Boswinkel Enschede

Opdrachtgever(s)

  • Ons Huis Enschede

Architect(en)

Locatie

  • Enschede

Status

  • Ontwikkeling

76x een gezond, betaalbaar thuis in Boswinkel

Kracht: betaalbaar bouwen, levensloopbestendig, herontwikkeling, herstructurering, goede mix in doelgroepen

In Enschede, in de herstructureringswijk Oost-Boswinkel ontwikkelt Trebbe in het sluitstuk van de herontwikkeling 50 beneden-bovenwoningen en 26 koopwoningen. Belangrijke pijlers daarbij zijn groen, levensloopbestendig, variatie en het Tuindorpkarakter.

Beneden-bovenwoningen, variatie in types interessant voor brede doelgroep in Boswinkel

De 50 beneden-bovenwoningen die Trebbe ontwikkelt, zijn bestemd de sociale huur. Een belangrijk uitgangspunt voor de ontwerpvisie was het motto Ons Bos, wie een sterk bos wil, zorgt voor variatie. De vijftig BeBo-woningen worden in twee verschillende types gerealiseerd, een drielaags en een vierlaags type. De woningen sluiten aan op PMC2, een aanduiding vanuit de Woonstandaard. Doordat de BeBo’s in verschillende types gerealiseerd worden, zijn deze geschikt voor een brede doelgroep. Zo is er een type dat zich bij uitstek leent voor senioren, maar ook een type dat goed geschikt is voor meerpersoonshuishoudens. Natuurlijk worden de woningen duurzaam. De woningen worden aangesloten op groene stadsverwarming en krijgen triple glas. Bijzonder is dat de woningen straks beschikken over passieve koeling door middel van zomernachtventilatieluiken.

Over de koopwoningen van Trebbe voor Boswinkel

Ook neemt Trebbe de ontwikkeling, verkoop en realisatie van 26 koopwoningen ter hand. Ook hier gold het motto Ons Bos, wie een sterk bos wil, zorgt voor variatie. Alle woningen zijn drielaags met een plat dak en een dakterras. Leuk detail is dat de woningen een ‘Delftse Stoep’ krijgen. Ook deze woningen worden aangesloten op de groene stadsverwarming.

Deel dit project op social media