houten

Maandag 11 maart startte Trebbe de heiwerkzaamheden voor de nieuwbouw van 36 appartementen ‘t Bovenhuys in Houten in opdracht van Over-IJssel 1882 Investment. De bouw neemt naar verwachting circa elf maanden in beslag en de appartementen zijn bestemd voor de vrije sector huur.

Het Gooi en Omstreken en Trebbe realiseren Rengerswetering eiland 3

8 maart jl. ondertekenden Maarten van Gessel (directeur-bestuurder bij Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken) en Hein Trebbe jr. (directeur bij Trebbe) de overeenkomst voor de bouw van 35 appartementen en 26 eengezinswoningen op Rengerswetering eiland 3 in Bunschoten.

Spartahof Apeldoorn voorzien van blijvende herinnering

Bewoners van de nieuwe wijk ‘Spartahof’ in Apeldoorn zullen niet snel vergeten waar de naam vandaan komt. Een blijvende herinnering aan de fietsfabriek Sparta, in de vorm van gestileerde fietsen, is deze week op de kopgevel geplaatst

Groot onderhoud 51 appartementen Elst van start

Begin maart starten Mooiland en Trebbe met het groot onderhoud van 51 appartementen in Elst. Na de werkzaamheden kunnen de appartementen weer dertig jaar mee, ervaren de huurders meer comfort en zijn de woningen energiezuiniger. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de zomer klaar.

GoedeStede en Trebbe realiseren 95 appartementen Almere Buiten

Medio februari is de bouw van het appartementencomplex Madrona in Almere Buiten gestart. Dit woongebouw bestaat uit dertien lagen met in totaal 95 sociale huurappartementen van woningcorporatie GoedeStede. Door het gebruik van een prefab betoncasco kan hoger en sneller worden gebouwd.

Oplevering binnenstedelijke transformatie Het Stempel in Veenendaal

Gisteren vond de officiële oplevering van het appartementencomplex Het Stempel in Veenendaal plaats. BPD (Bouwfonds Property Development) realiseerde in samenwerking met de gemeente en Bouwcombinatie Trebbe – Goossen Te Pas woonruimte voor in totaal zo’n 260 mensen in de binnenstad van Veenendaal. Voorheen stonden op deze locatie een postkantoor en postsorteercentrum.

Feestelijke start bouw Nieuwe Buurt Zuiderveld

Op woensdag 20 februari jl. werd de bouw van 75 eengezinswoningen in Nieuwe Buurt Zuiderveld in Nijmegen, officieel gestart door wethouder Noël Vergunst. Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, Alfred Bolks, algemeen directeur Van Wonen en Hein Stooker, directeur bij Trebbe gaf wethouder Vergunst met het indrukken van een rode knop letterlijk een spectaculair startsein voor de bouw.

Trebbe voor de klas

Wat is nou leuker dan het verhaal over bouwen te horen van echte vakmannen? Peter Mokveld, projectleider bij Trebbe, en Gerrit van Dijk, uitvoerder bij Trebbe, waren dinsdag te gast bij groep 1 tot en met 4 van de Basisschool De Fontein in Dordrecht.

Trebbe bouwt appartementen De Molenwiek sneller en hoger door prefab

Eind januari is bij een mooie zonsopgang de bouw van De Molenwiek in Almere Buiten gestart. Het komende jaar verrijst hier op de oude locatie van het gezondheidscentrum een woongebouw bestaande uit elf lagen met in totaal 76 sociale huurappartementen van woningcorporatie de Alliantie. Door het gebruik van een prefab betoncasco kan hoger en sneller worden gebouwd.

Trebbe rondt Het Experiment Ritme af

Vorig jaar startte Trebbe Het Experiment Ritme. Binnen dit traject kwamen een aantal innovatieve pilots samen, die onder andere leidden tot het werken in een vast ritme. Waarom dit experiment werd gedaan, hoe en wat het opleverde? Dat leest u in het boek en ziet u in de film.

Nieuwbouw Stadskantoor bereikt hoogste punt

Op 7 februari 2019 is na een bouwtijd van vijftien maanden het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van het Stadskantoor in Hengelo. Een vlag is het teken dat het hoogste punt is bereikt. Geheel in die traditie markeerde wethouder Claudio Bruggink het hoogste punt door, onder toeziend oog van genodigden en de bouwplaatsmedewerkers, de laatste dakplaat te plaatsen.

Portaal en Trebbe startten 53 appartementen Deltakwartier Arnhem

Onlangs werd de eerste paal geboord voor de nieuwbouw van 53 appartementen in Deltakwartier Arnhem. Het appartementencomplex wordt door Trebbe gerealiseerd in opdracht van Portaal. De appartementen zijn bestemd voor de sociale huur en worden naar verwachting het eerste kwartaal 2020 opgeleverd.

Cobouw: Vader en zoon Trebbe, twee Heinen op één schip

Opvolging is bij familiebedrijven steeds vaker een probleem. Niet bij Trebbe dat de omzet na de crisis in vier jaar tijd zag verdubbelen. Vader en zoon zijn zelfs allebei nog aan boord. Een openhartig gesprek tussen Cobouw en Hein en Hein.

Woonconcept aan de slag met verduurzaming

Samen met bewoners en samenwerkingspartners zet Woonconcept in 2019 flinke stappen op het gebied van verduurzaming. Bestaande woningen worden aangepast. Samen met bewoners zoekt Woonconcept naar de beste manier om woningen aan te passen met als doel om het wooncomfort te verhogen, de woningen goed te isoleren en zoveel mogelijk energie zelf op te wekken.

Patrimonium woonservice en Trebbe boren eerste paal 44 gasloze, sociale huurwoningen

Afgelopen week werd de eerste paal geboord voor de nieuwbouw van 44 gasloze, sociale huurwoningen op Eiland D & G in Veenendaal. De woningen worden door Trebbe gerealiseerd in opdracht van Patrimonium woonservice en worden naar verwachting in juli 2019 opgeleverd. Vanaf 30 januari kunnen woningzoekenden zich inschrijven.

Portaal en Trebbe verbeteren 73 woningen in Maarssen

Begin dit jaar is Trebbe in opdracht van Portaal gestart met het verduurzamen van 73 eengezinswoningen aan het Karel Doormanplein en omgeving in Maarssen. Na deze werkzaamheden kunnen de woningen weer 35 jaar mee en hebben huurders meer comfort en zijn de woningen energiezuiniger. De woningen maken een sprong in energielabel naar minimaal A en wanneer de huurder kiest voor zonnepanelen naar label A+. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de zomer klaar.

Trebbe lanceert nieuwe werkenbij-website

Op blue monday lanceert Trebbe haar nieuwe werkenbij-website. Op deze website vind je vanzelfsprekend alle vacatures, traineeships en stages. Maar Trebbe gaat verder!

Bouw van 21 appartementen Almere Poort van start

Onlangs startte Trebbe de heiwerkzaamheden voor de nieuwbouw van 21 appartementen Duinkwartier in Almere Poort, in opdracht van een private belegger. De bouw neemt naar verwachting ca. negen maanden in beslag en de appartementen zijn bestemd voor de vrije sector huur.

Studenten HBO Vastgoed & Makelaardij bezoeken Trebbe Enschede

Vorige week bezochten 30 studenten van de Hanzehogeschool Groningen Trebbe in Enschede. Het bedrijfsbezoek werd georganiseerd vanuit de activiteitencommissie van de studentenvereniging Villa ’96. De studenten volgen de HBO opleiding Vastgoed & Makelaardij.

Het zit er op! 2018 was geweldig. 2019 staat voor de deur

Het zit er op! 2018 was geweldig. 2019 staat voor de deur. Wij hebben er zin in! Tijdens de kerstbijeenkomst blikten we met een aantal collega's blikten terug en keken we vooruit. Klik en check de film. Tijdens de vakantie vragen? Klik en lees hoe u contact met ons op kunt nemen

Trebbe neemt Giesbers over

Trebbe neemt Giesbers over. Partijen bereikten hierover overeenstemming. De overname, die nog goedgekeurd moet worden door Autoriteit Consument en Markt, betreft de Giesbers bedrijven met vestigingen in Wijchen en Rotterdam en Kalliste Woningbouwontwikkeling gevestigd in Nieuwegein. De bedrijven blijven zelfstandig werken onder de huidige directie.

Harrie Kwakkel geeft ‘bouwles’ op basisschool Louise de Coligny Ede

Hoe bouw je een huis? Waar gebruik je een zaag voor? Wanneer moet je een bouwhelm op? En wat moet je kunnen om bouwvakker te worden? De leerlingen van de basisschool Louise de Coligny in Ede wilden alles weten toen Harrie, hoofduitvoerder en leerlingcoördinator bij Trebbe, kwam vertellen over de bouw.

Local en Trebbe kopen voormalig VARA hoofdkantoor in Hilversum

Villawal Herontwikkeling, een samenwerking tussen Local en Trebbe, heeft van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, dat optreedt namens een van haar klanten, het voormalige kantoorpand van VARA aan de Heuvellaan in Hilversum, ca. 7.000 m2, gekocht. Villawal neemt deze bijzondere locatie op de Trompenberg in herontwikkeling.

Bouw eerste fase De Virieupark van start

Op donderdag 29 november jl. hebben de toekomstige bewoners van de eerste fase van De Virieupark in Zaltbommel onder toeziend oog van wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Herbert Bosch (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Johan Bombach (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart. Zij schreven hun wensen op de één van de funderingsbalken of wanden van hun nieuwe woning.

de Alliantie en Trebbe realiseren appartementencomplex De Molenwiek Almere

Onlangs ondertekenden Jan van Barneveld (directeur bij de Alliantie Ontwikkeling) en Antje de Groot (directeur bij Trebbe) de overeenkomst voor de bouw van 76 gasloze appartementen aan de entree van Centrum Almere-Buiten. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare en passende appartementen.

Bouw Vecht en Veld Vreeland gestart

Op woensdag 21 november jl. hebben de toekomstige bewoners van Vecht en Veld in Vreeland onder toeziend oog van Krijn-Jan Driessen (Vechtland Realisatie) en Hein Trebbe jr. (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart. Zij mochten in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap begraven.

Collectieve vrije dagen 2019

In overleg met de Ondernemingsraad zijn de vrije dagen voor 2019 collectief vastgesteld voor alle bedrijven van Trebbe. Lees welke dagen dit zijn!

Betrokkenen dragen ‘een steentje bij’ aan bouw gasloze woningen in Middenmeer

Verschillende betrokkenen droegen donderdagochtend 15 november letterlijk een steentje bij aan de realisatie van 54 gasloze woningen in Middenmeer. Dat deden ze door een steen te vermetselen bij één van de in aanbouw zijnde woningen.

Bouw eerste en tweede fase Weids Wonen van start

Op woensdag 14 november jl. hebben de toekomstige bewoners van Weids Wonen in Dronten onder toeziend oog van wethouder Jaap Oosterveld (gemeente Dronten), Annemieke Both-van Toor (verkoopmanager Synchroon) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart.

Van leerling timmerman naar uitvoerder

Het vmbo mag de laatste tijd dan een vrij ‘negatief imago’ hebben, toch kun je er ver mee komen. Dat bewijst Jorian van Bruchem. Op zijn zestiende begonnen in de bouw en nu, 11 jaar later, al uitvoerder bij Trebbe. Niet voor niets is Van Bruchem door het bouwbedrijf naar voren geschoven als een waar talent voor in de bouwtalentenlijst van Cobouw.

Woningbouw op Bavo-terrein weer een stapje dichterbij

Gemeente Noordwijkerhout heeft ingestemd met de contractovername van Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen naar ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe.

Bouw 36 woningen Tersluis Meerstad gestart

Op vrijdag 9 november jl. hebben de toekomstige bewoners van project Tersluis in Meerstad onder toeziend oog van wethouder Roeland van der Schaaf (gemeente Groningen), Theodor Koenen (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Antje de Groot (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart. Zij mochten bij hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap begraven.

Dit zijn de bouwtalenten die Cobouw heeft gespot

Iedereen weet het: jong talent in de bouw is schaars. Cobouw zocht talentvolle jongeren op en maakte er een lijst van. In deze lijst vind je één van de bouwtalenten van Trebbe terug.

Jeroen Hooijer, werkvoorbereider BestaandWonen aan het woord

Jeroen Hooijer is 25 jaar en nu zo’n drie jaar werkvoorbereider bij Trebbe. De laatste tweeënhalf jaar als werkvoorbereider bij BestaandWonen. Een functie waarin hij zijn vakmanschap en creativiteit kwijt kan. Waarom hij dat vindt? Klik en lees!

Radboudumc en Four Care ondertekenen contract nieuwbouw

Het Radboudumc en Four Care ondertekenden gisteren het contract voor de realisatie van de nieuwbouw. Alle seinen staan nu op groen om begin 2019 echt een start te maken met de bouwwerkzaamheden.

