Noordermaat Assen

Opdrachtgever(s)

  • Actium

Architect(en)

Locatie

  • Assen

Status

  • Ontwikkeling

40x een betaalbaar en duurzaam appartement

Kracht: betaalbaar bouwen, inbreiding, beschikbaar voor een brede doelgroep, samenwerking, Bouwstroom Noord

In Assen ontwikkelde Actium samen met Trebbe appartementencomplex Noordermaat, vanuit Bouwstroom Noord. Daarbij waren betaalbaarheid en duurzaamheid de belangrijkste uitgangspunten.

Van voormalig zorgterrein naar levendig appartementencomplex

Het L-vormige gebouw telt 4 bouwlagen en is gesitueerd op het voormalige terrein van de Noordermaat aan de Groen van Prinstererlaan in Assen. Het complex biedt plaats aan 32 appartementen en 8 studio’s – bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Een deel van woningen wordt verhuurd door Stichting Cosis en het Leger des Heils aan bewoners die ondersteuning nodig hebben. Het ontwerp is van de hand van Martini Architekten, uitgangspunten zijn goed ingepast in de omgeving, levendig gevelbeeld en een eigen identiteit.

Toegankelijk voor een brede doelgroep en duurzaam

De appartementen hebben twee slaapkamers en een woon- en keukenruimte. De studio’s hebben één slaapkamer en een woon- en keukenruimte. Er is een lift aanwezig in het appartementencomplex, en dat maakt dat de appartementen en studio’s toegankelijk zijn voor een brede doelgroep. De appartementen worden duurzaam, mede door toepassing van triple glas, zonwering en balansventilatie. Bij normaal gebruik is de energierekening  laag, zonder in te boeten op het wooncomfort.

Noordermaat Assen komt voort uit Bouwstroom Noord

De appartementen maken onderdeel uit van Bouwstroom Noord. Dit is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Samen bundelen ze woningbouwprojecten, kennis en kunde om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. Ze standaardiseren, evalueren en leren. Zo bouwen ze steeds slimmer en efficiënter. Eind 2021 is het eerste project gestart in Leek. Dit project is het zesde dat van start gaat.

Deel dit project op social media