Vianen 42 woningen Stammershoefstraat

Opdrachtgever(s)

  • LEKSTEDEwonen Vianen

Architect(en)

Locatie

  • Vianen

Status

  • Gerealiseerd

42 woningen Stammershoefstraat Vianen

Kracht: betaalbare woningen in diverse typen voor starters, doorstromers en senioren

Trebbe realiseerde aan de Stammershoefstraat 30 appartementen, 4 maisonettes en 8 eensgezinswoningen (42 wooneenheden) in opdracht van LEKSTEDEwonen. Betaalbare woningen volgens de Trebbe-concepten HoogWonen en BasisWonen bestemd voor de sociale huur.

Het Design & Build-project bestaat uit verschillende woningtypen. Verdeeld over drie verschillende bouwblokken zijn er eengezinswoningen met tuin, appartementen met tuin of balkon en maisonnettes met tuin gerealiseerd. In het project hebben dan ook verschillende doelgroepen een plek gekregen: starters, doorstromers en senioren.

SVP uit Amersfoort tekende voor het ontwerp. De drie verschillende bouwblokken vormen één samenhangend architectonisch ensemble. Het totaal levert een rustig, maar gevarieerd straatbeeld op. De eenheid tussen de grondgebonden woningen en de appartementengebouwen wordt gevonden in het lijnenspel van de robuuste dakkapellen van de woningen en het gevarieerde lijnenspel van de appartementen. Door de stoere metselwerkdetails, de bijzondere kopgevels en de entrees aan de straatkant ontstaat een levendig straatbeeld.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media