16 woningen vanuit mini-bouwstroom

Opdrachtgever(s)

  • Mijande Wonen

Architect(en)

Locatie

  • Ootmarsum
  • Vroomshoop
  • Weerselo

Status

  • Gerealiseerd

16 woningen vanuit mini-bouwstroom

Kracht: vanuit één bouwstroom, haalbaar en betaalbaar bouwen, Gevelklaar

Vanuit één bouwstroom, ontwikkelt en realiseert Trebbe zestien woningen voor woningcorporatie Mijande Wonen. Het project bestaat uit drie deelprojecten: vijf woningen in Vroomshoop, vier woningen in Weerselo en zeven woningen in Ootmarsum. Door de woningen te bundelen binnen één bouwstroom is de realisatie van deze woningen haalbaar en betaalbaar gemaakt.

Duurzaamheid en betaalbaarheid gaan hand in hand

In Vroomshoop maken vier beneden-bovenwoningen plaats voor vijf levensloopbestendige woningen. In Weerselo worden vier woningen gerealiseerd en in Ootmarsum komen zeven woningen. Het ontwerp van de woningen is robuust en stoer en past goed bij de omliggende bebouwing. Duurzaam en betaalbaar zijn belangrijke uitgangspunten voor de ontwikkeling van deze woningen. De woningen worden goed geïsoleerd en krijgen een luchtwaterwarmtepomp die kan verwarmen en koelen. Zo beschikken de bewoners straks over hoog wooncomfort en een betaalbare energielast. Door de projecten te bundelen in één bouwstroom wordt schaalvoordeel en efficiëntie volop benut. Hierdoor is het mogelijk meerdere ‘kleinere’ projecten haalbaar en betaalbaar te maken.

Conceptueel bouwen; door industrialisatie snelle realisatie

De zestien levensloopbestendige woningen realiseert Trebbe met Trebbe BasisWonen. Het concept voor grondgebonden woningen, waarbij een groot deel is geïndustrialiseerd. Denk hierbij aan een geprefabriceerd casco en dak. Ook zet Trebbe Gevelklaar in. Dit concept bestaat uit geïsoleerde prefab gevels met ingestorte, maar wel demontabele, kozijnen en keramische steenstrips. Doordat de hele productie van de gevels in de fabriek plaatsvindt bouwt Trebbe sneller en efficiënter. Naast tijdswinst, levert het bouwen met Gevelklaar meer voordelen op zoals minder overlast voor de omgeving en minder CO²-uitstoot tijdens de bouw door reductie van de transportbewegingen op de bouwplaats. Ook ondervangt Trebbe zo het toenemende tekort aan goede vakmensen.

Deel dit project op social media