Gouda, De Ploeger

Opdrachtgever(s)

  • Mozaïek Wonen

Architect(en)

Locatie

  • Gouda

Status

  • Ontwikkeling

Modern wonen voor kleine huishoudens

Kracht: betaalbaar bouwen, samenwerking, conceptueel bouwen

In de moderne, groene wijk Westergouwe aan de rand van Gouda ontwikkelt en realiseert Trebbe het appartementencomplex De Ploeger. Dit complex biedt plaats aan vijf tweekamerappartementen en eenenveertig driekamerappartementen. De 46 woningen zijn bestemd voor de sociale huur.

Duurzaam bouwen voor de toekomst

De appartementen van De Ploeger zijn beschikbaar voor kleine huishoudens. De tweekamerwoningen hebben een woonoppervlak van 50 m2 en de driekamerwoningen hebben een woonoppervlak 69-71 m2. Iedere woning heeft een eigen loggia (buitenruimte) en het appartementencomplex bevat een lift. In totaal bestaat De Ploeger uit zes woonlagen.

De Ploeger; een passende naam bij de wijk

De naam ‘De Ploeger’ verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe en de voormalige landbouwgrond waarop het complex wordt gebouwd. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’. Het gebouw wordt gerealiseerd naar een ontwerp van Sacon Architecten. Het complex krijgt de uitstraling van een pakhuis.

 

Deel dit project op social media