Bunschoten, Rengerswetering Eiland 3

Opdrachtgever(s)

  • Het Gooi en Omstreken

Locatie

  • Bunschoten

Status

  • Gerealiseerd

Bunschoten, Rengerswetering Eiland 3

Kracht: integrale ontwikkeling, sociale huur, door conceptuele bouw snel opgeleverd, planoptimalisatie

In Bunschoten Rengerswetering eiland 3 ontwikkelde en realiseerde Trebbe 35 appartementen en 26 eengezinswoningen voor Het Gooi en Omstreken. Zowel de appartementen als de eengezinswoningen zijn gasloos uitgevoerd, hebben zonnepanelen en beschikken over een zonneboiler of luchtwarmtepomp.

Het Gooi en Omstreken organiseerde een design & build aanbesteding waarbij Trebbe als winnaar uit de bus kwam. Trebbe verkreeg de opdracht mede door de inzet van haar concepten Trebbe BasisWonen en Trebbe HoogWonen. Hiermee werd een efficiënt ontwikkeltraject doorlopen, een aantrekkelijk ontwerp neergelegd, met twee appartementen meer op hetzelfde bebouwingsvlak dan gevraagd en een betrouwbare bouwtijd afgegeven.

De appartementen sluiten goed aan op de omliggende bebouwing en hebben een industriële uitstraling gekregen. De woningen hebben een meer eigentijdse en dorpse uitstraling.

Trebbe doorliep niet alleen een efficiënte ontwikkeltijd, maar ook de realisatie verliep voortvarend. Uiteindelijk leverde Trebbe de laatste woning 2,5 maand eerder op. Dat lukte omdat de weersomstandigheden gedurende de gehele bouwtijd prima waren en als alles gewoon klopt de planning gewoon nóg efficiënter gedaan kan worden.

Dit project in de media

Deel dit project op social media