Actium en Trebbe bouwen 32 appartementen en 8 studio’s op locatie Noordermaat Assen

'Zesde project Bouwstroom Noord een feit'

Woningcorporatie Actium en Trebbe starten in september 2023 met de bouw van 32 appartementen en 8 studio’s op de voormalige locatie van Noordermaat aan de Groen van Prinstererlaan in Assen. Beide partijen werken samen aan dit project vanuit het samenwerkingsverband Bouwstroom Noord. Op donderdag 4 mei werd het contract voor de bouw ondertekend door Rein Swart, directeur-bestuurder van woningcorporatie Actium en Marinus den Harder, directeur van ontwikkelende bouwer Trebbe.

De contractondertekening is een bijzondere mijlpaal. Dit is het tweede Bouwstroomproject voor Actium en voor Trebbe het vierde project. Om dit moment extra feestelijk te maken, werd aansluitend het bouwbord onthuld.

Van zorg naar een levendig appartementencomplex

De bouw van het appartementencomplex start begin september, naar verwachting worden de appartementen in de zomer van 2024 opgeleverd. Het ontwerp van het complex is van de hand van Martini Architekten. De appartementen hebben twee slaapkamers en een woon- en keukenruimte. De studio’s hebben een slaapkamer en een woon- en keukenruimte. Er is een lift aanwezig in het appartementencomplex, en dat maakt dat de appartementen en studio’s toegankelijk zijn voor jong en oud. De 32 appartementen en 8 studio’s zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het L-vormige gebouw telt 4 bouwlagen. De appartementen worden duurzaam, mede door toepassing van triple glas, zonwering en balansventilatie. Bij normaal gebruik van elektriciteit is de energierekening laag.

“Fijn dat we met de bouw van dit complex weer 40 huishoudens een thuis kunnen bieden. Een deel van de woningen wordt regulier verhuurd via Thuiskompas. Een ander deel is beschikbaar voor bewoners die ondersteuning nodig hebben. Deze woningen worden verhuurd door Stichting Cosis en het Leger des Heils”, aldus Rein Swart.

Trebbe en Actium voor het bouwbord
Noordermaat

Over Bouwstroom Noord

Bouwstroom Noord is een samenwerkingsverband tussen vijf woningcorporaties Wold & Waard, Lefier, Woonconcept, Actium en Woonservice en twee bouwbedrijven; Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe. Marinus den Harder: “Bouwstroom Noord laat zien dat als iedereen bereid is om tijd en energie te investeren, dit zich terugbetaalt in concrete resultaten; betaalbare, gezonde en duurzame woningen. Én werkgeluk, want plezierig samenwerken en doelen behalen, is het mooiste wat er is. Ik ben trots op de inspanning die geleverd wordt binnen de bouwstroom.” In juli 2021 werd de samenwerkingsovereenkomst getekend. Sindsdien zijn er flinke stappen gezet. De eerste 26 woningen zijn opgeleverd, zijn er 48 woningen in aanbouw en ruim 1.150 woningen in ontwikkeling.