Delfzijl Betingehof

Opdrachtgever(s)

  • Acantus

Architect(en)

Locatie

  • Delfzijl

Status

  • Gerealiseerd

Levensloopbestendig wonen in Betingehof Delfzijl

Kracht: ketensamenwerking, betaalbaar, levensloopbestendig, aardbevingsbestendig

In de Polarisbuurt in Delfzijl realiseert Trebbe vanuit de ketensamenwerking met woningcorporatie Acantus 22 levensloopbestendige woningen in een hof; Betingehof.

Over Betingehof

Betingehof biedt plaats aan 22 levensloopbestendige, aardbevingsbestendige woningen. De woningen bestaan uit twee lagen, waarbij op de begane grond het volledige woonprogramma is opgenomen. De woningen kennen een hoog wooncomfort, zijn energiezuinig en daardoor betaalbaar in woonlasten voor de bewoner, door onder meer hoogwaardige isolatie, een eigen warmtepomp, triple glas en pv-panelen.

Bijzonder aan de bouw van Betingehof is dat er midden op de bouwplaats een boom staat. Deze boom  staat symbool voor de levensloopbestendigheid en beschermen we gedurende de bouw.

Betingehof; van en voor de bewoners

De woningen zijn gesitueerd rondom een hofje. De exacte invulling van het hofje, dat bepalen de bewoners samen. Evenals de naam van Betingehof. Want die naam is tijdelijk aan deze leefomgeving gegeven. De bewoners geven straks hun levensloopbestendige leefomgeving een eigen naam.

Goede woningen vanuit een fijne ketensamenwerking

Betingehof wordt gerealiseerd vanuit de ketensamenwerking met Acantus. Bij de ontwikkeling en de bouw van Betingehof ging de ketensamenwerking nog een stap verder. Processen en procedures werden niet alleen met elkaar, maar ook uitvoering met de gemeente doorgenomen en op elkaar afgestemd. Dit heeft er in geresulteerd dat beoogde planningen en trajecten tot op de dag van vandaag op de dag nauwkeurig verlopen.

Deel dit project op social media