Harderwijk renovatie en nieuwbouw Tinnegieter

Opdrachtgever(s)

  • UWOON Harderwijk

Locatie

  • Harderwijk

Status

  • Verkoop
  • Gerealiseerd

Renovatie 5 woningen en nieuwbouw 78 woningen Tinnegieter Harderwijk

Kracht: herstructurering wijk, Design, Build & Maintain-opgave, participatie buurt, klankbordgroep, diversiteit, leefbaarheid, binnenstedelijke vernieuwing

Herstructurering van de wijk Tinnegieter in Harderwijk in opdracht van UWOON. Het plan bestaat uit de sloop van 60 huurwoningen, woningverbetering van 5 huurwoningen en nieuwbouw van 8 seniorenwoningen, 12 eengezinswoningen, 9 beneden-boven woningen en twee appartementencomplexen met 31 wooneenheden. Allen bestemd voor de verhuur.
En 9 eengezinswoningen en 9 beneden-boven woningen zijn bestemd voor de verkoop.

Het project start met de renovatie. De realisatie van de nieuwbouw is verdeeld in twee fases. Trebbe begint met de woningverbetering. Dit bestaat uit het energetisch verbeteren van de woningen. Dit wordt gedaan door middel van het isoleren van wand, vloer en dak. Ook wordt het glas vervangen door HR++ glas en er wordt een ventilatiewarmtepomp toegepast.

De 60 jarenvijftigwoningen die zijn gesloopt, liggen aan de Margrietlaan (30 woningen), Marijkelaan (30 woningen) en de 5 woningen die worden gerenoveerd, liggen aan de Bernhardlaan. De verdichtingsgraad van de wijk Tinnegieter is hoog (mede) waardoor er problemen zijn met betrekking tot de leefbaarheid, parkeren, groen en openbare speel- en ontmoetingsruimte. Trebbe heeft in de tenderfase een plan van aanpak hiervoor geschreven. Er zijn vier thema’s waarop is ingegaan: diversiteit in woningaanbod, een duurzame wijk, een leefbare wijk en een groene wijk.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media