Vianen 42 woningen Stammershoefstraat

Opdrachtgever(s)

  • LEKSTEDEwonen

Architect(en)

Locatie

  • Vianen

Status

  • Gerealiseerd

42 woningen Stammershoefstraat Vianen

Kracht: herstructurering, binnenstedelijk, bewonersparticpatie, diverse betaalbare woningtypes

Aan de Stammershoefstraat maakte de bestaande bebouwing plaats voor een nieuw, gevarieerd plan van Trebbe. Trebbe ontwikkelde en realiseerde hier 30 appartementen, 4 maisonettes en 8 eensgezinswoningen (42 wooneenheden) in opdracht van LEKSTEDEwonen.

Verdeeld over drie verschillende bouwblokken zijn er eengezinswoningen met tuin, appartementen met tuin of balkon en maisonnettes met tuin gerealiseerd. In het project hebben dan ook verschillende doelgroepen een plek gekregen: starters, doorstromers en senioren.

SVP uit Amersfoort tekende voor het ontwerp. De drie verschillende bouwblokken vormen één samenhangend architectonisch ensemble. Het totaal levert een rustig, maar gevarieerd straatbeeld op.

Trebbe verkreeg deze herstructurering uit een design & build opdracht. Het was de eerste dat LEKSTEDEwonen en Trebbe de handen ineen sloegen. Inmiddels mag Trebbe LEKSTEDEwonen tot één van haar vaste opdrachtgevers rekenen en maken we ons samen hard voor betaalbare, duurzame woningen waar het voor de bewoners fijn wonen is.

Deel dit project op social media