Gelderselaan Stadskanaal

Opdrachtgever(s)

  • Lefier

Architect(en)

Locatie

  • Stadskanaal

Status

  • Gerealiseerd

16x een gezond, betaalbaar nul-op-de-meter-thuis

Kracht: betaalbaar bouwen, Nul-op-de-meter-woningen, Bouwstroom Noord, levensloopbestendig

In Stadskanaal ontwikkelde Lefier samen met Trebbe 16 nul-op-de-meter sociale huurwoningen, vanuit Bouwstroom Noord. Daarbij waren betaalbaarheid en duurzaamheid de belangrijkste uitgangspunten.

Levensloopbestendig en toekomstbestendig aan de Gelderselaan Stadskanaal

De woningen zijn verdeeld over vier blokken van vier woningen. Het ontwerp van de woningen is gemaakt door HJK Architecten uit Groningen en sluit aan op de omliggende omgeving, zonder de eigen identiteit te verliezen. De woningen zijn met een volledig woonprogramma op de begane grond levensloopbestendig en bij uitstek geschikt voor senioren. Doordat de woningen op de verdieping een tweede slaapkamer hebben, kunnen ook kleine gezinnen hier hun thuis vinden.

Duurzaam en comfortabel

De woningen worden nul-op-de-meter. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een warmtepomp in combinatie met balansventilatie. Voor de opwekking van elektriciteit krijgen de woningen pv-panelen.

Gelderselaan Stadskanaal komt voort uit Bouwstroom Noord

De woningen maken onderdeel uit van Bouwstroom Noord. Dit is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Samen bundelen ze woningbouwprojecten, kennis en kunde om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. Ze standaardiseren, evalueren en leren. Zo bouwen ze steeds slimmer en efficiënter. Eind 2021 is het eerste project gestart in Leek. Dit project is het vierde dat van start gaat.

Deel dit project op social media