Trebbe introduceert BasisWonen voor corporaties

Vanuit haar bestaande woningconcept Trebbe BasisWonen introduceert Trebbe BasisWonen voor corporaties. Het concept is ontwikkeld vanuit de aftoppingsgrenzen van corporaties. Aan deze aftoppingsgrenzen heeft Trebbe bouwbudgetten gekoppeld zodat in één oogopslag helder is welk type en hoeveel woningen binnen welke aftoppingsgrenzen rendabel te realiseren zijn.

Trebbe viert samenwerking met co-makers tijdens interactieve bijeenkomst

Onlangs werden de samenwerkingsovereenkomsten met de 17 co-makers van Trebbe BasisWonen (opnieuw) ondertekend. De ondertekening vond plaats tijdens de interactieve co-makermiddag, ditmaal in Woonbelevingscentrum LIV Nijmegen.

Stadskantoor als duurzaam huis van de stad

Samen met Van Wijnen bouwen we het nieuwe Stadskantoor Hengelo naast het monumentale stadhuis. Een toonbeeld van duurzaamheid, ontworpen door architectenbureau EGM.

Nijestee en Trebbe vervolgen nieuwbouw Grunobuurt Groningen

Woningcorporatie Nijestee start met de bouw van een vierde woonblok in de Grunobuurt: Lampisterie. In het gebouw komen 101 sociale huurwoningen, waaronder vijftien woningen voor jongeren met een lichamelijke beperking.

Ontwikkelcombinatie koopt klooster op St. Bavo-terrein Noordwijkerhout

Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe is afgelopen vrijdag (12 oktober) eigenaar geworden van het hoofdgebouw op het St. Bavo-terrein in Noordwijkerhout. Het monumentale pand blijft in ere bestaan en vormt straks een prachtig centraal punt in het omliggende nieuwbouwplan.

Patrimonium woonservice en Trebbe realiseren huurwoningen in Veenendaal

10 oktober jl. ondertekenden Trees van Haarst, directeur-bestuurder bij Patrimonium woonservice en Rob van der Jagt, directeur bij Trebbe Wonen de overeenkomst voor de bouw van 44 gasloze sociale huurwoningen op Eiland D en G in Veenendaal.

Het circulaire kozijn; klein maar fijn!

Spectaculair circulair. Daar verwachten we grootse en meeslepende dingen bij. Maar er is slechts een kleine vonk nodig voor een grote brand. Nico Blaauw, teamleider techniek & duurzaamheid, vertelt op de dag van de duurzaamheid meer over de 'vonk', het circulaire kozijn.

Nieuw innovatiecentrum officieel geopend

Vrijdag 28 september jl. is, na een bouwtijd van ruim een jaar, het nieuwe Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen officieel geopend door René Paas, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

Mijande Wonen en Trebbe verduurzamen in Vriezenveen samen 120 woningen

Onlangs is Trebbe in opdracht van woningcorporatie Mijande Wonen gestart met het verduurzamen van 120 woningen in Vriezenveen. Na deze werkzaamheden ervaren huurders meer wooncomfort en zijn de woningen energiezuiniger.

Op dit moment worstelt iedereen met de verduurzamingsopgave. Wat is nu de beste verduurzamingsoplossing? En dat terwijl technieken nog volop in ontwikkeling zijn en wet- en regelgeving nog niet volledig en definitief zijn. Wouter Huuskes was vanuit Trebbe BestaandWonen betrokken bij De Energieproeftuin en vertelt er meer over.

Bouw 54 gasloze sociale huurwoningen Middenmeer gestart

Middenmeer was 10 september jongstleden het decor van een zeer duurzame ‘mijlpaal’. Wooncompagnie en Trebbe boorden de eerste palen voor de 54 gasloze sociale huurwoningen in hartje Middenmeer. De plannen maken deel uit van de laatste fase van de herstructurering van Middenmeer, die het dorp een ware boost moet geven. Naar verwachting wordt de laatste woning voor de zomer van 2019 opgeleverd.

Trebbe over bouwkosten

Vastgoedjournaal bouwt een dossier op over bouwkostenstijgingen en vraagt diverse partijen in de sector of zij hier last van hebben en zo ja, hoe ze ermee omgaan. Deze keer beantwoordt Hein Trebbe jr., directeur van Trebbe Groep, vijf vragen.

Directie Trebbe Wonen uitgebreid met Johan Bombach

Met ingang van 1 september jl. is J.H.T. (Johan) Bombach bij Trebbe Wonen in dienst getreden als directeur. De directie van Trebbe Wonen bestaat nu uit Rob van der Jagt, Hein Stooker en Johan Bombach.

Mark een dag in de schoenen van service timmerman Paul Beltman

Het is een woensdag in juli en fantastisch weer. De basisscholen hebben al vakantie en de meeste kinderen liggen nog te slapen of maken zich alvast klaar voor een dag vol waterpret. Mark niet. Mark meldt zich in zijn werkkleding en veiligheidsschoenen om 07.30 uur bij Trebbe in Zwolle. Klaar voor een dag op pad met timmerman Paul Beltman.

Amphia ziekenhuis Breda: Spartaanse elegantie op de laagste prijs gegund

In Breda werken Trebbe, Van Wijnen, Engie en Unica aan de uitbreiding van het Amphia Ziekenhuis. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Hier geldt Spartaanse elegantie. “Geld wordt er niet verdiend met wijzigingen, wel aan een goed proces.”

Wij zoeken jou!

Zit je al met je voeten in het zand? Wij hebben iets voor je om over na te denken op het strand.

Zomervakantie 2018

We gaan er even tussenuit! Van maandag 6 augustus tot en met vrijdag 17 augustus genieten wij van de zomervakantie. Daarna staan we weer volledig tot uw beschikking.

Opgewekt op de flat

Opgewekt op de flat; hernieuwbare energie in appartementengebouwen, het afstudeeronderwerp van Heleen Jeurink. Haar scriptie werd beloond met een 8. Benieuwd naar haar afstudeerstage en uitkomst van het onderzoek? Klik en lees.

Alles en iedereen aan de BIM

Het afgelopen anderhalf jaar werkte Trebbe mee aan een onderzoek van hogeschool Windesheim over de toepassing van BIM in de beheer- en onderhoudsfase. Voor Trebbe een goed moment om om met BIM-manager Edwin de Graaf ook eens te kijken wat BIM ons heeft gebracht en nog gaat brengen.

De stage van Khaled

Khaled is 24 jaar en derdejaars student Bouwkunde. Het afgelopen half jaar heeft Khaled stage gelopen bij Trebbe op de afdeling Kopersbegeleiding in Enschede. Het half jaar zit er inmiddels bijna op. Hét moment om samen de balans op te maken en terug te kijken op de afgelopen periode.

Bouw Parkwachters in Nieuwegein officieel gestart

Op woensdag 4 juli jl. hebben de toekomstige bewoners van project De Parkwachters in de wijk Blokhoeve in Nieuwegein de bouw van hun nieuwe woning officieel gestart.

De afstudeerstage van Sven Timmerman

Sven is een student toegepaste psychologie die niet de meest voor de hand liggende keuze maakte door bij een ontwikkelende bouwer zijn afstudeeropdracht uit te voeren. Hoog tijd voor een terugblik met Sven op een intensief half jaar. Het half jaar dat de overgang van student naar werknemer markeert.

Gezonde binnenlucht neemt een vlucht

Per 1 oktober trekt de VLA (Vereniging leveranciers, Luchttechnische Apparaten) de gelijkwaardigheidsverklaring rondom de mechanische ventilatie met één CO2-sensor in de woonkamer in. Waarom en hoe Trebbe hierop voorsorteerde, leest u als u doorklikt.

Studenten Windesheim proeven aan de praktijk

Trebbe is trots op de bouwsector en laat dat graag aan de studenten zien en ervaren. Vandaag kwamen vier eerstejaars studenten bouwkunde naar ons kantoor in Zwolle.

Nieuwe benoemingen tot adjunct-directeur

M.F. (Marcel) Egberink, W.H. (Wouter) Huuskes en P. (Patrick) Peet worden met ingang van 1 juli a.s. benoemd tot adjunct-directeur bij Trebbe.

Bouw woningplan Mooiland in Waalsprong officieel gestart

Op donderdag 28 juni jl. hebben de toekomstige bewoners van project Mooiland in deelplan Grote Boel in Nijmegen onder toeziend oog van wethouder stedelijke ontwikkeling Noël Vergunst (gemeente Nijmegen), Henri Schimmel (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe wijk officieel gestart. Zij mochten in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap begraven.

LIV gaat samenwerking aan met Spaansen Tuinklaar

Donderdag 27 juni tekenden KlokGroep en Trebbe, de twee projectontwikkelaars binnen de formule van LIV, een samenwerkingsovereenkomst met Spaansen, waarmee zij de uitvoering van het nieuwe LIV Tuinklaar formaliseren. Samen plantten zij een boom als symbolische start van een vruchtbare samenwerking.

BENG bij woontorens vanaf 50 meter

Thijs Hofstede en Gjarm Herder studenten van Windesheim en afstudeerders bij Trebbe presenteerden afgelopen week hun afstudeeronderzoek BENG bij woontorens vanaf 50 meter, dat onder begeleiding van Harry Nieman (Nieman Groep) en Mark Jaspers (Trebbe) tot stand kwam. En met succes. Beide studenten ontvingen een 9 voor hun onderzoek. Hoog tijd om terug te blikken op hun stage, het onderzoek en de conclusie.

Start bouw laatste fase Stadsbleek

Woensdag 20 juni startte in Oldenzaal de realisatie van de tweede en laatste fase van het nieuwbouwplan Stadsbleek. Dit werd feestelijk omlijst voor de toekomstige bewoners en iedereen die verder bij het project betrokken is.

Eerste bewoners GoedHuurwoningen in Zandpoort gaan leven tussen tuin en duin

De eerste bewoners van nieuwbouwproject Zandpoort in Almere Poort zijn vrijdag 15 juni 2018 verwelkomd door wethouder Jerzy Soetekouw.

Groot onderhoud 419 PéGé-woningen in Wijchen feestelijk afgerond

15 juni is het groot onderhoud aan de 419 PéGé woningen aan de Heilige Stoel, de Kraaijenberg en de Homberg feestelijk afgerond.

Laatste sleutel 48 appartementen Beethovenlaan Schagen uitgereikt

12 juni ontvingen de laatste huurders van de Beethovenlaan in Schagen de sleutel van hun nieuwe woning. De overdracht van de laatste sleutels markeert ook de ingebruikname van het nieuwe complex na een bouwtijd van iets meer dan een jaar.

Gemeente Almere tekent op Provada contracten voor Zandpoort en Zicht op Duin

Op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada op 7 juni ondertekende wethouder Tjeerd Herrema de koopovereenkomsten voor de nieuwbouwprojecten Zandpoort en Zicht op Duin in Almere Poort.

Calculatiecollege op Windesheim

Onze collega Vincent werd gevraagd door Windesheim om een college te geven over het vak calculatie. Voor 90 studenten vertelde Vincent over het vak calculatie. Benieuwd wat staand of zittend en een kaartje leggen daarmee te maken hebben? Lees dan snel verder.

Ruim 500 bezoekers bouwplaats stadskantoor en stadhuis Hengelo

Op zaterdag 2 juni was de landelijke Dag van de Bouw. De gezamenlijke bouwers van het stadskantoor en het stadhuis in Hengelo openden de poorten van de bouwplaats. Meer dan 500 bezoekers grepen de kans en namen een kijkje achter de bouwhekken van dit project.

Bouwplaats nieuwbouw Amphia Breda druk bezocht

Op zaterdag 2 juni was de landelijke Dag van de Bouw. Aannemersconsortium Four Care en Amphia stelden de nieuwbouw open voor publiek. Bijna 4.000 bezoekers maakten die dag gebruik van de unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de bouwhekken.

Challenge Mitros leidt tot innovatieve oplossingen voor gezonder wonen

Fresh-r en BRITT+1 winnen 100%GZNDwonen Challenge, Gemakkelijk Gezond Ventileren van onder andere Trebbe eindigt als derde.

Trebbe en co-makers BasisWonen ondertekenen nieuwe gezamenlijke visie

Trebbe en de co-makers van het woningconcept BasisWonen stelden samen de ketenvisie voor het co-makership BasisWonen op.

Bezoekers welkom op bouwplaats nieuwbouw Amphia Breda

Op zaterdag 2 juni is de landelijke Dag van de Bouw. Aannemersconsortium Four Care en Amphia stellen de nieuwbouw open voor publiek. Bezoekers hebben die dag de unieke gelegenheid om tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje te nemen achter de bouwhekken.

