Hoef en Haag De Rozentuin

Opdrachtgever(s)

  • LEKSTEDEwonen

Architect(en)

Locatie

  • Hoef en Haag

Status

  • Gerealiseerd

De Rozentuin Hoef en Haag

Kracht: intensieve meerjarige samenwerking, rijke architectuur, sociale huur, conceptuele bouw

In Hoef en Haag ontwikkelde en realiseert Trebbe 24 sociale huurappartementen 'De Rozentuin' voor woningcorporatie LEKSTEDEwonen.

Met 'De Rozentuin' wordt opnieuw invulling gegeven aan het sociale huursegment in het nieuwe dorp aan de Lek. Het nieuwe complex biedt plaats aan 24 appartementen in twee verschillende types; 65 m2 en 71 m2, verdeeld over drie bouwlagen.

Bijzonder is de rijke architectuur van 'De Rozentuin'. Deze is geïnspireerd op de statige landhuizen en herenhuizen van weleer. Het moderne landhuis heeft allure zonder protserig te zijn en past daarom heel goed bij de no nonsens houding van de Nederlandse woningbouwtraditie: goede huisvesting zonder overbodige franje.

De appartementen worden duurzaam en kennen een hoog wooncomfort. Voor de verwarming en het warm tapwater van de appartementen wordt een lucht/water warmtepomp in combinatie met vloerverwarming geplaatst. De ventilatie van de appartementen is CO2-gestuurd.

Intensieve meerjarige samenwerking

Trebbe verkreeg de opdracht uit een design & build aanbesteding. 'De Rozentuin' is het vierde project dat Trebbe voor LEKSTEDEwonen mag realiseren.

Deel dit project op social media