Westerbork Lindehof en Lindelaan

Opdrachtgever(s)

  • Woonservice Drenthe

Architect(en)

Locatie

  • Westerbork

Status

  • Gerealiseerd

Lindelaan & Lindehof Westerbork

Kracht: binnenstedelijke herontwikkeling, complexe bouwplaatslogistiek, Bouwstroom Noord, intensieve samenwerking, deels levensloopbestendig

Vanuit Bouwstroom Noord realiseren Woonservice en Trebbe in Westerbork zes levensloopbestendige woningen aan de Lindelaan en acht eengezinswoningen aan de Lindehof.

Over de woningen

Er is gekozen voor stoere baksteenarchitectuur met accenten in het metselwerk. De acht eengezinswoningen, met een vloeroppervlak van 118 m2, komen op de plek van de voormalige basisschool aan de Lindehof. De zes woningen, met een vloeroppervlak van 103 m2, aan de Lindelaan zijn levensloopbestendig, dat betekent dat wonen, baden en slapen allemaal op de begane grond te vinden is.

Duurzaam en comfortabel wonen

Alle woningen worden goed geïsoleerd en worden verwarmd door een warmtepomp. Voor de opwekking van de elektriciteit worden pv-panelen geplaatst. Door dit uitgekiende installatiesysteem zijn de woningen duurzaam te noemen en kennen de bewoners straks een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast

Uitgekiende bouwplaatslogistiek

De bouwplaats aan de Lindelaan is gelegen aan een smalle toegangsweg. Om de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid van de buurt te waarborgen, bomen in de openbare omgeving te ontzien en de bouwplaats goed te kunnen bereiken, wordt een nieuwe, tijdelijke bouwweg aangelegd.

Bouwstroom Noord; bijzondere samenwerking

Wat ook bijzonder is aan de acht en zes woningen in Westerbork is dat dit het eerste project is dat Woonservice en Trebbe samen vanuit Bouwstroom Noord realiseren. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf corporaties en twee bouwbedrijven. Samen willen ze anders en slimmer bouwen, om ervoor te zorgen dat er voldoende, betaalbare en energiezuinige woningen worden gebouwd.

Deel dit project op social media