Enschede, the Gallery

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • a.s.r. real estate

Locatie

  • Enschede

Status

  • Gerealiseerd

Kennis en technologie komen samen; The Gallery Enschede

Kracht: hergebruik, verduurzaming, synergie, binnenstedelijk

Midden op het Kennispark Twente realiseert Trebbe in bouwcombinatie een uitbreiding bij The Gallery. Dit is een veelzijdig gebouw, waar kennis en technologie samenkomen, en herbergt een scala aan huurders waaronder Designlab University of Twente, start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven. Het biedt ruimte voor kantoren, bedrijfsruimten en laboratoria, en voorziet in een receptie, parkeergarage, restaurant en Grand Café. The Gallery is 300 meter lang en omvat twee bouwlagen. De uitbreiding wordt gerealiseerd door de begane grond, die tot voor kort als parkeervoorziening werd gebruikt, bij het gebouw te betrekken.

Aandacht voor de mens en de omgeving

De uitbreiding biedt plaats aan zowel kantoor- als laboratoriumruimtes. Tijdens de realisatie heeft Trebbe aandacht voor de mens en de bestaande omgeving. De laboratoria worden gebouwd volgens strenge richtlijnen om de veiligheid van het personeel en de omgeving te waarborgen. Ze zullen voldoen aan de ML-I klasse (Micro-organismen Laboratorium schaal) met basis(aansluit)voorzieningen. Bovendien is het ontwerp zodanig dat de labruimte kan worden opgewaardeerd naar ML-II klasse. Er is bij de realisatie van de uitbreiding geen zware constructie nodig, omdat er gebruik wordt gemaakt van de bestaande omgeving.

Het nieuwe innovatiedistrict

De ruim 4.000 m² uitbreiding wordt een multi-tenantgebouw in het nieuwe innovatiedistrict, gelegen tussen de campus en het bestaande Business- en Sciencepark. Ook wordt het gebouw verduurzaamd en krijgt het een opgefriste look en feel. De parkeergelegenheid wordt uitgebreid op en rondom het terrein en er worden extra laadpalen voor elektrische auto's geïnstalleerd. Op het Kennispark Twente is grote vraag naar kantoorruimte in combinatie met laboratoriumruimte. Naast bedrijven vinden er na oplevering ook gedeelde faciliteiten hun plaats zoals vergaderplekken, co-workingspaces, gedeelde labs en horecavoorzieningen. Tijdens dit project wordt er dus niet alleen geïnvesteerd in de kwaliteit van het gebouw maar ook in het algemene gebied om de samenwerking tussen bedrijven te stimuleren.