Bezoekers welkom op bouwplaats stadskantoor en stadhuis Hengelo op zaterdag 2 juni

Op zaterdag 2 juni is de landelijke Dag van de Bouw. De gezamenlijke bouwers van het stadskantoor en het stadhuis in Hengelo openen dan de poorten van de bouwplaats.

Trebbe start experiment ‘Ritme’

17 mei startte Trebbe samen met haar co-makers in Almere met een ambitieus experiment; Ritme. Binnen dit experiment komen een aantal innovatieve pilots samen, die ervoor zorgen dat in een vast ritme gewerkt wordt en binnen het afgesproken ritme wordt opgeleverd.

Upsilon Groningen genomineerd voor Grote Groninger Gebouwenquête

Upsilon Groningen is één van de vijftien genomineerden voor de Grote Groninger Gebouwenquête. De Grote Groninger Gebouwenenquête is een traditioneel onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Architectuur in Groningen die dit jaar op 1 juni plaatsvindt. Ieder jaar zijn er twee winnaars: de winnaar van de vakjury en de winnaar van de publieksjury. Daarnaast zijn er ook tweede en derde plaatsen van zowel vakjury als publieksjury.

Mooiland gaat met zes onderhoudspartners duizenden huurwoningen verduurzamen

Zes onderhoudspartners stropen de mouwen op en maken de komende jaren een groot aantal woningen van woningcorporatie Mooiland energiezuinig en comfortabel. De zes partners zijn Caspar de Haan onderhoud & renovatie, Dura Vermeer, elk®, Nijhuis Bouw, Trebbe BestaandWonen, en WDW ontwikkelend beheer (Wolters, Van Dorp en Van Wijnen). In september gaan de eerste projecten van start. Aandacht voor de bewoners staat hierin centraal.

Klantbeleving naar een hoger niveau

In Huissen realiseren BPD en Trebbe Huissens Hoogh. Het verkoop- en koperskeuzetraject wordt een waar feest. Er wordt een compleet palet aan middelen ingezet om de klantbeleving naar een hoger niveau te tillen.

Gemakkelijk Gezond Ventileren

Onlangs werd Trebbe samen met haar partners geselecteerd voor de finale van de 100%GZNDwonen challenge van Mitros. Hoog tijd om een tipje van sluier op te lichten en meer te vertellen over het concept waarmee Trebbe inschreef.

Wethouder De Jong onthult bouwbord voor nieuwbouw Bavo-terrein

In de stralende voorjaarszon onthulde wethouder De Jong, van gemeente Noordwijkerhout, op vrijdag 20 april op feestelijke wijze het bouwbord van Landgoed in den Houte op het voormalige Bavo-terrein. Op deze prachtige, groene locatie tegen het centrum van Noordwijkerhout ontwikkelen en realiseren Novaform en Trebbe Wonen de komende jaren ca. 665 woningen en appartementen.

Zuinig met energie; huizen deltaWonen in Berkum zijn er op voorbereid

46 woningen van woningcorporatie deltaWonen in Zwolle zijn het afgelopen half jaar verduurzaamd. De woningen zijn energiezuiniger gemaakt. Een aantal woningen is zelfs ‘nul op de meter’ te noemen. De bewoners worden de komende tijd, in de monitoringsfase, meegenomen in bewust omgaan met energie. Dat begon donderdag 26 april tijdens de feestelijke afronding van de verduurzaming.

Trebbe dringt CO2 uitstoot met 40% terug in vijf jaar tijd

Sinds 2010 is Trebbe gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder. Vanuit deze certificering publiceert Trebbe elk jaar het CO2-portfolio. De portfolio is een samenvatting van alle maatregelen die sinds de invoering van de CO2-prestatieladder zijn getroffen om elk jaar de CO2-uitstoot verder te reduceren. Het uitkomen van dit portfolio is een mooi moment om de balans op te maken met Jos Roesthuis, KAM-manager.

Trebbe geselecteerd voor finale 100%GZNDwonen challenge

Mitros daagde met 100%GZNDwonen de markt uit om tot een oplossing te komen, die garandeert dat huurders na renovatie een gezond en aangenaam binnenklimaat hebben. Een uitdaging die Trebbe samen met Van der Sluis Technische Bedrijven, Buva, Tilmar en Heering aanging. Met succes, ‘Gemakkelijk gezond ventileren’ van Trebbe en haar samenwerkingspartners is geselecteerd als één van de vier finalisten.

Omzet Trebbe stijgt tot recordhoogte

Na een forse omzetstijging in 2016, nam ook in 2017 de omzet aanzienlijk toe. De totale omzet steeg met ruim 21% naar € 278 miljoen. Trebbe draaide nog niet eerder zo een hoge omzet.

Eerste Knarrenhof in Nederland opgeleverd

Onlangs is de laatste woning in het eerste Knarrenhof in Nederland opgeleverd. Op donderdag 5 april is hier samen met de bewoners, de grondleggers van het Knarrenhof Peter Prak en Liedeke Reitsma, Eerde Schippers, architect-partner Inbo Architecten, Evert Leideman, directeur-bestuurder deltaWonen en Antje de Groot, directeur bij Trebbe feestelijk bij stilgestaan.

Trebbe breidt BasisWonen uit met extra optie

Trebbe bouwt woningen voor de bewoners. Het uitgangspunt hierbij is een goede, gezonde, betaalbare en energiezuinige woning, waar mensen met plezier wonen. Om de betaalbaarheid en energiezuinigheid nog verder te verhogen biedt Trebbe met de BasisWoning nu de mogelijkheid om zelf energie op te wekken.

Bouw Spartahof Apeldoorn officieel gestart

Op dinsdag 20 maart jl. hebben de toekomstige bewoners van Spartahof Apeldoorn onder toeziend oog van wijkwethouder Mark Sandmann (gemeente Apeldoorn), Henri Schimmel (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Hein Stooker (directeur bij Trebbe) de bouw van hun nieuwe wijk officieel gestart door in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap te begraven.

Trebbe Bewust Veilig

Alle dagen van het jaar heeft veiligheid de hoogste prioriteit binnen Trebbe. Een dag per jaar, 16 maart, tijdens de landelijke dag Bewust Veilig, hebben we extra aandacht voor veilig werken.

Staatssecretaris Van Ark bezoekt Amphia in Breda in het kader van Bewust Veilig

Op vrijdag 16 maart vond de tweede editie van de landelijke Bewust Veilig-dag plaats. Ruim 58.000 medewerkers in de bouw- en infrasector en de installatiebranche hebben vandaag op meer dan 4.300 bouwplaatsen stil gestaan bij veilig werken.

Wooncompagnie en Trebbe tekenen ontwikkel- en realisatieovereenkomst

Het gaat definitief door: in Middenmeer verrijzen 54 sociale huurwoningen voor een brede doelgroep. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe tekenden hiertoe woensdag 14 maart jl. een ontwikkel- en realisatieovereenkomst

Enorme klus: betonstort keldervloer stadskantoor Hengelo

Op 15 maart 2018 is de keldervloer van het nieuwe stadskantoor Hengelo gestort. De keldervloer is circa 2.500 m2 en 30 cm dik. In totaal wordt 700 m3 beton gestort. De aanvoer vindt continu plaats. Ruim 70 grote betonvrachtwagens zorgen hier gedurende dag voor. Met de stort van de keldervloer is een nieuwe mijlpaal bereikt en een stevige basis gelegd voor de opbouwende werkzaamheden van het Stadskantoor Hengelo.

Johan Frisoschool Wageningen bezoekt bouwplaats Tuinwijk Wageningen

Hoe bouw je een huis? Hoe metsel je een muur? En wat moet je kunnen om bouwvakker te worden? De leerlingen van de Johan Frisoschool in Wageningen wilden alles weten toen kopersbegeleider Annet Borgers kwam vertellen over het bouwen van huizen.

Polderzoom Aalsmeer bereikt hoogste punt

De nieuwbouw van Polderzoom Aalsmeer bereikte op 8 maart het hoogste punt. Wethouder Jop Kluis markeerde deze bijzondere mijlpaal met het plaatsen van de laatste dakplaat.

Bouw 24 woningen in Veenendaal officieel van start

Woensdag 7 maart jl. hebben de toekomstige bewoners van Veenrijk Veenendaal onder toeziend oog van Arianne Hollander wethouder gemeente Veenendaal, Wendy van der Lubbe, vastgoedmanager Lunee Vastgoed en Hein Trebbe jr., directeur Trebbe, de bouw van hun nieuwe wijk officieel gestart door in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap te begraven.

Bouw woonzorgcomplex Apeldoorn van start

Langs het kanaal op de hoek Kanaal Noord en Molenstraat-Centrum is begonnen met de bouw van een nieuw en voor Apeldoorn uniek woonzorggebouw. Wethouder Johan Kruithof onthulde het bouwbord.

Bouw 37 huurwoningen Hoef en Haag gestart

Begin februari is de bouw van 37 huurwoningen Hoef en Haag gestart. Trebbe realiseert de woningen in opdracht van LEKSTEDEwonen. Met deze woningen wordt opnieuw invulling gegeven aan het sociale huursegment in het nieuwe dorp aan de Lek. De verhuur van de 37 woningen is gestart en afgelopen weken hebben ruim 1.100 woningzoekenden gereageerd op deze woningen.

Trebbe draait succesvolle pilot met vervroegd invoeren van de nuts

De aanleg van nutsvoorzieningen bij nieuwbouwwoningen zorgt met regelmaat voor logistieke problemen. Daarom besloot Trebbe een pilot uit te voeren het vervroegd invoeren van de nutsvoorzieningen.

Eerste bewoonbare WikiHouse opgeleverd

Op vrijdag 23 februari werd de oplevering van het WikiHouse in Almere officieel gevierd. Een bijzonder moment van een even zo bijzonder project. Deze woning is het eerste WikiHouse in Nederland.

Hoogste punt nieuwbouw Stammershoefstraat

Woensdag 21 februari vierden LEKSTEDEwonen en Trebbe Wonen het hoogste punt van de nieuwbouw van de 42 huurwoningen aan de Stammershoefstraat in Vianen. Deze mijlpaal werd bereikt met het plaatsen van de prefabelementen van de eengezinswoningen. De appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen worden naar verwachting begin mei opgeleverd.

Eerste sleutels Peppelhoeve aan bewoners uitgereikt

De eerste huurders van de Peppelhoeve in Nieuwegein kregen donderdag 15 februari de sleutel van hun nieuwe woning. De Peppelhoeve is een nieuwe straat in Nieuwegein en ligt in Blokhoeve. Wethouder Hans Adriani, Reijnder Jan Spits, manager volkshuisvesting Portaal en Rob van der Jagt, directeur Trebbe Wonen gaven de nieuwe bewoners een mooie bos bloemen.

GoedeStede en Trebbe realiseren 62 appartementen in Almere Buiten

Met het slaan van piketpalen op 7 februari markeerden Franc Weerwind, burgemeester van Almere, Arjan Deutekom, directeur GoedeStede, Tako Postma, architect-partner bij architectenbureau Inbo, Danny Ellen, timmerman bij Trebbe, Christian Schuurman, projectleider bij Trebbe en Antje de Groot, directeur bij Trebbe de officiële start van de bouw van 62 appartementen Almere Buiten.

Knarrenhof en de kunst van het oud worden in Brandpunt+

Gisteravond was een documentaire over Krasse Knarren te zien bij Brandpunt+ op NPO 2.Klik door om de documentaire te bekijken.

Tweede fase groot onderhoud Wijchen feestelijk afgerond

Dinsdag 6 februari werd bij de oplevering van het groot onderhoud de Kraaijenberg Wijchen officieel stil gestaan. Ronald Leushuis, bestuurder Talis en Antje de Groot namens Trebbe-Knaapen blikten elk terug op de tweede fase van het omvangrijke onderhoudsproject. Aansluitend werd samen met de bewoners geproost op het behaalde resultaat.

Tandheelkunde wint Architectuurprijs Nijmegen

29 januari jl. vond de uitreiking van Architectuurprijs Nijmegen 2017 plaats. Het gerenoveerde gebouw van Tandheelkunde Radboud UMC won de prijs. ”Doorslaggevend was behalve de kwaliteit vooral de voorbeeldfunctie van deze prachtige renovatie voor vergelijkbare gebouwen.”

Ons Huis Enschede en Trebbe tekenen voor het groot onderhoud Hertmebrink Enschede

29 januari jl. tekenden Peter Winterman, directeur-bestuurder bij Ons Huis Enschede en Antje de Groot directeur bij Trebbe het contract voor het groot onderhoud aan 160 appartementen Hertmebrink in Enschede.

Trebbe laat regionale indeling los

Trebbe is een solide familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan een eeuw. Ons werkgebied kende tot voor kort een regionale indeling met daarin Trebbe Oost & Noord B.V. en Trebbe West B.V. als belangrijke werkmaatschappijen. De regionale indeling is losgelaten per 29 december 2017 heeft een fusie plaatsgevonden tussen Trebbe Oost & Noord B.V. en Trebbe West B.V. tot Trebbe Bouw B.V.

