Nieuwegein transformatie Merwedehof

Opdrachtgever(s)

  • Local Den Haag
  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Nieuwegein

Status

  • Gerealiseerd

Transformatie Merwedehof Nieuwegein

Kracht: vraaggestuurd ontwikkeld, sociale huur en sociale koop, intiem wonen in groter complex, korte doorlooptijden

Transformatie van een 6.975 m2 groot kantorencomplex Merwedehof in Nieuwegein naar 87 woningen. Het kantoorpand had 13 kantoorunits. Een bijzonder verrassende facelift verandert Merwedehof in een modern woongebouw met ondergelegen parkeergarage en afgesloten fietsenstalling.
Merwedehof telt in totaal 87 appartementen. De lokale corporatie Jutphaas Wonen neemt 41 huurwoningen af. De 46 koopwoningen zijn verkocht aan particulieren.

Gemeente Nieuwegein, Local en Trebbe hebben intensief samengewerkt om deze transformatie mogelijk te maken. Daardoor is het project binnen anderhalf jaar aangekocht, ontwikkeld, verkocht en in aanbouw genomen. De gemeente geeft hoge prioriteit aan het aanpakken van de leegstand van kantoren.
In een vroeg stadium is contact gezocht met Jutphaas Wonen. Door de toekomstige huurders van de corporatie bij het ontwerpproces te betrekken is er een product ontstaan dat optimaal aansluit bij de markt.

Met deze transformatie voorzien Local en Trebbe niet alleen in het oplossen van de leegstand, maar komen zij ook tegemoet aan de vraag naar betaalbare woningen in de gemeente. De woningen variëren van 39 m2 tot 74 m2 GBO. Het balkon of terras van alle appartementen kijkt uit op een binnentuin. Het nieuwe appartementengebouw ligt op loopafstand van het levendige stadshart van Nieuwegein.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media