Boswinkel Enschede

Opdrachtgever(s)

  • Ons Huis Enschede

Architect(en)

Locatie

  • Enschede

Status

  • Ontwikkeling
  • Verkoop

76x een gezond, betaalbaar thuis in Boswinkel

Kracht: betaalbaar bouwen, levensloopbestendig, herontwikkeling, herstructurering, goede mix in doelgroepen

In Enschede, in de herstructureringswijk Oost-Boswinkel ontwikkelt Trebbe in het sluitstuk van de herontwikkeling 50 beneden-bovenwoningen en 26 koopwoningen. Belangrijke pijlers daarbij zijn groen, levensloopbestendig, variatie en het Tuindorpkarakter.

Over de koopwoningen van Trebbe voor Boswinkel

In STEK, het nieuwe stukje Enschede, is plaats voor 26 moderne duurzame en betaalbare woningen met tuin. Deze woningen zijn ontwikkeld en worden verkocht en gerealiseerd door Trebbe. De woningen zijn qua woonoppervlak en indeling gelijk aan elkaar en ogen robuust en stoer. De woningen zijn te verdelen in woningtype Ficus waarvan er twaalf komen en woningtype Yucca waarvan er veertien worden gebouwd. De woningen hebben een keuken aan de voorzijde en een tuingerichte woonkamer. In de tuin is een berging. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een compleet uitgevoerde badkamer met douche te vinden. De ruimte op de tweede verdieping is in te delen zoals de bewoner dat graag wil. Vanzelfsprekend zijn de woningen allemaal duurzaam. Standaard zijn deze voorzien van vier zonnepanelen en beschikken minimaal over label A++ en worden aangesloten op de groene stadsverwarming.

De verkoop start 20 april om 20.00 uur en verloopt volledig digitaal. Kijk voor meer informatie op: www.stekenschede.nl.

Beneden-bovenwoningen, variatie in types interessant voor brede doelgroep in Boswinkel

De 50 beneden-bovenwoningen die Trebbe ontwikkelt, zijn bestemd de sociale huur. Een belangrijk uitgangspunt voor de ontwerpvisie was het motto Ons Bos, wie een sterk bos wil, zorgt voor variatie. De vijftig BeBo-woningen worden in twee verschillende types gerealiseerd, een drielaags en een vierlaags type. De woningen sluiten aan op PMC2, een aanduiding vanuit de Woonstandaard. Doordat de BeBo’s in verschillende types gerealiseerd worden, zijn deze geschikt voor een brede doelgroep. Zo is er een type dat zich bij uitstek leent voor senioren, maar ook een type dat goed geschikt is voor meerpersoonshuishoudens. Natuurlijk worden de woningen duurzaam. De woningen worden aangesloten op groene stadsverwarming en krijgen triple glas. Bijzonder is dat de woningen straks beschikken over passieve koeling door middel van zomernachtventilatieluiken.

Deel dit project op social media