Nieuwegein Hoeverijk

Locatie

  • Nieuwegein

Status

  • Ontwikkeling

Nieuwegein woningen en commerciële voorzieningen

Kracht: gebiedsontwikkeling, door meerdere architecten veel variatie, woningen voor vele doelgroepen, nauwe samenwerking

Blokhoeve is de jongste nieuwbouwwijk van Nieuwegein. Het oostelijk deel is inmiddels voltooid, in het westelijk deel bevindt zich een braakliggend terrein dat de gemeente niet ingevuld kreeg. Ontwikkelcombinatie Trebbe / Lunee nam de gebiedsontwikkeling op zich en heeft een volledig nieuw plan ontwikkeld; Hoeverijk.

Gebiedsontwikkeling

De ontwikkeling omvat de nieuwbouw van een klim- en bergsportcentrum, een ABC-restaurant met meerdere thema-restaurants met een fitnesscentrum daar bovenop en een Aldi. Daarnaast beantwoordt deze gebiedsontwikkeling aan de vraag naar sociale huurwoningen. Er zijn vijftig studio’s en vijfenzestig twee- en driekamerappartementen voor de sociale verhuur voor Jutphaas Wonen gepland. Ook komt het project tegemoet aan de vraag naar goede, duurzame koopwoningen. Er komen twaalf twee-onder-een-kapwoningen en vijftig stadswoningen.

Diverse architecten

Om tot een gevarieerde, levendige wijk te komen, verbinden meerdere architecten zich aan de gebiedsontwikkeling. Zo neemt Knevel Architecten uit Amsterdam het klim- en bergsportcentrum voor haar rekening. Het ontwerp van de appartementen wordt verzorgd door A3 Architecten uit Rotterdam. De vijftig stadswoningen worden ontworpen door Visser en Bouwman uit Den Bosch en tekent Damast Architects uit Amsterdam voor de studio’s en de twaalf twee-onder-een-kapwoningen. De realisatie van de in totaal 177 woningen neemt Trebbe Wonen op zich.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media