53 woningen Moutlocatie Amstelveen

Kracht: binnenstedelijk, herontwikkeling, gasloos

Op de Moutlocatie aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen worden 53 luxe stadsvilla's en herenhuizen ontwikkeld, ontworpen door architectenbureau Molenaar & Co uit Rotterdam. Er worden ruime eengezinswoningen met drie of vier verdiepingen gebouwd waarbij de bestaande hoogwatersloot wordt ingepast. Deze krijgt daarmee een karakteristieke en centrale plek in de nieuwe woonwijk. Daarnaast is er voldoende aandacht voor groen met ruimte voor een speelplaats. Ook is er aan goede parkeervoorziening gedacht

Sinds de sloop in 2008 van onder andere de Nissangarage en de ijzerwinkel van Henk Kroon gebeurt er al jaren niets op het terrein dat gelegen is tussen de Bovenkerkerweg, de Noorddammerlaan en de Maalderij in Amstelveen. In 2016 verkoopt de eigenaar de gronden aan Trebbe, waarop Trebbe een plan ontwikkelt. Het bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden en het terrein moet nog bouwrijp gemaakt worden. Een belangrijk onderdeel van het plan is de sloop van Carel’s Cafetaria en kringloopwinkel de Boemerang. Deze bedrijven krijgen in de directe omgeving een nieuwe bestemming. De entree van de Maalderij krijgt op deze manier een hoogwaardige uitstraling.

De plannen worden verder uitgewerkt zodat de bestemmingsplanprocedure doorlopen kan worden. Daarnaast wordt het terrein gesaneerd en bouwrijp gemaakt. Vervolgens start de daadwerkelijke realisatie van de woningen.