Hoogeveen, Sloodstraat en Korhoenlaan

Opdrachtgever(s)

  • Woonconcept

Architect(en)

Locatie

  • Hoogeveen

Status

  • Ontwikkeling

Betaalbaar en comfortabel wonen, met oog voor de buurt

Kracht: bouwen in een bestaande omgeving, nul-op-de-meterwoningen, vanuit Bouwstroom Noord

In Hoogeveen realiseert Trebbe zeven woningen aan de Sloodstraat en vier woningen aan de Korhoenlaan. De woningen worden gerealiseerd vanuit Bouwstroom Noord; een intensieve samenwerking tussen vijf woningcorporaties en twee bouwbedrijven om snel betaalbare, duurzame woningen te kunnen realiseren.

Duurzaam en met aandacht voor de omgeving

De realisatie omvat de nieuwbouw van vier eengezinswoningen aan de Korhoenlaan en de sloop van vijf gedateerde woningen aan de Sloodstraat die plaats maken voor zeven duurzame eengezinswoningen. De elf eengezinswoningen worden nul-op-de-meter. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen een luchtwaterwarmtepomp in combinatie met balansventilatie. Omdat de woningen in een bestaande omgeving gerealiseerd worden, is voor een speciale funderingsmethode gekozen om de geluids- en trillingsoverlast te beperken.

Een stoere uitstraling

De woningen, die gerealiseerd worden naar een ontwerp van BDC architecten en ingenieurs, kennen een stoere baksteenstructuur door accenten in verschillende kleurstellingen aan te brengen in de gevels. Bij de kleurstelling is goed gekeken naar de omliggende omgeving, zo passen de woningen bij de huidige omgeving en kennen ze een eigen uitstraling.

Deel dit project op social media