Trebbe toegetreden tot NEPROM

De NEPROM, vereniging van projectontwikkelaars, verwelkomt in dit nieuwe jaar Trebbe als nieuw lid. De passie voor en het professioneel beoefenen van het vak projectontwikkeling, is wat de leden van de NEPROM bindt.

Trebbe vergroent energiecontracten

Met ingang van dit jaar heeft Trebbe de overstap gemaakt naar energie van Pure Energie. Dit betekent dat alle kantoren en op te bouwen bouwplaatsen gebruik maken van 100% groene energie opgewekt uit Nederlandse wind en zon.

Energiezuinige en betaalbare woningen voor huurders Mooiland

20 december jl. vond de kick-off plaats met Mooiland en zes aannemers. Met deze partners gaat Mooiland de komende jaren samenwerken om haar ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren.

Een blik in het leven van woonconsulent Bianca

Dat ik het als woonconsulent bij Trebbe ontzettend naar mijn zin heb is volgens mij wel duidelijk. Man, wat krijg ik vreselijk veel energie van deze enorm veelzijdige job. Waarom dat zo is? Klik verder en lees.

Kerstlichtjestocht verlicht De Bloei van Krispijn Dordrecht

Op 18 december vond de grootse kerstlichtjestocht in Krispijn Dordrecht plaats. De tocht eindigde aan de Patersweg waar onder toeziend oog van de deelnemers wethouder Rinette Reynvaan het nieuwe bouwbord voor de bouw van 76 woningen ‘De Bloei van Krispijn’ onthulde.

Herontwikkeling Koningin Sophiestraat Den Haag gestart

Onlangs is Trebbe gestart met de herontwikkeling van het kantoorgebouw aan de Koningin Sophiestraat 120 in Den Haag. Villa Sophie bv, een ontwikkelcombinatie van Local Investment en Trebbe Wonen, transformeert het kantoorgebouw naar een woongebouw met 67 appartementen. De middeldure vrijesectorhuurappartementen worden turnkey afgenomen door Amvest, namens het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

Bouw GoedHuurwoningen Zandpoort Almere officieel van start

De bouw van 58 GoedHuurwoningen in Zandpoort in Almere Poort is op een wel heel bijzondere manier gestart. Wethouder Tjeerd Herrema vulde op 12 december samen met Eddo Rats, regiodirecteur van woningcorporatie de Alliantie en Antje de Groot directeur van Trebbe een tijdcapsule met hun persoonlijke wensen voor deze nieuwe wijk.

Hoogste punt Innovatiecentrum Avebe bereikt

De nieuwbouw van het Innovatiecentrum voor Avebe op Zernike Campus Groningen heeft op 7 december haar hoogste punt bereikt. Aardappelzetmeelconcern Avebe zal in dit Innovatiecentrum haar afdeling R&D en Innovatie, met ruim 100 medewerkers, onderbrengen. Hiernaast wordt ook ruimte ingericht voor start-ups in de agrofood sector, genaamd; Innolab Biobased Economy.

Hoogste punt bouw bereikt van nieuwe Amphia Ziekenhuis in Breda

Donderdag 30 november jl. is officieel het hoogste punt, op 30 meter hoogte, bereikt van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Met de feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats stonden Amphia en aannemersconsortium Four Care stil bij een nieuwe mijlpaal in de bouw van het toekomstbestendige, moderne, topklinische opleidingsziekenhuis.

Eerste bewoners tweede deelplan Nieuw Kortenoord in Wageningen ontvangen sleutels

Op donderdag 30 november ontvingen de heer Timmer en mevrouw Rainer als eerste bewoners van het tweede deelplan van de wijk Nieuw Kortenoord in Wageningen “Tuinwijk” de sleutel van hun nieuwe woning. De sleutel werd overhandigd door wethouder Han ter Maat.

Herontwikkeling Bavo-terrein door Novaform en Trebbe

Parnassia Groep en GGZ Rivierduinen hebben het voormalige zorgterrein nabij het centrum van Noordwijkerhout verkocht aan Combinatie Novaform-Trebbe.

Eerste bewoners van eerste Knarrenhof in Nederland ontvangen sleutels

Op donderdag 23 november is de sleutel aan de eerste bewoners van de eerste woning van het eerste Knarrenhof in Nederland officieel overhandigd. De heer en mevrouw Holterman kregen de sleutel overhandigd door de geestelijk vader van Knarrenhof, Peter Prak. Het Knarrenhof in Zwolle is het eerste Knarrenhof van Nederland.

Trebbe in Cobouw50; Hein Trebbe jr. blikt terug en vooruit

Elk jaar brengt Cobouw de Cobouw50 uit. Trebbe eindigde op de negentiende plek. Hein Trebbe jr. werd geïnterviewd door Cobouw.

Van der Sluis bij Trebbe in huis

Vanaf 16 november is Erik Wijna, werkvoorbereider bij Van der Sluis Technische Bedrijven, één dag per week bij Trebbe op kantoor te vinden. Met het letterlijk in huis halen van een ketenpartner verwachten zowel Trebbe als Van der Sluis de voordelen van co-makership nog beter te benutten.

GoedeStede en Trebbe vieren hoogste punt 99 appartementen in Almere Buiten

Van oudsher is het bereiken van het hoogste punt een moment om feestelijk aandacht aan te geven. Geheel in die traditie markeerden Arjan Deutekom, directeur/bestuurder GoedeStede en Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord het hoogste punt van 99 appartementen Almere Buiten. Samen plaatsten zij, onder toeziend oog van de bouwvakkers, de laatste prefab betonplaat.

Eerste woonbelevingscentrum in Nederland officieel geopend

Bijzonder, uniek en grensverleggend. Woorden die LIV, het eerste woonbelevingscentrum van Nederland, zeker eer aan doen. Op 1 november jl. werd LIV, gelegen aan de voet van de nieuwe stadsbrug in Nijmegen, officieel geopend. Samen met zakelijke relaties en de eerste LIV-klanten werd een toost uitgebracht op het resultaat van jarenlange voorbereidingen.

Trebbe en BPD starten bouw Het Stempel fase 2 Veenendaal

31 oktober jl. werd de start bouw van het appartementencomplex Het Stempel fase 2 Veenendaal feestelijk gevierd. Engbert Stroobosscher, wethouder gemeente Veenendaal en Rob Arends, senior ontwikkelingsmanager bij BPD verrichtten onder toeziend oog van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen de officiële handeling; samen legden zij de eerste steen.

Bouw Stammershoefstraat Vianen officieel gestart

De bouw van de 42 woningen aan de Stammershoefstraat in Vianen is officieel gestart. Donderdag 26 oktober hebben gemeente Vianen, Trebbe en LEKSTEDEwonen een steentje bijgedragen aan deze nieuwbouw. Een mooi moment om gelijk met de verhuur van de appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen te starten.

Een nieuwe doorbraak in de bouwwereld: Basis USO

Het nieuwste initiatief van achttien partijen uit de bouw betekent opnieuw een doorbraak in digitaal samenwerken. In lijn met de succesvol geïntroduceerde BIM Basis ILS, wordt nu in samenwerking met een groot aantal nieuwe partijen een nieuwe stap gezet: de Basis USO, afspraken over uniform samenwerken aan sparingsopgaves.

Samenwerkingscontract Saxion en bouwpartners opnieuw getekend

Tijdens het Bouw Café op 13 oktober tekende Trebbe samen met Dura Vermeer, Plegt-Vos en Ter Steege opnieuw het convenant bouw met de academie Business, Building & Technology van Saxion. Samenwerkingscontract Saxion en bouwpartners opnieuw getekend.

Van den Hengel is leerbedrijf van het jaar

Trebbe-deelneming, bouwbedrijf Van den Hengel uit Soest is op 12 oktober gekozen tot het leerbedrijf van het jaar van ROC Midden Nederland.

'Talent in de bouw' op bezoek bij Trebbe

Deze week ontving Trebbe twee groepen eerstejaars studenten van het ROC Deltion College in Zwolle voor een rondleiding op onze bouwplaats en kantoor. Deze groepen zijn de eerste twee uit een reeks van vier in het kader van het traject Talent in de bouw.

Derde en laatste fase groot onderhoud Wijchen van start

Maandag 16 oktober jl. werd het symbolische startsein gegeven voor het groot onderhoud aan de woningen in de wijk Homberg in Wijchen. Ronald Leusheus, bestuurder Talis en Bart Knaapen namens Trebbe-Knaapen wandelden samen met de heer Guelen, geestelijk vader van de PeGe woningen, door de wijk om de resultaten van de eerdere fases te bekijken.

Een jaar na de start bouw van het nieuwe kloppende hart van het Amphia

Ruim een jaar nadat de eerste bouwactiviteiten zichtbaar werden op de bouwplaats van het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda zijn alle casco’s op hoogte.

Trebbe klimt trede op de CO2-prestatieladder

Onlangs heeft Trebbe trede 4 op de CO2-prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) behaald.

Techniek is één ding, gedrag is twee

Renda interviewde Wouter Huuskes teamleider BestaandWonen bij Trebbe, over het project De Energieproeftuin in Zwolle. Wouter heeft dit project als zeer bijzonder ervaren. Dat kwam voornamelijk door de unieke samenwerking met o.a. deltaWonen : “We zijn echt een team geworden en kennen elkaars drijfveren.”

Bouw eerste WikiHouse in Nederland officieel gestart

6 oktober jl. werd de start van de bouw van het WikiHouse in Almere officieel gevierd. Dit bijzondere moment van een even zo bijzonder project – deze woning is het eerste WikiHouse in Nederland - werd met het plaatsen van een eerste paneel gemarkeerd door Tjeerd Herrema, wethouder gemeente Almere.

Start bouw Stadsbleek schrijft geschiedenis

Donderdag 5 oktober jl. startte de bouw van het nieuwbouwplan Stadsbleek in Oldenzaal. Dit bijzondere moment werd gemarkeerd door Dick Mol, directeur-bestuurder bij WBO Wonen, Alida Renkema, wethouder gemeente Oldenzaal en Hein Stooker, directeur bij Trebbe Wonen.

Wooncompagnie draagt haar steentje bij aan de aan de bouw van het appartementencomplex Schagen

Op 4 oktober werd met het metselen van een steen ofwel ‘een steentje bijdragen’ op feestelijke wijze aandacht gegeven aan de bouw van het nieuwe appartementencomplex aan de Beethovenlaan in Schagen. Aansluitend ging Wooncompagnie ‘happen met de bouwer’ en werd met een warme lunch samen met de bouwers stilgestaan bij dit bijzondere project.

Bouw Polderzoom Aalsmeer gestart

De eerste paal op de bouwplaats van Polderzoom Aalsmeer is geslagen. Daarmee is de bouw van 37 rijwoningen en 51 appartementen gestart.

Trebbe levert appartementencomplex Lent op aan Newomij

Na een bouwtijd van negen maanden leverde Trebbe 28 september jl. 26 appartementen op aan Newomij. De officiële oplevering werd feestelijk gemarkeerd door Bert Velthuis, wethouder gemeente Nijmegen, Erik-Jan Bulstra, CEO Newomij en Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep die gezamenlijk een aantal schilderijen onthulden.

Basisschool De Campherbeek in Berkum krijgt verkeersveiligheidsles van Trebbe

Waarom mag ik niet naast de vrachtwagen staan? Wat is een dode hoek? En hoe blijf ik uit de dode hoek? Tijdens een veiligheidsles van bouwbedrijf Trebbe op Basisschool De Campherbeek kregen leerlingen antwoord op deze vragen.

Mijande Wonen en Trebbe werken wederom samen aan het verduurzamen van woningen in Vroomshoop

Onlangs is Trebbe in opdracht van woningcorporatie Mijande Wonen gestart met het verduurzamen van 34 Vaneg-woningen in Vroomshoop. Na deze werkzaamheden ervaren huurders meer wooncomfort en zijn de woningen energiezuiniger; de woningen maken een sprong van energielabel F naar A.

LEKSTEDEwonen en Trebbe tekenen voor realisatie 37 huurwoningen Hoef en Haag

In opdracht van LEKSTEDEwonen bouwt Trebbe 37 huurwoningen in Hoef en Haag. Op 22 september ondertekenden Ed de Groot en Rob van der Jagt de ontwikkelovereenkomst voor de realisatie van deze opdracht. Hiermee wordt opnieuw invulling gegeven aan het sociale huursegment in het nieuwe dorp aan de Lek. Begin 2018 start de bouw en de verhuur en de woningen worden in de zomer 2018 opgeleverd.

