Almere Madrona

Opdrachtgever(s)

  • GoedeStede Almere

Locatie

  • Almere

Status

  • Gerealiseerd

95 appartementen Madrona Almere

Kracht: inbreiding, 13 bouwlagen, prefab betoncasco, sociale huur, rijke architectuur

Op de grens van Almere Buiten en de Oostvaardersplassen staat Madrona als een spectaculair landmark. Madrona oogt als een luxe appartementengebouw, maar bestaat volledig uit betaalbare huurwoningen. Madrona bestaat uit dertien bouwlagen en 95 appartementen bestemd voor de sociale huur.

Madrona was het tweede appartementengebouw dat Trebbe realiseerde met een prefab casco. Door de inzet van dit prefab casco kan Trebbe hoger bouwen, wordt de ruwbouwtijd met bijna 50% ingekort en worden al veel werkzaamheden in fabriek, onder geconditioneerde omstandigheden, verricht.

Vanuit ketensamenwerking

Madrona is het negende appartementencomplex dat Trebbe samen met Inbo heeft ontwikkeld en gerealiseerd voor GoedeStede en het zal zeker niet de laatste zijn.

Bijzonder aan Madrona

  • Madrona is het tweede project van Trebbe dat gerealiseerd wordt met een prefab casco. Door de inzet van dit prefab casco kan Trebbe hoger bouwen, wordt ruwbouwtijd met bijna 50% ingekort en worden al veel werkzaamheden in fabriek, onder geconditioneerde omstandigheden, verricht.
  • Vanuit een intensieve ketensamenwerking met GoedeStede

Deel dit project op social media