Haarlem, Schalkwijk centrum

Opdrachtgever(s)

  • Lunee
  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Haarlem

Status

  • Ontwikkeling

Schalkwijk centrum, Haarlem

Kracht: herontwikkeling, integrale gebiedsontwikkeling, door grote diversiteit in woningtypes bereikbaar voor een brede doelgroep, nieuw stadshart

In Haarlem ontwikkelt VOF Trebbe-Lunee één van de vier plandelen in de herontwikkeling van Schalkwijk centrum.  Hier komen straks ruim 400 appartementen, horeca en een bibliotheek. Hier maken wij van een winkelcentrum een warm stadshart.

Over de gebiedsontwikkeling

In Haarlem in het stadsdeel Schalkwijk wordt het centrum de komende jaren getransformeerd tot een modern en aantrekkelijk stadshart, waar wonen, werken, winkelen en ontspannen samen komen. Verdeeld over vier plandelen worden hier ongeveer 1.150 appartementen ontwikkeld voor de sociale huur, de middeldure categorie en de vrije sector. Naast de appartementen komt er ca. 5.000 m2 commerciële ruimte en ca. 1.700 m2 maatschappelijk vastgoed.

Beleving in het plandeel van Trebbe-Lunee

In het plandeel van VOF Trebbe-Lunee komen twee gebouwen met in totaal ruim 400 appartementen. De maximale bouwhoogte wordt ca. 70 meter. Naast de appartementen voorziet dit project in commerciële ruimtes waaronder horeca, een bibliotheek en een gebouwde parkeervoorziening. Binnen dit plandeel is ervoor gekozen om wonen, winkelen, werken en ontspannen samen te laten smelten tot één beleving. Een goed voorbeeld hiervan is de beoogde binnentuin die in een van de complexen gerealiseerd wordt.

Deel dit project op social media