De Kaap Hoogeveen officieel geopend

21 september jl. werd De Kaap Hoogeveen officieel geopend. De opening werd gevierd met een openingsfeest onder belangstelling van genodigden en inwoners van Hoogeveen.

Mooiland en Trebbe starten groot onderhoud 188 appartementen Arnhem

Vandaag starten woningcorporatie Mooiland en aannemer Trebbe het groot onderhoudsproject van 188 appartementen gelegen in het Spijkerkwartier in Arnhem. De statige panden, waaronder een aantal met monumentale status, beschikken na het groot onderhoud over minimaal een energielabel B.

Hoogste punt voorlaatste fase Koningsdaal-Zuid Nijmegen gevierd

Met het onthullen van een klok, verwerkt in de eindgevel van een woning, markeerden Tjakko Smit, directeur projecten bij BPD Ontwikkeling en Hein Stooker, directeur bij Trebbe Wonen onder toeziend oog van de toekomstige bewoners het hoogste punt van 31 woningen in de wijk Koningsdaal te Nijmegen.

Trebbe boort eerste paal Stammershoefstraat Vianen

11 september is de eerste paal geboord ten behoeve van de nieuwbouw van 42 woningen Stammershoefstraat Vianen. Met deze paal luidden LEKSTEDEwonen en Trebbe de start van een nieuwe fase in. Na drie maanden sloopwerkzaamheden, is nu begonnen met de nieuwbouw van de woningen.

Onze kernwaarden en huisregels

Trebbe heeft kernwaarden en huisregels opgesteld. Het zijn praktische richtlijnen over onze organisatie, de sfeer en zaken die voor jou als medewerker van toepassing zijn. Zo is duidelijk hoe we binnen ons bedrijf met elkaar en met onze klanten omgaan. Lees ze!

LIV is live!

Afgelopen vrijdag 1 september vond de oplevering plaats van LIV. Op symbolische wijze namen team LIV, vertegenwoordigers van de vier participerende organisaties (KlokGroep, Trebbe Wonen, Eigenhuis Groep en Van der Sluis Technische Bedrijven) en overige betrokkenen het splinternieuwe pand aan de voet van stadsbrug De Oversteek in Nijmegen in gebruik.

deltaWonen en Trebbe starten bijzonder woningverbeteringsproject in Zwolle: ‘De energieproeftuin

Begin september starten deltaWonen en Trebbe met de aanpak van 46 woningen in de wijk Berkum in Zwolle. Omdat het hier om een bijzonder woningverbeteringsproject gaat, doen zij dit onder een speciale naam: ‘De Energieproeftuin’.

Trebbe legt een stevige basis voor co-makership HoogWonen

31 augustus heeft Trebbe de samenwerkingsovereenkomsten met maar liefst zeventien co-makers ondertekend. De formalisering van de samenwerking vond plaats op het Trebbe HoogWonen project 108 appartementen Blokhoeve Nieuwegein.

Knarrenhof-bewoners Cora en Kitty: ‘We hoeven heus niet de billen van de buurman te wassen straks’

De bouw van het nieuwe Knarrenhof in Zwolle vordert gestaag, vorige maand sloeg Trebbe de eerste paal en naar verwachting worden de eerste woningen eind dit jaar / begin volgend jaar opgeleverd. Indebuurt Zwolle interviewde twee toekomstige bewoners van de Knarrenhof.

Parkeergarage De Kaap Hoogeveen beloond met goud!

De parkeergarage van De Kaap in Hoogeveen staat in de top tien van Nederlandse parkeergarages. Het platform voor parkeren in Nederland, Vexpan, kent een award toe aan de parkeergarage in Hoogeveen.

16 zeer energiezuinige woningen Bornsche Maten feestelijk opgeleverd

Na een bouwtijd van slechts drie maanden levert Trebbe nog voor de zomervakantie 16 zeer energiezuinige woningen Bornsche Maten op aan opdrachtgever Twickelborg Vastgoed. Om de oplevering een feestelijk tintje te geven werd de eerste woning feestelijk geopend door o.a. Annemieke Traag, gedeputeerde Energie & Milieu bij provincie Overijssel.

de Alliantie en Trebbe realiseren 102 woningen in Zandpoort Almere

13 juli jl. ondertekenden Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling en Hein Trebbe sr., directeur Trebbe, de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 102 huurwoningen in de wijk Zandpoort in Almere.

Avebe landt in vruchtbare grond op Zernike Campus

Coöperatie Avebe heeft op donderdag 13 juli de eerste ‘aardappel’ geplant op Zernike Campus Groningen tijdens de feestelijke start bouw van het nieuwe Innovatiecentrum. Door middel van een aardappel-tijdscapsule werd symbolisch de basis de gelegd voor verdere innovatieve ontwikkeling door Hans Hoekman, voorzitter RvC Avebe, en Ed Kraaijenzank, CFO en tevens vice voorzitter van het Bestuur van Avebe.

Bewoners zonder energierekening

Antje de Groot - Schuttert is directeur van Trebbe. Zij beantwoordt de vijf vragen aan Renda en zegt bijvoorbeeld: "Als we met een roze bril naar de toekomst kijken dan zijn alle huizen gasloos en hebben bewoners geen energierekening meer, maar wel een comfortabel huis zonder tocht en vocht."

Trebbe en gemeente Dordrecht tekenen overeenkomst 76 woningen Patersweg Dordrecht

5 juli jl. tekenden Bert Huizing, manager Stadsontwikkeling, Rinette Reynvaan wethouder Volkshuisvesting en stedelijke vernieuwing gemeente Dordrecht en Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Groep B.V., de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 76 woningen aan de Patersweg in Dordrecht. Amvest is afnemer van circa de helft van de woningen ten behoeve van één van haar fondsen.

Tandheelkunde van Radboud Universiteit uitgeroepen tot beste renovatieproject door NRP

De grondige renovatie van het Tandheelkunde-gebouw betekent een aanzienlijke verbetering voor het gebouw, de gebruiker, de eigenaar, de omgeving én het milieu. Door de gedurfde renovatie is Tandheelkunde het visitekaartje geworden van het campuscomplex van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het project is gisteren uitgeroepen tot beste renovatieproject en heeft daarmee de NRP Gulden Feniks prijs gewonnen.

Vlag markeert hoogste punt Figaro Amersfoort

Op de bouwplaats Figaro aan de Ariaweg in Amersfoort sierde een vlag het hoogste punt. De vlag is het traditionele teken dat het hoogste punt is bereikt. Geheel in die traditie werd het bereiken van dit hoogste punt gevierd door de Alliantie en Trebbe. De bouwplaatsmedewerkers werden getrakteerd op een lekkere snack.

Bouw fase 1 Tuinwijk Nieuw Kortenoord gestart

Trebbe is gestart met het heien van de eerste palen ten behoeve van 76 woningen in het plan Tuinwijk, Nieuw Kortenoord Wageningen

Trebbe levert Trefkoel fase 2 op aan Nijestee

In het Groningse Paddepoel is gisteren het eerste deel van het nieuwe wooncomplex voor internationale studenten officieel opgeleverd aan Nijestee en de SSH (Stichting Studenten Huisvesting). Dit ging gepaard met de onthulling van de nieuwe naam van het gebouw door wethouder Roeland van der Schaaf: Upsilon. En de overhandiging van de sleutel van het complex aan de SSH.

Nieuw kloppend hart Amphia krijg verder vorm

Nadat er ruim negen maanden gebouwd is aan de fundamenten van het nieuwe Amphia, worden de contouren van het complete ziekenhuis in een rap tempo zichtbaar.

Trebbe levert Woonpark Veenderhorst Ede op aan Woonstede

Op 27 juni heeft Trebbe, na een bouwtijd van een half jaar, de tweede fase van Woonpark Veenderhorst Ede aan Woonstede opgeleverd. Hiermee is in een totale bouwtijd van 1,5 jaar de compleet nieuwe buurt Woonpark Veenderhorst gerealiseerd.

Hoogste punt bouw winkelcentrum Leidsche Rijn Utrecht bereikt

Hallo Leidsche Rijn Centrum in Utrecht! 26 juni 2017 is officieel het hoogste punt bereikt van de bouw van Leidsche Rijn Centrum. Wat nu nog de grootste bouwput van Nederland is, wordt begin volgend jaar de beste nieuwe plek in Utrecht. Dan staat er in één keer een compleet stadscentrum.

Startschot bouw stadskantoor in Hengelo

Vrijdagavond om 22.00 uur heeft wethouder Marcel Elferink het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe stadskantoor aan de Deldenerstraat, in combinatie met de renovatie van het oude stadhuis in Hengelo. Dit gebeurde tijdens de 25ste editie van het festival Kunsten op Straat.

Metamorfose portiekflats Apeldoorn; groen en betaalbaar

Je kunt er niet omheen; de net gerenoveerde portiekflats in de Lekstraat in Apeldoorn vallen behoorlijk op door de groene balkons en markante entrees. De flats uit 1965, bezit van woningcorporatie Ons Huis, hebben een grondige metamorfose ondergaan.

Trebbe start afrondende fase nieuwe wijk De 6 Weesper Straatjes

16 juni jl. is de bouw van de vijfde en laatste fase van De 6 Weesper Straatjes officieel gestart. De kopers hebben, onder het genot van een hapje en drankje, ieder een fles met een persoonlijke boodschap of foto begraven in de kruipruimte van de eigen woning.

Nieuwe woningen in Blokhoeve, Nieuwegein

Op donderdag 15 juni is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 52 woningen in de tweede fase van het project Vlierhoeve en 108 appartementen in de wijk Blokhoeve in Nieuwegein. In het bijzijn van kopers en andere genodigden hebben Hans Adriani, wethouder Wonen gemeente Nieuwegein, Marlies Krol, directeur Vastgoed Projecten bij woningcorporatie Portaal, Dick Helsloot, ontwikkelingsmanager bij BPD en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe Groep de officiële starthandeling verricht.

Hoogste punt 16 zeer energiezuinige woningen Borne bereikt

Na een bouwtijd van een kleine twee maanden is het hoogste punt bereikt van de 16 zeer energiezuinige woningen die Trebbe in opdracht van Twickelborg Vastgoed in Borne realiseert. Een mooi moment dat Twickelborg Vastgoed niet onopgemerkt voorbij liet gaan. De bouwplaatsmedewerkers werden allemaal getrakteerd op een lunch.

Over vijf jaar herken je Trebbe niet meer…. Of toch wel?

Oktober 2012 schreef Gerrit van Wijgerden, directeur Trebbe West en aanspreekpunt innovaties, een blog met de titel ‘Over vijf jaar herken je Trebbe niet meer... ’. Een blog over de aanstaande veranderingen. Bijna vijf jaar later zwaait Gerrit als directeur af, een mooi moment om nog één keer terug te blikken op die blog en weer even te dromen over de toekomst met onze eigen innovator.

Fundering 48 appartementen Beethovenlaan Schagen gereed

Medio april is Trebbe, in opdracht van Wooncompagnie, gestart met de bouw van de 48 appartementen aan de Beethovenlaan in Schagen. Inmiddels zitten de heipalen in de grond en is de fundering gelegd; een stevig fundament om op verder te bouwen.

Hoogste punt 21 woningen Prinsenpoort gevierd

Met het hijsen van de Zwolse vlag, markeerde René de Heer, wethouder gemeente Zwolle, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners het hoogste punt van 21 woningen aan de Koningin Maximastraat, Prinsenpoort Zwolle.

Hoogste punt appartementencomplex Newomij in Lent bereikt

Na een bouwtijd van vijf maanden is het hoogste punt bereikt van de 26 appartementen die Trebbe voor Newomij in Lent realiseert. Een mooi moment dat Newomij niet onopgemerkt voorbij liet gaan. De bouwplaatsmedewerkers werden allemaal getrakteerd op een patatje.

Bouw Het Heuvelpark 5 Dronten officieel gestart

Met het dichtmetselen van een tijdscapsule in de eerste gevelsteen markeerde Nico Verlaan, wethouder gemeente Dronten – onder toeziend oog van de toekomstige bewoners - de start bouw van het appartementencomplex Het Heuvelpark 5 te Dronten.

Trebbe sluit 2016 ook financieel goed af

Na een forse omzetstijging in 2015, nam ook in 2016 de omzet aanzienlijk toe. De totale omzet steeg met ruim 22% naar € 230 miljoen. Voor 2017 verwacht Trebbe een verdere stijging van de omzet en een verbetering van het nettoresultaat.

Hoe werkt cement eigenlijk?

Wat komt er kijken bij het bouwen van een huis? Hoe maak je cement en wat moet je kunnen om bouwvakker te worden? De leerlingen van groep 6 van EBS De Rots wilden alles weten toen ze een bezoekje brachten aan de bouwplaats van Veenderhorst.

