De Oale Bouw Westerhaar

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Mijande Wonen

Architect(en)

Locatie

  • Westerhaar

Status

  • Ontwikkeling

Een toekomstbestendige buurt voor iedereen; De Oale Bouw

Kracht: herstructurering, bereikbaar voor een brede doelgroep, huurdersbegeleiding, conceptueel

In Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt de wijk De Oale Bouw nieuw leven ingeblazen door een herstructurering. Binnen deze herstructurering realiseert Trebbe vanuit bouwteam 48 nieuwe sociale huurwoningen.

Over de woningen in De Oale Bouw

De woningen worden verschillende typen gerealiseerd. Er komen twee-onder-kap-woningen, in de vorm van tien eengezinswoningen, 24 nultredenwoningen, en vier levensloopbestendige woningen. Ook worden er tien levensloopbestendige rijwoningen gerealiseerd. Door de grote variatie in woningtypes, is De Oale Bouw bereikbaar voor een brede doelgroep. De woningen zijn allemaal bestemd voor de sociale verhuur door Mijande Wonen. De architectuur  draagt bij aan een gevarieerd straatbeeld. Door de mix in kleuren van de gevelstenen en accenten in de gevels is iedere woning uniek, zonder de onderlinge samenhang te verliezen. Vanzelfsprekend worden de woningen duurzaam en toekomstbestendig.

Samen de beste begeleiding in De Oale Bouw

Om de 48 woningen te kunnen realiseren, zijn er eerst woningen gesloopt. De bewoners van de gesloopte woningen zijn door Mijande Wonen begeleid naar andere huisvesting. Een groot deel van de bewoners keert straks terug naar De Oale Bouw, in één van de nieuwe woningen. Trebbe heeft ondersteuning verleend op het gebied van bewonersbegeleiding en sloot aan gedurende het voortraject en de bewonersgesprekken. Daarnaast hebben Mijande en Trebbe gezamenlijk de huurdersopties met de huurders doorgenomen. De huurders konden keuzes maken voor onder meer de positie en de uitvoering van de bergingen, slaapkamer al dan niet op de begane grond, uitbouw, openslaande deuren in de achtergevel én de gebruikelijke keuken- en tegelopties.

 

Deel dit project op social media