4 deelprojecten, Bouwstroom Noord

Opdrachtgever(s)

  • Woonservice Drenthe

Architect(en)

Locatie

  • Klijndijk
  • Odoorn
  • Sleen
  • Veenoord

Status

  • Ontwikkeling

Vier deelprojecten; duurzaamheid en betaalbaarheid hand in hand

Kracht: vanuit intensieve samenwerking, vier projecten in één bouwstroom, betaalbaar bouwen, Bouwstroom Noord

Vanuit de unieke samenwerking Bouwstroom Noord ontwikkelt en realiseert Trebbe 36 woningen, verdeeld over verschillende plaatsen in de regio Emmen. De realisatie van de woningen is mogelijk door meerdere projecten te bundelen binnen één bouwstroom. Binnen alle vier de projecten staan duurzaamheid en betaalbaarheid centraal. Trebbe realiseert de woningen in Sleen, Veenoord, Odoorn en Klijndijk voor woningcorporatie Woonservice.

Energiezuinig en toekomstbestendig

In Sleen realiseert Trebbe de nieuwbouw van zeven levensloopbestendige seniorenwoningen en negen eengezinswoningen. Deze woningen zijn straks voorzien van een WTW-installatie (een ventilatiesysteem met warmteterugwinning). Daarnaast worden de woningen gerealiseerd met ‘Gevelklaar’, dit concept bestaat uit geïsoleerde prefab gevels met ingestorte, maar wel demontabele, kozijnen en keramische steenstrips.

In Veenoord bouwt Trebbe tien levensloopbestendige huurwoningen in de herstructurering van het Burgermeester Gratamaplein. Ook deze woningen zijn voorzien van een WTW-installatie. De woningen hebben één laag met kap en krijgen een badkamer en slaapkamer op de begane grond.

Aan de Andries van Diepenbrugweg in Odoorn realiseert Trebbe zes nieuwbouwwoningen het StralenWARM energieconcept. De woningen hebben één laag met kap en zijn een kopie van het project in Westerbork dat Trebbe eerder realiseerde. Bijzonder is dat er tijdens de bouwfase bij een aantal woningen de bergingen en een kooivijver in tact wordt gehouden.

Het vierde deelproject is de nieuwbouw van vier seniorenwoningen in Klijndijk. Net als de woningen in Odoorn zijn deze woningen straks voorzien van het StralendWARM concept. Bijzonder aan dit project is dat er tussen de bestaande huizen door wordt gebouwd. Dit maakt de bouwplaatslogistiek uitdagend.

Alle woningen uit de deelprojecten worden goed geïsoleerd, zijn voorzien van een passend energieconcept en krijgen acht pv-panelen. Dit zorgt voor hoog wooncomfort en een betaalbare energielast voor de bewoners.

Bouwen vanuit Bouwstroom Noord

Dit is het tweede project dat Woonservice en Trebbe met elkaar realiseren vanuit Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf woningcorporaties en twee ontwikkelende bouwers om sociale woningbouw betaalbaar te houden.

Deel dit project op social media