Bouw woningen Figaro Amersfoort gestart

Aan de Ariaweg in Amersfoort is in opdracht van de Alliantie, Trebbe gestart met het boren van de palen ten behoeve van 30 eengezinswoningen in het plan Figaro. Deze ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de integrale wijkverbetering ‘Amersfoort Vernieuwt’ in Schuilenburg.

Nominatie Gulden Feniks voor Faculteit Tandheelkunde

Ons project Faculteit Tandheelkunde in Nijmegen is één van de vier genomineerden in de categorie 'renovatie' voor de NRP Gulden Feniks prijs 2017. Dit is dé prijs ter bevordering en inspiratie voor duurzaam hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving.

Trebbe presenteert Weids Wonen voor het eerst op Woonmarkt Dronten

Een primeur voor Woonmarkt Dronten! Trebbe presenteert daar voor het eerst het nieuwste plan in De Gilden: Weids Wonen.

Bart Heijs 50 jaar

Afgelopen zaterdag vierde Bart Heijs zijn 50ste verjaardag. Vandaag in Enschede wordt deze mijlpaal ook feestelijk gevierd.

Trebbe en Woonpartners MH zijn trots op de oplevering van 64 woningen in Gouda-Oost

Eind april leverde Trebbe het appartementencomplex aan de Teldersstraat in Gouda-Oost op aan Woonpartners Midden-Holland. Het complex heeft 22 sociale huurappartementen verdeeld over zes bouwlagen. Alle 24 koopwoningen waren al eerder opgeleverd aan de bewoners. Op 21 april ontving de laatste koper zijn huissleutel. Met de oplevering van deze laatste woningen rondt Trebbe haar project aan de Zuidelijke Stempel West in Gouda af.

Woud van kranen in Leidsche Rijn

Het jongste gedeelte van Leidsche Rijn naast de A2 bij Utrecht krijgt langzaam vorm. Vele torenkranen zorgen voor de bouw van het nieuwe centrum dat wordt gerealiseerd door bouwcombinatie Dura Vermeer Midden West en Trebbe West.

Bouw Stadskantoor Hengelo kan beginnen!

Op 26 april is het contract getekend voor de nieuwbouw van het Stadskantoor in Hengelo. De overeenkomst werd namens gemeente Hengelo ondertekend door Marcel Elferink wethouder binnenstad Hengelo, namens de bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo zetten Jan Hillen, directeur Van Wijnen Oost B.V. en Hein Trebbe sr. directeur Trebbe Groep B.V., hun handtekening.

Wilt u wel wat wij kunnen? Doen wij wel wat u wilt?

De bouw innoveert. Gaat die innovatie- en optimalisatiedrang nu - na de crisis - verloren in de waan van de dag? Tegelijkertijd ligt er een enorme opgave. Nederland moet toekomstbestendig worden is de Europese afspraak. Verduurzamen, transformeren, zuinig, zuiniger, zuinigst en dat snel en betaalbaar. Bij het familiebedrijf Trebbe zien we het als onze taak deze handschoen op te pakken en door te innoveren.

Bouwcombinatie BAM/Trebbe realiseert innovatiecentrum Avebe Groningen

Bouwcombinatie BAM/Trebbe realiseert in opdracht van ontwikkelaar Triade het innovatiecentrum van aardappelzetmeelconcern Avebe op de Zernikecampus in Groningen. In het innovatiecentrum komen onder meer een laboratorium, proeffabriek en een klantcontactcentrum. De bouw start nog voor de zomer en de oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2018.

Bewoners Kraaijenberg vieren start onderhoud

Vanmiddag werd het symbolische startsein gegeven voor het groot onderhoud aan de woningen in de wijk Kraaijenberg in Wijchen. Met de ‘opruimdag’ die hieraan vooraf ging bereidden bewoners zich alvast voor op de aankomende werkzaamheden aan hun woning.

Voorlaatste fase van de nieuwe wijk De 6 Weesper Straatjes gestart

21 april jl. is de bouw van de vierde fase van De 6 Weesper Straatjes officieel gestart. De kopers hebben, onder het genot van een hapje en drankje, ieder een fles met een persoonlijke boodschap of foto begraven in de kruipruimte van de eigen woning.

Dura/Trebbe start bouw Mijn Cultuurmijl Enschede

Woensdag 19 april hebben de toekomstige bewoners van Mijn Cultuurmijl onder toeziend oog van Jeroen Hatenboer, wethouder ruimtelijke ontwikkeling bij gemeente Enschede, de bouw van Mijn Cultuurmijl officieel gestart door in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap te begraven.

Bouw eerste Knarrenhof van Nederland officieel gestart

Op dinsdag 18 april is het startsein gegeven voor de bouw van het Knarrenhof Aahof in Zwolle, het allereerste Knarrenhof van Nederland. Het concept Knarrenhof is aangemerkt als meest innovatieve woonzorgconcept van Nederland door KennisCentrum Wonen en Zorg.

Grondovereenkomst De Parkwachters ondertekend

Vanochtend ondertekenden Hans Adriani wethouder gemeente Nieuwegein en Hein Trebbe jr. directeur Trebbe Wonen de koopovereenkomst voor de grond onder twee vrijstaande en zes twee-onder-éénkap woningen in de wijk Blokhoeve te Nieuwegein.

Uit de as herboren

Een vreemde titel misschien. Zeker voor een blog van iemand uit de bouw? Zeker niet! Het is treffend als Jacco Boer, transformatieman in hart en nieren, vertelt over transformaties: nieuwe projecten die geboren worden uit bestaand vastgoed.

Trebbe start realisatie van 16 zeer energiezuinige woningen Bornsche Maten Borne

Met het ontgraven van de bouwput zijn de eerste activiteiten op de bouwplaats van de 16 zeer energiezuinige woningen in de Bornsche Maten te Borne zichtbaar en is de bouw echt van start gegaan.

Trebbe breidt BasisWonen uit met extra optie

Trebbe bouwt woningen voor de bewoners. Het uitgangspunt daarbij is een en goede, mooie woning, waar mensen wonen met plezier. Om dat woonplezier nog verder te verhogen biedt Trebbe met de BasisWoning nu ook de mogelijkheid een huisdier via Trebbe uit te kiezen.

Een nieuwe fase van start bij het Amphia Ziekenhuis

Zes maanden na de eerste werkzaamheden op de bouwplaats van het nieuwe Amphia en drie maanden na het slaan van de laatste heipaal wordt een nieuwe fase ingeluid: de realisatie van de verbindingstunnel.

Trebbe bouwt aan een duurzame toekomst met duurzame materialen

Afgelopen week ontving Trebbe het Raab Karcher Greenworks certificaat. Maar liefst 56% van de materialen, besteld bij Raab Karcher, komt uit het duurzame Greenworks assortiment.

Trebbe ontvangt opdracht 21 woningen Prinsenpoort Zwolle

Onlangs werd de aanvullende opdracht voor de realisatie van 21 koopwoningen Prinsenpoort Zwolle ondertekend door BPD en Trebbe. De woningen zijn gesitueerd aan de Koningin Maximastraat en worden uitgevoerd in verschillende types.

Trebbe Bewust Veilig

Alle dagen van het jaar heeft veiligheid de hoogste prioriteit binnen Trebbe, één dag per jaar, tijdens de landelijke dag Bewust Veilig, hebben we extra aandacht voor veilig werken. 17 maart stonden we op al onze bouwplaatsen, ruim 30 in totaal, met alle bouwplaatsmedewerkers stil bij bewust veilig werken door middel van een extra toolboxmeeting.

Vlag markeert hoogste punt woonpark Veenderhorst Ede

In de stralende zon sierden twee vlaggen, die van Woonstede en Trebbe, het bouwterrein van Woonpark Veenderhorst. De vlag is het traditionele teken dat het hoogste punt is bereikt. Geheel in die traditie werd het bereiken van dit hoogste punt gevierd door Woonstede en Trebbe.

BPD en Trebbe realiseren 249 woningen Tuinwijk Wageningen

Maandag 13 maart jl. tekenden de heer Frans Holleman, directeur BPD en de heer Hein Trebbe sr., directeur Trebbe Wonen, het contract voor de uitontwikkeling en realisatie van 249 woningen Tuinwijk in Nieuw Kortenoord Wageningen.

GoedeStede en Trebbe realiseren 99 appartementen in Almere Buiten

Met het hijsen van een vlag markeerden Tjeerd Herrema, wethouder ruimte, wonen en wijken bij gemeente Almere, Arjan Deutekom, directeur GoedeStede en Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord de officiële start van de bouw van 99 appartementen Almere Buiten.

Bouw aardbevingsbestendige woningen De Vlint Groningen officieel gestart

Vrijdag 10 maart jl. hebben kopers van De Vlint officieel de bouw gestart door, na een toespraak van wethouder Roeland van der Schaaf, in de kruipruimte van hun eigen woning een fles met persoonlijke boodschap te begraven.

Wat verwacht Antje de Groot van het nieuwe kabinet

Aan de vooravond van de Tweede Kamer-verkiezingen vroeg Cobouw zeven topvrouwen uit de bouw, waaronder Antje de Groot van Trebbe, wat zij van een nieuw kabinet verwachten.

Trebbe houdt investeringskosten BasisWonen ook in 2017 laag

Ondanks forse prijsstijgingen vanwege een aantrekkende markt, is het Trebbe ook dit jaar weer gelukt de investeringskosten voor BasisWonen laag te houden. Hein Trebbe jr. legt uit hoe dat gelukt is.

Portaal en Trebbe realiseren samen 108 appartementen Blokhoeve Nieuwegein

Onlangs ondertekenden de heer Dirk Jan van der Zeep, bestuursvoorzitter Portaal en de heer Rob van der Jagt, directeur Trebbe West, de overeenkomst om 108 appartementen bestemd voor de sociale huur te realiseren in de Nieuwegeinse wijk Blokhoeve.

Revolutie in dakbedekking vindt haar oorsprong bij BouwDeck en Trebbe

Onlangs werd op het project Vlierhoeve Nieuwegein een revolutionaire oplossing voor de dakbedekking van de uitbouwen toegepast: BouwDeck. Een innovatief prefab systeem. Patrick Peet, hoofd productie wonen en Marc Evers, directeur BouwDeck vertellen erover

Woningverbetering in Vroomshoop; Vaneg-woningen van label F naar A

Samenwerkingen ontstaan op basis van technische kennis en op ‘het goede gevoel’. Dat laat het groot onderhoudsproject in Vroomshoop zien dat Trebbe recent voor Mijande Wonen uitvoerde. Nog niet eerder werkten deze twee partijen samen. En de eerste kennismaking lijkt goed; “Wij werken graag met partijen samen die aan een half woord genoeg hebben,” vertelt John Hutten, projectleider bij Mijande Wonen in Vriezenveen.

Trebbe is klaar voor BENG

Met BENG kun je niet meer doen, wat je steeds deed Het duurt nog even, maar vanaf 1 januari 2021 moeten nieuwbouwwoningen bijna energieneutraal zijn. Dat is vertaald in BENG-eisen. In opdracht van het Lente-akkoord zijn in 2016 enkele woningconcepten aan de voorgenomen BENG-eisen getoetst. Hoe scoren deze concepten? Waar zitten knelpunten en welke verbeterpunten zijn er? In de nieuwste Lente-akkoord publicatie zijn de BENG-eisen toegelicht, do’s en don’ts beschreven en praktijkvoorbeelden toegelicht. Zo ook het concept BasisWonen van Trebbe.

Feestelijk moment 24 Karaat Gouda

10 februari jl. waren er veel blije gezichten te zien, kopers van 24 Karaat Gouda konden tijdens een feestelijke bezichtiging hun eigen woning in aanbouw bekijken. Er waren veel toekomstige bewoners aanwezig, onder het genot van een hapje en een drankje konden zij kennismaken met elkaar.

Officiële handeling bij Hollands Huissen

Op 1 februari is van het project Hollands Huissen zowel de start van de bouw van 13 woningen gevierd als het hoogste punt van 13 woningen.

Prefab daken voor Vlierhoeve Nieuwegein

Trebbe West werkt aan het project Vlierhoeve in Nieuwegein, hier worden prefab daken geplaatst. Klik en lees er meer over in Cobouw, rubriek foto van de dag.

Bouw 26 appartementen Lent onlangs gestart

Onlangs boorde Trebbe de palen voor de realisatie van 26 appartementen in Lent bij Nijmegen. Trebbe ontwikkelde en realiseert het appartementencomplex in opdracht van Newomij.

Appartementencomplex Dalida in Lent opgeleverd

Bijna 70 ton staal, ruim 200 medewerkers, meer dan 155.000 gevelstenen, een bouwtijd van 8 maanden, dat was onder meer nodig om onlangs appartmentencomplex Dalida officieel op te leveren aan woningcorporatie Talis. Dalida heeft 48 sociale huurappartementen.

