Hardenberg 15 woningen Knarrenhof

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Stichting Knarrenhof Nederland
  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Hardenberg

Status

  • Gerealiseerd

15 woningen Knarrenhof Hardenberg

Kracht: levensloopbestendig, ontmoeting, zelfredzaamheid en noaberschap centraal

Knarrenhof Hof van Hardenberg is een initiatief van Stichting Knarrenhof Nederland, waarvan Peter Prak en Eerde Schipper de oprichters zijn. Hof van Hardenberg is ontworpen door INBO Architecten. De opzet van het plan bestaat uit 15 levensloopbestendige woningen in een hof met ruimte voor privacy en ontmoeting in de gemeenschappelijke binnentuin en het gezamenlijke HofHuys. Sociale samenhang en zelfstandig blijven wonen staan centraal in èn om de woningen.
Alle woningen hebben het volledige woonprogramma op de begane grond en zijn volledig zorgvoorbereid. Zo besparen ze de bewoners eenzaamheid en de zorgverzekeraars en gemeentelijke WMO jaarlijks heel veel geld. Dit zou wel eens de manier kunnen zijn om de stijgende zorgkosten te beteugelen.

Warmtepomp via ESCo
De woningen zijn vanzelfsprekend energiezuinig en worden voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. De warmtepomp wordt via een ESCo aangeboden (Energy Service Company). Dit betekent dat de warmtepomp wordt gehuurd door de kopers. Zij worden met de ESCo ontzorgd in het beheer en onderhoud van de installatie. Er is bewust voor een type warmtepomp gekozen die in de steeds hetere zomers de woning kan koelen. Met 15 woningen in Hardenberg is dit misschien wel de kleinste ESCo van Nederland, ook daarin lopen KnarrenHof en haar bouwteampartners voorop in Nederland.

Planning
Trebbe trad als mede-ontwikkelaar van het Hof van Hardenberg op en tekent voor de realisatie. De bouw startte in maart 2020. De woningen worden in het derde kwartaal van hetzelfde jaar opgeleverd.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media