Bewust & Flexibel

Bewust & Flexibel; draai zelf aan de knoppen

De druk op de woningmarkt wordt steeds hoger, de betaalbaarheid staat onder druk. Tegelijkertijd dwingen ontwikkelingen op het gebied van verdere verduurzaming tot bewuste keuzes.

Daarom introduceert Trebbe Bewust & Flexibel. Met Bewust & Flexibel draai je zelf aan de knoppen. Vanaf fundering tot dak, van casco tot afbouw en van beton tot hout of een mix daarin. Jij kunt bewust je keuzes maken. Wij geven direct inzicht in de consequenties op het gebied van kosten, de MPG en de ParisProof indicatoren. Zo stel jij zelf je woning samen, binnen een geïndustrialiseerd proces, Bewust & Flexibel.

De acht belangrijkste voordelen op een rij:

  • Je kunt zelf aan de knoppen draaien
  • Je krijgt inzicht in hoe verschillende keuzes zich tot elkaar verhouden
  • Je krijgt inzicht in wat de impact op milieu en investeringen is van uw keuzes
  • Je kunt jouw woningen makkelijk aan laten sluiten op duurzaamheidsambitie, budget én doelgroepen
  • Het vergroot de daadkracht in het nemen van weloverwogen beslissingen
  • Je werkt altijd met up to date gegevens (zowel prijsniveau als wet- en regelgeving)
  • Je profiteert van efficiëntiekorting bij een uitgewerkte standaard
  • Ook hier profiteer je van meer dan 110 jaar aan kennis en ervaring

 

Draai zelf aan de knoppen

Draai zelf alvast aan de knoppen en stel zelf jouw ideale woning samen, met de Trebbe Woningconfigurator hieronder. Je hebt direct inzicht in de gevolgen van jouw keuzes op de Milieu Prestatie Garantie en de Paris Proof Indicatoren.

Configureer zelf je woning met een woonoppervlak van 88 m2 (beuk 4,35)

config4351
Configureer nu je woning

Configureer nu je woning met een woonoppervlak van 110m2 (beuk 5,40).

config 540
Configureer nu je woning

MPG en PPI, wat zegt dat over de duurzaamheid?

Met de Trebbe Woningconfigurator geven we je direct inzicht in de duurzaamheid van jouw keuzes. Dat doen we door jouw keuzes te koppelen aan de Milieu Prestatie Garantie (MPG) en de Paris Proof Indicator (PPI). Maar wat zeggen deze getallen nu eigenlijk?

MPG , duurzaam andere keuzes maken

De MPG is een belangrijke maatstaf voor de duurzaamheid van een gebouw. De MPG geeft aan wat de milieubelasting is van de materialen die in een gebouw worden toegepast, voor de duur van 75 jaar en vanaf het delven tot en met hergebruik na sloop. Hoe lager de MPG, hoe duurzamer het materiaalgebruik. Voor het grootste deel gaat de MPG over het materiaal dat nodig is om het gebouw te bouwen. Materialen worden ook onderhouden en vervangen gedurende de levensduur van een gebouw. Hoe vaak dit gebeurt, is afhankelijk van de functie van het materiaal. Ook het type materiaal is belangrijk. Materialen die langer meegaan, hebben niet altijd een lagere milieubelasting. De totale milieubelasting is dus sterk afhankelijk van bijvoorbeeld toepassing, ontwerp en onderhoud. De MPG is een wettelijke eis en wordt jaarlijks aangescherpt. Dat betekent dat we anders moeten kijken en andere keuzes moeten maken. En hoe dat anders eruitziet? Dat kun je in de Trebbe Woningconfigurator ontdekken.

Paris Proof Indicator, nu al rekening houden met toekomstige regelgeving

Paris Proof Indicator geeft aan hoeveel broeikasgassen (uitgedrukt in CO2) vrijkomen tijdens de productie- en bouwfase van de gebouwen. PPI maakt het mogelijk ook te sturen op korte termijn emissies, met als belangrijkste doel binnen de 1,5 graden wereldwijde opwarming in 2050 te blijven. Op dit moment zijn er nog geen harde eisen aan de PPI verbonden, maar de verwachting is dat we deze op korte termijn vanuit Europa en later ook vanuit Nederland kunnen verwachten. Door nu al rekening te houden met de PPI tijdens het configureren van jouw woning in de Trebbe Woningconfigurator, ben je nu klaar voor de toekomst.

Ook direct inzage in de kosten?

Wil je ook direct inzage in de kosten? Neem dan contact op met jouw Trebbe contactpersoon of stuur een mail via onderstaande knop.

Ja, ik wil inzage in de betaalbaarheid