Trebbe in top 10 positie beste bouwers

Het afgelopen jaar gaven duizenden consumenten een review over ‘hun’ aannemer op www.bouwnu.nl. Op basis van de reviews die in 2016 zijn gegeven, is er voor drie categorieën een top 10 samengesteld door Stichting Klantgericht Bouwen. Trebbe behaalde in de categorie ‘Nieuwbouw, meer dan 50 reviews’ een zesde en zevende plaats.

Transformatie Merwedehof in RTL nieuws

Vorig jaar zijn er massaal kantoorgebouwen omgebouwd tot woonruimte. Op die manier zijn er ongeveer 9000 woningen gecreëerd, een record. RTL nieuws maakte er een item over. Ons project Merwedehof was één van die transformaties van kantoren naar woonruimte en diende als voorbeeld in dit item.

Metamorfose ruim 400 woningen in Wijchen gestart

17 januari startten woningcorporatie Talis en aannemer Trebbe-Knaapen het groot onderhoudsproject van ruim 400 sociale huurwoningen in Wijchen. Ronald Leushuis, bestuurder Talis gaf het officiële startsein van dit omvangrijke project met de opening van de modelwoning.

Trebbe realiseert 16 zeer energiezuinige huurwoningen in Borne

Onlangs ondertekenden de heer F.A. Weghorst namens Twickelborg Vastgoed B.V. en de heer Trebbe sr., namens De Bongerd VOF een overeenkomst voor de realisatie van 10 energieneutrale en 6 energienota nul woningen in de Bornsche Maten te Borne.

Trebbe in één minuut

Het jaar 2017 is amper twee weken oud. Een mooi moment om nog één keer over de schouder achterom te kijken en terug te blikken op wat het afgelopen jaar ons bracht. Een mooi moment ook om scherp in het vizier te brengen wat we willen bereiken in 2017.

Kerstvakantie

Van 24 december tot en met 1 januari genieten wij van de kerstvakantie. Daarna staan we weer volledig tot uw beschikking. Dringende zaken? Klik om te lezen hoe u contact met ons kunt opnemen.

Trebbe realiseert Polderzoom Aalsmeer

Woensdag 21 december 2016 ondertekenden Bohemen BV – Ruimte in ontwikkeling, Trebbe en belegger MN Services NV een overeenkomst om 37 grondgebonden huurwoningen en 51 appartementen voor sociale huur te realiseren in deelgebied Polderzoom te Aalsmeer.

Appartementen Hillegom voor Stek Wonen opgeleverd

Net voor de kerst is, na een bouwtijd van ruim 9 maanden, het appartementencomplex Michiel de Ruijterstraat in Hillegom door Trebbe opgeleverd aan Stek Wonen.

Bouwers en retailers slaan handen ineen voor woonbelevingscentrum LIV

Leven, Inspireren en Verleiden, kortweg LIV. Dat is de naam van het woonbelevingscentrum, dat in september 2017 aan de voet van de Nijmeegse stadsbrug De Oversteek zijn deuren opent. Het bijzondere woonconcept LIV is een cross-over van bouwbedrijven en retailers. Zij nemen gezamenlijk de consument aan de hand en begeleiden haar tijdens het hele traject van aankoop tot wonen en daarna.

Trebbe moderniseert 88 appartementen Apeldoorn voor Ons Huis Apeldoorn

Onlangs is gestart met de modernisatie en verduurzaming van vier appartementengebouwen aan de Kil, Lek- en Rijnstraat in Apeldoorn. Na de werkzaamheden zijn de 88 appartementen energiezuinig en klaar voor de toekomst.

Four Care slaat 1900e paal Amphia Breda

Met het slaan van de laatste heipaal heeft het consortium Four Care voor de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis een mooi moment bereikt. Na circa twee en een halve maand is in week 49 de 1900e heipaal aangebracht en daarmee is de basis gelegd voor het nieuwe ziekenhuis.

De Uitkijk Utrecht officieel gestart

9 december is de bouw van De Uitkijk Utrecht officieel gestart. Na een welkomstwoord van wethouder Geldof en Hein Trebbe jr. hebben de kopers hebben, onder het genot van een hapje en drankje, ieder een fles met een persoonlijke boodschap of foto begraven in de kruipruimte van de eigen woning.

Hernieuwde Enexis Campus in Zwolle officieel geopend

Na een fikse opknapbeurt waarbij het bovenregionale kantoor van netbeheerder Enexis in Zwolle door duurzame renovatie en nieuwbouw een complete transformatie onderging, is de Enexis Campus op vrijdag 9 december officieel geopend. De bouwcombinatie Trebbe/VanWijnen heeft de volledige renovatie uitgevoerd.

Hoogste punt De Trefkoel fase 2 bereikt

7 december jl. is, na een bouwtijd van bijna zeven maanden, het hoogste punt bereikt van De Trefkoel fase 2 in Groningen. De vlag werd in top gehesen door Pieter Bregman, algemeen directeur-bestuurder bij Nijestee en Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord. Na de handeling was er tijd voor een winterse lunch voor alle genodigden en circa 120 bouwplaatsmedewerkers.

Werkbezoek minister Blok aan Almere

De woningbouw in Almere is in beweging. Het reguliere aanbod van woningen mag dan aansluiten bij de gemiddelde woningzoekende, maar het past lang niet bij iedereen. Almere doet daar iets aan. Tijdens een werkbezoek, op 5 december jl., maakte minister Blok (Wonen en Rijksdienst) kennis met Almeerse oplossingen voor thema's als zelfbouw, eigen ontwerp, experimenteel, vrije keuze, duurzaamheid en betaalbaarheid.

Trebbe realiseert nieuwbouw Stammershoefstraat Vianen voor LEKSTEDEwonen

2 december jl. is het contract voor de ontwikkeling Stammershoefstraat Vianen ondertekend door Ed de Groot, directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen en Rob van der Jagt, directeur Trebbe West.

Hoogste punt bij ‘De Kaap’

Bouwvakkers aan de stamppot van het Jannes Er wordt hard gewerkt aan het omvangrijke bouwproject ‘De Kaap’ in het centrum van Hoogeveen en dat resulteerde in het zogenaamde ‘hoogste punt op de bouw’. Aannemer Trebbe en WVG Ontwikkeling stonden hier op vrijdag 2 december met circa 180 bouwplaatsmedewerkers even bij stil.

Afronding Castellum West verloopt voorspoedig

Op dinsdag 29 november vierde Ontwikkelingsverband Houten samen met kopers en projectbetrokkenen de start bouw van 45 woningen in de eerste twee fases van deelplan Sul Canale in Castellum West. Wethouder Michiel van Liere van de gemeente Houten verrichtte hiervoor de symbolische start handeling. Naar verwachting is Castellum eind 2017 gereed.

Trebbe-Knaapen gaat voor Talis groot onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan 419 woningen Wijchen

9 november is het contract voor het groot onderhoud aan 419 PeGe woningen Wijchen ondertekend door Ronald Leushuis, bestuurder bij Talis en Antje de Groot en Bart Knaapen namens Trebbe-Knaapen.

Amphia en Four Care officieel van start met nieuwbouw ziekenhuis

Vrijdag 11 november 2016 is de officiële start gevierd van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Amphia en aannemersconsortium Four Care kijken, met de feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats, vooruit naar de bouw van een toekomstbestendig, modern, topklinisch opleidingsziekenhuis. Een ziekenhuis dat nog betere zorg biedt aan het verzorgingsgebied van Breda en omgeving.

De 6 Weesper Straatjes officieel gestart

11 november is de bouw van de eerste drie fases van De 6 Weesper Straatjes officieel gestart. De kopers hebben, onder het genot van een hapje en drankje, ieder een fles met een persoonlijke boodschap of foto begraven in de kruipruimte van de eigen woning.

Trebbe behoudt FSC- & PEFC-certificering

Afgelopen week vond de jaarlijkse externe audit van onze FSC- & PEFC-certificering weer plaats. Deze heeft Trebbe met goed gevolg doorstaan en daar zijn we trots op!

Newomij koopt Nijmeegs woningproject Trebbe

Newomij heeft op 2 november jl. de koopovereenkomst getekend met Trebbe inzake de aankoop van 26 appartementen in Lent bij Nijmegen. Trebbe ontwikkelt en realiseert de woningen, naar een ontwerp van Frank Willems Architecten. De aankoop is begeleid door Hans Janssen Garantiemakelaars.

Prachtige ontmoetingsplek bij faculteit Tandheelkunde gereed

In Nijmegen heeft de faculteit Tandheelkunde afgelopen week het complete kliniekenplein in gebruik genomen. Het kliniekenplein is een prachtige ontmoetingsplek waar patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten samen komen. Op zaterdag 19 november kun je het zelf bekijken tijdens het Open Huis.

Duizenden bezoekers tijdens open dag op De Kaap

Duizenden mensen hebben zaterdag tijdens de Open Bedrijvendag Hoogeveen een kijkje genomen op de bouwplaats van De Kaap. De organisatie blikt terug op een meer dan succesvolle dag.

Hoe doen jullie dat?

Trebbe in de top 5 van best presterende bouwondernemingen, genomineerd voor de Cobouw Award. Goh, wat een verrassing, wat een eer. En dan natuurlijk direct de vraag: “Hoe doen jullie dat? Heb je daar een verklaring voor?” Nee, wij hebben daar geen bewezen recept voor. Maar wat dan wel? Wat is de kracht van Trebbe?

Bouw 50 woningen project Vlierhoeve gestart

Op maandag 31 oktober is het startsein gegeven voor de bouw van de eerste 50 woningen in het project Vlierhoeve in Nieuwegein. In het bijzijn van de kopers en andere genodigden sloeg Hans Adriani, wethouder Wonen, symbolisch de eerste paal, waarna de aanwezigen met elkaar toostten op de start en een goed verloop van de bouw.

De Kaap Hoogeveen opent de bouwhekken

De bouwplaats is van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek om kennis te maken met opdrachtgevers, initiatiefnemers, aannemer, onderaannemers en leveranciers die betrokken zijn bij dit project. Daarnaast kan een aantal huurappartementen worden bezichtigd en is een deel van de parkeergarage open voor het publiek

Trebbe rondt experiment, het bouwen van één woning in 20 werkdagen, met succes af

3 oktober werd er gestart met een ambitieus experiment. Trebbe en haar co-makers wilden een compleet nieuwe woning in slechts 20 werkdagen, vanaf de fundering opleveren, en dat is gelukt! 27 oktober werd de woning opgeleverd.

Bouw 19 woningen Mozaïekpark Wageningen gestart

Op vrijdag 21 oktober is de bouw van 19 woningen in Nieuw Kortenoord Wageningen gestart. De kopers hebben - onder het genot van een hapje en drankje - ieder een fles met een persoonlijke boodschap of foto begraven in de grond onder de woningen.

Nieuwe wijk krijgt razendsnel vorm

Op de plek van de voormalige MTS aan de Kotkampweg verrijst Villapark Florade. Dat gaat razendsnel met dank aan prefab-elementen en strakke afspraken met co-makers.

Hoogste punt 22 appartementencomplex Gouda-Oost

Vrijdag 14 oktober vierden we het bereiken van het hoogste punt van appartementencomplex Telder Toren in Gouda-Oost. Het complex heeft 22 sociale huurappartementen verdeeld over zes bouwlagen en wordt door Trebbe in opdracht van Woonpartners Midden-Holland gerealiseerd.

BREEAM Excellent certificaat Enexis Zwolle

Het gebouw E Enexis Zwolle is volledig gerenoveerd, door Trebbe/VanWijnen, tot één van de duurzaamste kantoren van Nederland en heeft gisteren het oplevercertificaat BREEAM Excellent behaald.

Eerste paal de grond in voor nieuwbouw Amphia ziekenhuis Breda

7 oktober jl. ging de eerste paal de grond in voor de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. En er zullen nog velen volgen. De komende drie maanden, tot en met december, vinden op alle werkdagen heiwerkzaamheden plaats. Ruim 1.900 heipalen geven het nieuwe ziekenhuis een stevig fundament.

Local en Trebbe verkopen 41 transformatiewoningen aan Woonstichting Jutphaas

Local en Trebbe ronden de transformatie van Merwedehof af met de verkoop van 41 woningen aan Woonstichting Jutphaas. Eerder dit jaar waren 46 woningen in het complex verkocht en opgeleverd aan particuliere kopers.

Trebbe start experiment

Maandag 3 oktober start Trebbe in Nijmegen met een ambitieuze pilot. Trebbe en haar co-makers willen volgens de begrippen van one-piece-flow een compleet nieuwe woning in slechts 20 werkdagen, vanaf de fundering, opleveren. Met het one-piece-experiment willen we de klantwaarde echt verhogen en uiteindelijk de kostprijs verlagen.

