Dordrecht 30 appartementen en 18 woningen

Opdrachtgever(s)

  • Trivire

Architect(en)

Locatie

  • Dordrecht

Status

  • Gerealiseerd

18 woningen en 30 appartementen Dordrecht

Kracht: duurzaam en betaalbaar wonen, wijkvernieuwing

In de zijstraten van de Patersweg in Krispijn Dordrecht nam Trebbe in opdracht van woningcorporatie Trivire de ontwikkeling en realisatie van 30 appartementen en 18 eengezinswoningen, bestemd voor de sociale huur, op zich.

Over de appartementen en de woningen

De appartementen zijn gehuisvest in één appartementencomplex dat bestaat uit drie lagen. Ieder appartement heeft twee slaapkamers, een eigen buitenruimte en is bereikbaar via de lift.

De woningen hebben drie woonlagen, een voor- en achtertuin. De woningen hebben drie slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping is ook nog een vierde slaapkamer.

Duurzaam, betaalbaar en comfortabel

Zowel de woningen als de appartementen zijn duurzaam. De woningen en appartementen worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Verder is gekozen voor hoogwaardige isolatie en HR++-glas. Voor de toekomstige bewoners betekent dit een hoog wooncomfort en een betaalbare woning.

Een eigen identiteit

A3 Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp. Zij zijn erin geslaagd de woningen en appartementen een eigen identiteit mee te geven zonder de samenhang met de omliggende bebouwing te verliezen. Er is gekozen voor een eigentijdse interpretatie van naoorlogse architectuur die de wijk Oud Krispijn kenmerkt. Dit is terug te zien in de ingetogen baksteenarchitectuur met zorgvuldige detaillering en mooie metselwerkverbanden.

Naast de appartementen en de woningen voor Trivire, ontwikkelde en realiseerde Trebbe ook de Bloei van Krispijn en De Tuinen van Krispijn, zo zijn er naast de woningen en appartementen voor de sociale huur, ook woningen voor de middenhuur en de koop toegevoegd.

Deel dit project op social media