Gouda Woontorens De Gouwe en De IJssel

Opdrachtgever(s)

  • Mozaïek Wonen
  • Woonpartners Midden Holland

Architect(en)

Locatie

  • Gouda

Status

  • Gerealiseerd

Woontorens De Gouwe en De IJssel markeren de entree van de wijk

Kracht: herstructurering, binnestedelijk, krappe bouwplaats, complexe bouwplaatslogistiek

Nieuwe entree voor de wijk

Waar vroeger een school stond, verrijzen twee woontorens voor De Gouwen en De IJssel in de wijk De Korte Akkeren in Gouda. Deze twee woontorens markeren de nieuwe entree van de wijk.

‘De Gouwe’ en ‘De IJssel’

De hoge toren op de hoek van de Rotterdamseweg en het stroomkanaal vormt een markering van de entree van Gouda met 38 appartementen. Deze is van Woonpartners Midden-Holland en is ‘De Gouwe’ gedoopt. Het lage gebouw dat qua architectuur meer de verbinding zoekt met de naastgelegen wijk Korte Akkeren, bevat 29 appartementen. Deze is van Mozaïek Wonen en gaat ‘De IJssel’ heten. De namen verwijzen naar de twee grote rivieren die dichtbij deze locatie stromen. Op de begane grond zijn beide gebouwen met elkaar verbonden door middel van een gezamenlijke plint. Met gepaste trots kan gezegd worden dat de beide woontorens een fraaie architectuur bieden op deze spraakmakende locatie. Het ontwerp is van Atelier Pro.

Duurzaam bouwen voor de toekomst

De woningen worden volgens de nieuwste eisen gasloos gebouwd.  Binnen de woningen wordt extra geïnvesteerd in een goed leefmilieu. Ook werken de corporaties mee aan het faciliteren van elektrische deelauto’s. Dit is een van de oplossingen om het aantal auto’s te verminderen en de parkeerdruk te verlagen.

Deel dit project op social media