In Vriezenveen voert Trebbe in opdracht van Mijande Wonen groot onderhoud uit aan 120 woningen. Deze woningen worden weer klaar gemaakt voor de toekomst door onder andere het dak en de beglazing vervangen, spouwen te isoleren en de woningen te voorzien van CO2 gestuurde ventilatie. Stuk voor stuk zijn dit werkzaamheden die impact hebben op de bewoners en hun dagelijkse leven. Inmiddels zijn de eerste woningen gereed en is het tijd om samen met de bewoners terug te kijken op het onderhoud. Hoe hebben zij dit ervaren?

Geen tocht meer

Mevrouw Winkel is blij met het resultaat. “Mijn woning is ongelooflijk opgeknapt”, zegt mevrouw Winkel. “Al moet ik eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie helemaal niet zat te wachten op het gedoe in mijn huis. Ik zag er echt tegen op, vooral omdat er zoveel ingepakt moest worden. Achteraf gezien is het me erg meegevallen. Vooral als ik zie wat ik ervoor terug heb gekregen. De vakmannen hebben zo netjes gewerkt. Na een week op de tuinstoel zitten, ben ik ook weer blij met mijn bank. Als ik hier zit en zo de kamer in kijk, dan ziet mijn huis er mooi uit. De vloeren zijn nieuw en de wanden zijn weer netjes geschilderd. Wat ik het fijnst vindt. Ik voel geen tocht meer in de woning. Nee, ik hoef hier niet meer weg, zeker nu mijn woning zo mooi is geworden.”

Als nieuw

De heer en mevrouw Bosch wonen al 53 jaar in hun woning en zijn één van de langstzittende huurders van de Petersburgstraat. Zij hebben de veranderingen als spannend ervaren. “Toen ik hoorde dat Mijande Wonen onze woning ging renoveren, zag ik er al tegen op,” vertelt mevrouw Bosch. “Ik kon me geen voorstelling maken van wat ons te wachten stond. Ik ben al vroeg begonnen met inpakken en toen ik er eenmaal mee bezig was, viel het me mee. Wij zijn goed betrokken bij de werkzaamheden, ook als het even tegen zat. Tijdens de werkzaamheden heb ik ook veel mooie foto’s gemaakt. Nu het klaar is, zie je ook echt resultaat.” De heer Bosch is het hier helemaal mee eens. “Ook tijdens de uitvoering werden wij positiever. De communicatie was duidelijk en we kregen goede informatie. De jongens op de bouw waren vriendelijk en werkten netjes. Ik kon altijd bij ze terecht met vragen, ook boden ze de helpende hand als het nodig was. Met het eindresultaat zijn we zeker tevreden. We merken het in het hele huis. Het is een stuk aangenamer en warmer. Ik was even bang dat ik me zou storen aan het geluid van de mechanische ventilatie. Maar deze hoor ik helemaal niet. We hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze woning weer te sausen. Ons huis is weer als nieuw! Als het aan ons ligt, blijven we hier nog lang wonen.”

Blij met mijn vloer en keuken!

“Ik heb een hele verbouwing achter de rug”, vertelt mevrouw Rekers. “Mooie nieuwe voordeur, kozijnen geschilderd, nieuwe vloer,HR++ glas, betere isolatie, meer ventilatie en een nieuwe keuken. Mijn huis heeft zoveel meer wooncomfort gekregen. Ik ben erg tevreden met het resultaat. De woning is echt helemaal mijn nieuwe stekje geworden.”

Keuzevrijheid

Rekers: “Mijn huis was al een bouwplaats voordat Trebbe begon met de werkzaam-heden. Ik wilde graag meer ruimte in de woonkamer en een luxere keuken. Mijande Wonen gaf me hierin gelukkig de vrijheid. In overleg heb ik de muur tussen de keuken en woonkamer laten verwijderen en het tegel-werk in de keuken er af gehaald. Bij Raab heb ik tegen betaling een mooie keuken uitgezocht. Ondanks dat mijn huis al op de kop stond, zag ik toch het meest op tegen het vervangen van de vloer. Toen ze er eenmaal mee bezig waren, viel het reuze mee en ging het eigenlijk best snel. Komt denk ik ook omdat de verbouwing zoveel beweging met zich mee bracht. Ondanks de overlast was er namelijk ook veel gezellig-heid in de straat. De buren onderling zochten elkaar op en maakten een praatje met elkaar. De werklui hadden altijd een goed humeur en hielpen als het nodig was. Die gezellige drukte in de straat mis ik wel, het is nu zo stil.”

Ruimte

“Ik heb echt alles opgeknapt,” vertelt Rekers trots. “Ik heb een tijd in de rommel gezeten, maar het is werkelijk prachtig geworden. De open keuken geeft veel ruimte, echt een verbetering van mijn woning. Ik heb alles opnieuw gesaust. De woning is weer nieuw, netjes en fris. Het meest blij ben ik met mijn nieuwe vloer en keuken!”


Gerelateerde projecten

Voer uw naam in
Voer uw telefoonnummer in

Meld je aan voor de nieuwbrief

@KRACHT