Enschede Newtonpark

Opdrachtgever(s)

  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Enschede

Status

  • Verkoop

Newtonpark Enschede

Kracht: herstructurering, integrale gebiedsontwikkeling, door grote diversiteit in woningtypes bereikbaar voor een brede doelgroep

In Enschede herontwikkelt Trebbe de voormalige ROC-locatie aan de Hengelosestraat in Enschede tot een nieuwe, aantrekkelijke woonbuurt; Newtonpark. Hier komen straks 94 woningen bestemd voor de sociale huur (21 woningen), middenhuur (19 woningen) en koop (54 woningen). Zo is Newtonpark bereikbaar voor een brede doelgroep.

Over de gebiedsontwikkeling

Trebbe heeft de locatie verworven vanuit een prijsvraag en kreeg de grond in eigendom. Naast de woningen is ook de omgeving integraal onderdeel van deze ontwikkeling. Een belangrijk uitgangspunt voor Newtonpark is ruimte, groen, parkachtig en wandelpaden.

Newtonpark; wonen in het groen

Er worden straks rij- en dekwoningen in veel verschillende types aangeboden zoals:

  • twee lagen met een kap, in verschillende afmetingen
  • drie lagen plat, in verschillende afmetingen
  • vier lagen kap, in verschillende afmetingen

Ook wordt de omgeving ontworpen. Landschapsarchitect Rrog neemt het ontwerp voor het park op zich. Het park verbindt de omliggende omgeving met Newtonpark. Zowel de omwonenden als de toekomstige bewoners kunnen hier straks recreëren.

Snelle realisatie door industrialisatie

De woningen worden gerealiseerd vanuit een vergaande vorm van industrialisatie. Dit betekent dat de woningen snel en kwalitatief hoogwaardig worden gebouwd. Dit mede dankzij geprefabriceerde elementen zoals onder andere de kant-en-klare gevel 'Gevelklaar'.

De eerste fase van de in totaal 54 koopwoningen is met ingang van 28 juni in verkoop. Check voor meer informatie www.newton-park.nl.

Deel dit project op social media