Hoef en Haag De Erven

25 duurzame woningen voor een brede doelgroep

Kracht: intensieve meerjarige samenwerking, all-electric woningen, sociale huur, betaalbaar bouwen, conceptuele bouw

In Hoef en Haag ontwikkelt en realiseert Trebbe 25 sociale huurwoningen voor woningcorporatie LEKSTEDEwonen in de groene en landelijke wijk ‘De Erven’. Dit zijn de eerste huurwoningen in de wijk ‘De Erven’. Met deze woningen wordt een verdere invulling gegeven aan de vraag naar goede, duurzame en betaalbare huurwoningen in Hoef en Haag.

Eigentijdse en landelijke uitstraling

De 25 woningen zijn verdeeld over drie blokken en uitgevoerd in drie verschillende typen. Er zijn 21 ruime drie- en vierkamerwoningen en vier woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De woonoppervlakten variëren van 97 t/m110 m2 en de achtertuinen zijn circa 40 t/m 80 m2. Zo zijn de woningen beschikbaar voor een brede doelgroep. De woningen, naar een ontwerp van Hans Been Architecten, hebben een eigentijdse en landelijke uitstraling, passend in de wijk die een eigentijdse invulling van de erfgedachte ademt. Ieder woningtype heeft een eigen steen- en pancombinatie met een rijk en gevarieerd gevelbeeld.

Duurzaam en een hoog wooncomfort

De woningen zijn duurzaam, energiezuinig en kennen een hoog wooncomfort. Kenmerkend door een all-electric verwarmingsinstallatie, een zonneboiler die voor warm water zorgt en zonnepanelen op het dak die stroom opwekken. Deze duurzame uitrusting en hoogwaardige isolatie zorgen voor wooncomfort en lagere woonlasten.

Intensieve meerjarige samenwerking

Trebbe verkreeg de opdracht uit een design & build aanbesteding. 'De Erven' is het derde project dat Trebbe voor LEKSTEDEwonen realiseert. Hoef en Haag is een nieuw drop aan de oeverwal van de Lek. In een periode van 15 jaar worden hier in totaal 1.800 woningen gebouwd. Inmiddels zijn er circa 650 huur- en koopwoningen gerealiseerd, in aanbouw of verkocht. Eerder realiseerde Trebbe al 37 woningen Het Lint in Hoef en Haag.

Deel dit project op social media

Opdrachtgever(s)

  • LEKSTEDEwonen

Architect(en)

Locatie

  • Hoef en Haag

Status

  • Gerealiseerd

Opdrachtgever(s)

  • LEKSTEDEwonen

Architect(en)

Locatie

  • Hoef en Haag

Status

  • Gerealiseerd

Opdrachtgever(s)

  • LEKSTEDEwonen

Architect(en)

Locatie

  • Hoef en Haag

Status

  • Gerealiseerd