Nijeveenseweg Meppel

Opdrachtgever(s)

  • Woonconcept

Architect(en)

Locatie

  • Meppel

Status

  • Gerealiseerd

32x een duurzaam, gezond en betaalbaar thuis

Kracht: betaalbaar bouwen, Nul-op-de-meter-woningen, Bouwstroom Noord, levensloopbestendig

In Meppel ontwikkelde Woonconcept samen met Trebbe 32 nul-op-de-meter sociale huurwoningen, vanuit Bouwstroom Noord. Daarbij waren betaalbaarheid en duurzaamheid de belangrijkste uitgangspunten.

Levensloopbestendig en toekomstbestendig

De woningen zijn verdeeld over vijf blokken van zeven woningen, waarbij in ieder blok één levensloopbestendige woning is opgenomen. Het ontwerp van de woningen is gemaakt door Peters & Lammerink Architecten uit Hengelo en sluit aan bij de vooroorlogse woningen die al aan de Nijeveenseweg staan.

Duurzaam en comfortabel

De woningen worden nul-op-de-meter. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een bodemwarmtepomp in combinatie met balansventilatie. Met de warmtepomp wordt de woning verwarmd, maar kan de woning ook gekoeld worden.

Bouwstroom Noord

De woningen maken onderdeel uit van Bouwstroom Noord. Dit is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Samen bundelen ze woningbouwprojecten, kennis en kunde om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. Ze standaardiseren, evalueren en leren. Zo bouwen ze steeds slimmer en efficiënter. Eind 2021 is het eerste project gestart in Leek. Dit project is het derde dat van start gaat.

Deel dit project op social media