UMCG Groningen

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Architect(en)

Locatie

  • Groningen

Status

  • Gerealiseerd

Dagelijks aan de slag in het grootste ziekenhuis in het noorden van Nederland

Kracht: langdurige samenwerking sinds 1936

Al bijna 90 jaar bouwt en verbouwt Trebbe in het Universitair Medisch Centrum in Groningen. In 1936 begon Trebbe met de verbouw van de “wascherij en stoomerij”. En dat beviel goed, want we zijn er nooit meer weggegaan. Als huisaannemer voerde Trebbe bij en in opdracht van het ziekenhuis ook grote projecten uit zoals:
• Eerste fase van de vervangende nieuwbouw
• Tweede fase van de vervangende nieuwbouw
• Nieuwbouw van het voorzieningengebouw de Noordpunt

Sinds de oplevering van deze grote complexe projecten realiseert Trebbe heel veel verschillende soorten bouwwerkzaamheden. Die variëren van verbouw en uitbreidingen van beddenhuizen en verpleegafdelingen
tot de renovatie van poliklinieken, radiotherapieruimten en laboratoria. Daarnaast nemen wij dagelijks, mutatie- en planmatig onderhoud voor onze rekening.

Aan de slag in het hart van het ziekenhuis

De komende jaren bouwt het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) in het hart van het ziekenhuis aan vernieuwing en verbetering van het operatiecentrum, de spoedeisende hulp en de intensive care. Hotfloor is de verzamelnaam voor deze afdelingen die patiënten voornamelijk voorzien van acute en geplande zorg. Deze zorg wordt daarnaast gecombineerd met patiëntenzorg, onderzoek, innovatie, ontwikkeling en opleiding. Trebbe verbouwt de eerste twee fases van het project Hotfloor in bouwcombinatie BAM en ENGIE. In deze twee fases worden een nieuwe afdeling Neonatologie en het Centrum Acute Zorg (CAZ) met onder andere nieuwe traumakamers gerealiseerd in de bestaande ziekenhuisomgeving met een going concern.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media