Nieuwbouw woonzorgcentrum Eugeria vervangt bestaand complex

De vervangende nieuwbouw van Woonzorgcentrum Eugeria, onderdeel van zorginstelling Carintreggeland, wordt in twee fases gerealiseerd. De eerste fase werd al eerder afgerond, de tweede is nagenoeg klaar. De nieuwbouw bestaat uit vier woongebouwen en een hoofd- gebouw. Ook zijn er tuinen aangelegd en is er een parkeervoorziening gecreëerd. De uitvoering is in handen van Trebbe Oost & Noord BV.

Bouwvakkers werken non-stop door bij De Kaap

De bouw van De Kaap vordert goed. Vrijdag verwacht aannemer Trebbe het laatste gedeelte van het kelderdek van de ondergrondse parkeergarage te storten. Het betreft hier een grote stort waarin circa 800 kuub beton verwerkt gaat worden.

Veel belangstelling voor plan Figaro

Het plan Figaro in Amersfoort is op 15 september succesvol in verkoop gegaan. Figaro bestaat uit 16 koopwoningen van Trebbe Wonen en 14 huurwoningen die Trebbe voor De Alliantie uit Hilversum realiseert. De inschrijfperiode duurt nog tot 26 september om 17.00 uur.

Trebbe en Local leveren Merwedehof Nieuwegein feestelijk op

Met het overhandigen van het eerste projectboek, waarin betrokken partijen hun woord doen en prachtige beelden van de voortgang van de transformatie van Merwedehof zijn opgenomen, aan wethouder Gadella door Phlip Boswinkel, directeur Local, werd de oplevering van de koopappartementen feestelijk onderstreept.

Hoogste punt appartementencomplex Dalida in Lent bereikt

Op donderdag 8 september werd met het plaatsen van het laatste element door wethouder Bert Velthuis en een toekomstige bewoner, het hoogste punt van appartementencomplex Dalida in Lent bereikt. Appartementencomplex Dalida heeft 48 sociale huurappartementen.

Pannenkoeken voor bezoekers Inloophuis De Bres

Trebbe heeft de keuken van Inloophuis De Bres in Zwolle vervangen. Dit is gevierd met pannenkoeken, vers gebakken op het nieuwe fornuis.

Trebbe start bouw Villapark Florade Enschede

Woensdag 7 september is met het slaan van de eerste paal door Jeroen Hatenboer, wethouder ruimtelijke ontwikkeling bij gemeente Enschede, de bouw van Villapark Florade officieel gestart. Villapark Florade omvat 43 woningen.

Bouw 70 woningen in Lent gestart

Op vrijdag 2 september is de bouw van de eerste fase van 70 woningen in Lent gestart. Wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen boorde de eerste funderingspaal.

RTV Drenthe op bezoek bij De Kaap Hoogeveen

De Kaap in Hoogeveen; één van de grootste bouwprojecten in het Noorden van Nederland. RTV Drenthe kwam op bezoek en sprak met Henk-Jan Overmars projectleider bij WVG Ontwikkeling en Ruben Nijhuis, uitvoerder bij Trebbe.

Nieuwe keuken inloophuis

Trebbe heeft een nieuwe keuken geplaatst in Inloophuis De Bres in Zwolle. Begin dit jaar was tijdens de Beursvloer Zwolle de afspraak gemaakt om de sterk verouderde keuken te vervangen. Op 30 augustus kwam ons bedrijf deze belofte na!

Duurzame renovatie gebouw E ENEXIS Zwolle opgeleverd

Trebbe heeft samen met Van Wijnen Eibergen B.V. het bovenregionale kantoor van Enexis opgeleverd. Het project bestond uit een duurzame renovatie van het bestaande pand en een deel nieuwbouw.

Transformatie kantoren naar appartementen Merwedehof in beeld

In de uitzending van RTL Woontips van 26 augustus jl. werd aandacht besteed aan de -bijna complete- transformatie van Villawal te Nieuwegein. Temidden van de bedrijvigheid van de herontwikkeling werden Phlip Boswinkel van Local en Hein Stooker van Trebbe, samen als Villawal Herontwikkeling BV hier aan het roer, geïnterviewd.

Frisse start, frisse blik

Vanmorgen – de eerste werkdag na de bouwvakvakantie – vond ik net zoals al mijn Trebbe-collega’s een gekleurde bril op mijn werkplek. Met de oproep eens anders naar de wereld, ons werk en onze collega’s te kijken: zet eens een andere bril op! Verbeterbril, Leanbril, de duurzaamheidsbril, de veiligheidsbril……… en natuurlijk de klantbril, daarmee hoor je zo ongeveer vergroeid te zijn.

BREEAM voor ROC Noorderpoort

ROC Noorderpoort in Groningen heeft het BREEAM-certificaat met de kwalificatie Good ontvangen. Trebbe gaf het schoolgebouw voor Technologie & ICT en de dienst Facilities een grootschalige opknapbeurt.

Trebbe focust op kwaliteitsborging

Voor Trebbe is kwaliteitsborging een belangrijk item. “Er komt met de invoering van de nieuwe wetgeving heel wat op ons af. Daar willen we op voorbereid zijn”, zegt Patrick Peet. Hij is als hoofd Productie Wonen verantwoordelijk voor conceptwoningen

De Kaap Hoogeveen, Cobouw XL

In het centrum van Hoogeveen verrijst het bouwproject De Kaap. Het is een gezamenlijk project van WVG Ontwikkeling, Stichting Woonconcept en de gemeente Hoogeveen. AAS uit Groningen tekende voor het ontwerp. Ingenieursbureau Wassenaar is ingehuurd als hoofdconstructeur. De uitvoering is in handen van Trebbe Oost & Noord uit Zwolle.

De Kaap Hoogeveen open tijdens OBD

De contouren van de parkeergarage en appartementen op De Kaap worden steeds beter zichtbaar. Dagelijks blijven velen even stilstaan rond het immense bouwproject, om de vorderingen met eigen ogen te bekijken.

Zomervakantie

We gaan er even tussenuit! Van 25 juli tot en met vrijdag 19 augustus genieten wij van de zomervakantie. Daarna staan we weer volledig tot uw beschikking.

Hoogste punt Hillegom

In Hillegom is op 19 juli het bereiken van het hoogste punt gevierd van de 26 sociale huurappartementen, die Trebbe realiseert voor Stek.

Pop - up showroom Koningsdaal Nijmegen

Zonde om met dit prachtige weer binnen te zitten dachten Svedex en wij. Daarom maakten wij een pop-up showroom met binnendeuren, -kozijnen en garnituur bij ons project Koningsdaal te Nijmegen.

Trebbe viert 105-jarig jubileum

Wij kijken terug op een fantastisch lustrumfeest. Het feest, voor onze medewerkers en hun partners, ter ere van het jubileum van Trebbe vond plaats op een prachtig partyship. De reden van het jubileum? Samen met onze opdrachtgevers en relaties, onze deskundige en betrokken medewerkers en met de kracht van ons sterke kennisnetwerk ontwikkelen en bouwen we al 105 jaar.

De Trefkoel fase 2 Cobouw XL!

Medewerkers van bouwer Trebbe werken in Groningen aan de realisatie van De Trefkoel fase 2.

Trebbe Oost & Noord is de eerste aannemer met meer dan 250 reviews op Bouwnu.nl.

Trebbe Oost & Noord is de eerste aannemer met meer dan 250 reviews op Bouwnu.nl. Bouwnu.nl is een initiatief van Stichting Klantgericht Bouwen. Bouwnu.nl helpt de consument met een compleet overzicht van alle aannemers met hun kwaliteiten.

Met oog voor een duurzame toekomst

Duurzaam denken en handelen heeft nu en in de toekomst onze oprechte aandacht en inzet. Om onze werkwijze met betrekking tot duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen te monitoren en te borgen beschikken wij over meerdere certificeringen die hierop toezien. Zoals de CO2 prestatieladder en ISO:14001.

Trebbe komt over de brug

Trebbe heeft ook oog voor de wereld om haar heen. Maatschappelijke, plaatselijke initiatieven ondersteunen wij graag. Voor deze Biënnale hebben wij ons aangesloten bij bdg architecten uit Zwolle. bdg transformeerde De Kerkbrug met een waaier van houten lamellen. Deze lamellen zorgen voor een geheel nieuw perspectief. Zowel op als van de brug.

Trebbe e-kracht

Wij brengen regelmatig een digitale nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief geven we aandacht aan nieuwe concepten, innovaties en andere zaken die ons bezig houden.

Bouw ketenpark Amphia ziekenhuis gestart

Deze week is er gestart met de opbouw van de UTA/Directie-keet, bestaande uit 70 x 12m, verdeeld over 2 lagen, ten behoeve van de nieuwbouw Amphia Breda. Consortium Four Care tekende medio mei voor de nieuwbouw van het topklinisch opleidingsziekenhuis. Het ziekenhuis met een omvang van 76.000m2 zal naar verwachting in 2019 haar deuren openen.

LUNEE en Trebbe bekrachtigen samenwerking

Onlangs tekenden Arthur van Neerijnen partner bij LUNEE Vastgoed en Hein Trebbe, directeur bij Trebbe, de VOF overeenkomst om de samenwerking voor het project De Uitkijk in Utrecht mogelijk te maken. Daarnaast is het doel een langdurige samenwerking.

MST officieel geopend

Het nieuwe Medisch Spectrum Twente (MST) is geopend op 11 juni, vijf maanden na de verhuizing. Het ziekenhuis is verhuisd van twee oude gebouwen aan de rand van het centrum van Enschede naar een nieuwe prominente locatie aan het Koningsplein in Enschede.

Transformatie kantoor naar appartementen in Den Haag

Amvest Investment Management en de combinatie Local/Trebbe hebben op de Provada de intentieovereenkomst getekend voor de aankoop van 69 woningen aan de Koningin Sophiestraat in Den Haag ten behoeve van de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

Amvest Investment Management en de combinatie Local/Trebbe hebben op de Provada de intentieovereenkomst getekend

Amvest Investment Management en de combinatie Local/Trebbe hebben op de Provada de intentieovereenkomst getekend.

Consortium Four Care tekent voor bouw nieuw Amphia ziekenhuis

Breda 17 mei 2016 - Vandaag vindt het formele gunningsmoment plaats van de nieuwbouw van het Amphia ziekenhuis in Breda. Aannemersconsortium Four Care en Amphia tekenen voor de nieuwbouw van een topklinisch opleidingsziekenhuis.

Trebbe ziet sterke stijging in omzet en rendement in 2015

Het herstel dat zich in 2014 aftekende, heeft zich doorgezet in 2015. De totale omzet nam met ruim 38% toe tot € 188 miljoen. Voor 2016 verwacht Trebbe een lichte stijging van de omzet ten opzichte van 2015.

Trebbe in de media 2016

Een overzicht van 'Trebbe in de media' het eerste half jaar van 2016.

De vlag in top bij Woonpark Veenderhorst Ede

Op 18 april is, na een bouwtijd van slechts 5 maanden, het hoogste punt bereikt van de bouw van Woonpark Veenderhorst in Ede. De vlag werd in top gehesen door Marian Teer, directeur van Woonstede, en Antje de Groot, directeur van Trebbe Oost & Noord.

Bouw De Trefkoel gestart!

14 april vond de feestelijke start plaats van het grootste bouwproject in Groningen uit de loopbaan van wethouder Roeland van der Schaaf. Samen met Pieter Bregman, algemeen directeur/bestuurder bij Nijestee en Hein Trebbe jr. directeur bij Trebbe verzorgde hij de officiële start van de bouw op de voormalige Trefkoellocatie.

Doorbraak in de bouw

Trebbe heeft samen met dertien partijen uit de bouw op uitnodiging van BuildingSMART basisafspraken gemaakt over de levering van informatie en de structuur van informatiemodellen, gebaseerd op praktijkervaringen.

Trebbe bouwt co-makership BasisWonen verder uit

12 april jl. heeft Trebbe de samenwerkingsovereenkomsten van zes van de huidige co-makers met 5 jaar verlengd. Naast de verlenging werden er ook samenwerkingsovereenkomsten getekend met drie nieuwe co-makers.

Nieuw in opdracht: Rozenbuurt Nijmegen

Onlangs tekenden Ton Jelissen, manager realisatie bij woningcorporatie Portaal en Marcel Trienen, directeur Trebbe Wonen B.V., de overeenkomst voor het project Rozenbuurt Nijmegen. De opdracht omvat de sloop van 56 woningen, het bouw- en woonrijp maken van het gebied, het ontwerp en de realisatie, in ketensamenwerking, van 40 woningen.

Trebbe winnaar Goedhuurwoningen Almere

'Het plan draagt direct bij aan de doelstelling van de Alliantie om de beschikbaarheid van betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen in Almere te vergroten.

Wethouder naar drie projecten in Lent

Niet 1, niet 2, maar liefst 3 officiële handelingen in Lent.