Hogekwartier Amersfoort

Opdrachtgever(s)

  • De Alliantie
  • Synchroon
  • Trebbe

Locatie

  • Amersfoort

Status

  • Gerealiseerd

Herstructurering naar wijk van de toekomst

Kracht: integrale herontwikkeling, goede mix in de wijk in doelgroepen en verschillende type woningen, onderdeel van grootschalig vernieuwingsprogramma

Hogekwartier Amersfoort; fonkelnieuwe stadswijk

Hogekwartier is de nieuwe stadswijk die ligt op de grens van Liendert en Schuilenburg. Tot aan het begin van de 21e eeuw was hier veel grasland en enige bedrijvigheid van kwekerijen en maneges. Eind 20e eeuw begon Amersfoort Vernieuwt hier met het plannen van woningbouw.

In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte. Trebbe realiseert in het Hogekwartier in totaal 154 huur- en koopwoningen, bestaande uit 58 koopwoningen en 96 huureenheden verdeeld over 52 appartementen en 44 woningen.

Wonen in Verdi in Hogekwartier

De koopwoningen die Trebbe ontwikkelde en realiseerde kregen de naam Wonen in Verdi. Wonen in Verdi ligt in Hogekwartier; de nieuwste stadswijk in Amersfoort. Wonen in Verdi is een project van 58 woningen in een grote variëteit. De woningen zijn in drie fasen verkocht en gerealiseerd. Met een woonoppervlakte dat varieert tussen 123 en 146 m² zijn de woningen ruim te noemen. De eigentijdse en modern vormgegeven woningen voldoen aan alle duurzaamheidseisen: optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een warmtepomp.

De huurwoningen voor de Alliantie in Hogekwartier

Voor de Alliantie realiseerde Trebbe 96 huureenheden; 52 appartementen en 44 grondgebonden woningen. Ook deze woningen kennen een eigentijds en modern ontwerp. De appartementen hebben een vloeroppervlak van 50m2 en zijn bij uitstek geschikt voor één -en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn ruime eengezinswoningen.

Wonen in Forza in Hogekwartier

Ook realiseerde Trebbe de laatste fase in de grootschalige vernieuwing, in opdracht van Synchroon. Deze fase met de naam Wonen in Forza! omvat 45 eengezinswoningen en 15 appartementen. Samen vormen deze woningen en het appartementenblok een harmonieuze buurt met veel ruimte voor groen. De woningen en appartementen hebben een eigen karakter en moderne architectuur dat zich laat kenmerken als eenheid in verscheidenheid. De woningen worden uitgevoerd in twee verschillende woningtypen en drie verschillende gevelconcepten. Het appartementencomplex krijgt een eigen uitstraling dat aansluiting heeft op de woningen. Door de verschillende type woningen en appartementen is Wonen in Forza! bereikbaar voor een brede doelgroep; van alleenstaande tot starter, van gezin tot senior. Vanzelfsprekend zijn de woningen en appartementen duurzaam en toekomstbestendig. Dit wordt bereikt door onder andere een warmtepomp, hoogwaardige isolatie, vloerverwarming en zonnepanelen.

Dit project in de media

Deel dit project op social media