Enschede, Het Jannink

Opdrachtgever(s)

  • Hegeman
  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Enschede

Status

  • Ontwikkeling
  • Verkoop

Enschede, Het Jannink

Kracht: integrale ontwikkeling, herstructurering, natuurinclusief, klimaatadaptief en duurzaam

In het Janninkkwartier, de nieuwste, duurzame en toekomstbestendige wijk van Enschede, ontwikkelen wij Het Jannink. Het Jannink biedt straks gefaseerd plaats aan circa zestig woningen.

Over de ontwikkeling van Het Jannink

Het Jannink is een unieke ontwikkeling die met respect voor het rijke textielverleden tot stand komt. De naam en de schoorsteen als markant punt in het gebied herinneren hier nog aan. Verdeeld over drie velden is hier plek voor circa zestig woningen. De bouwblokken vormen samen een interessante openbare ruimte van stedelijke parken en brede groene zomen, met elkaar verbonden door autoluwe straatjes. Een dicht netwerk aan voetgangers- en fietspaden zorgt voor een goed verbonden, efficiënte en groene wijk.

Fase 1 Het Jannink

De eerste fase van Het Jannink omvat 21 woningen. De architectuur is geïnspireerd op het rijke textielverleden en laat zich omschrijven als stoer en robuust. Iedere woning is straks uniek door eigen unieke kenmerken. Een schuine hoek, een split-level, een dakterras of een loggia.

Duurzaam en toekomstbestendig

Het Janninkkwartier is dé duurzame, toekomstbestendige wijk in Enschede. Vanzelfsprekend zijn ook de woningen in Het Jannink duurzaam en toekomstbestendig. Zo zijn alle woningen energieneutraal (BENG2), voorzien van een uitgekiend installatiesysteem en krijgen alle woningen groene dakbedekking.

Meer weten over Het Jannink? Bekijk de verkoopwebsite.

Deel dit project op social media