Almere De Stripmaker

Opdrachtgever(s)

  • BPD
  • GoedeStede

Architect(en)

Locatie

  • Almere

Status

  • Gerealiseerd

112 woningen De Stripmaker Almere

Kracht: inbreiding, sociale en middenhuur, dubbele bouwstroom, grote variatie in woningtypes

De Stripmaker is een nieuwe woonbuurt in Almere Buiten, gelegen vlak bij de Oostvaardersplassen. In totaal staan in De Stripmaker 112 duurzame woningen in meerdere woningtypes. Zo staan er 18 portiekwoningen, een appartementencomplex met 21 appartementen, 42 Rug-aan-Rug woningen en 31 eengezinswoningen. 24 eengezinswoningen zijn bestemd voor de middenhuur, de resterende 88 woningen en appartementen worden verhuurd voor een sociale huurprijs. Door de grote variatie in woningtypes en woningen is De Stripmaker bereikbaar voor een brede doelgroep.

De Stripmaker is ontworpen de Inbo architecten. De architectuur is geïnspireerd op Franse industriële hoeves. De maat en de schaal hiervan sluiten goed aan op de locatie van De Stripmaker. De woningen en het appartementencomplex zijn gesitueerd rondom een centraal groen binnenterrein, waar straks ruimte is voor ontmoeting en recreatie. Het ontwerp kenmerkt zich door goede metselwerkarchitectuur, waarbij de buitenzijde van het plan donkerder van toon is en aan de binnenzijde rondom het hof lichter. Er is gewerkt met witte accentvlakken die een moderne vertaling zijn van de vakwerken van boerderijen.

GoedeStede ontwikkelde samen met Trebbe het plan voor De Stripmaker. De gemeente wilde ook woningen in het middenhuursegment een plek geven in De Stripmaker. Gedurende het ontwikkeltraject heeft BPD Gebiedsontwikkeling een gedeelte van de ontwikkeling overgenomen. Gezamenlijk is invulling gegeven aan de vraag naar goede, betaalbare woningen bestemd voor sociale huur en middenhuur. Trebbe realiseerde De Stripmaker in een klein jaar tijd.

 

Deel dit project op social media