Groningen UMCG

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Architect(en)

Locatie

  • Groningen

Status

  • Gerealiseerd

UMCG Groningen

Kracht: langdurige samenwerking sinds 1936

Trebbe bouwt en verbouwt sinds 1936 in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) aan de rand van de historische binnenstad van Groningen. In dat jaar begon Trebbe met de verbouw van de “wascherij en stoomerij” en sindsdien bouwt Trebbe voortdurend op dit terrein in de Groninger binnenstad (vanaf 1981 in bouwcombinatie).
Als huisaannemer voerde Trebbe bij en in opdracht van het ziekenhuis ook grote projecten uit zoals:
- 1ste fase van de vervangende nieuwbouw (1981-1991)
- 2de fase van de vervangende nieuwbouw (1992-1997)
- nieuwbouw van het voorzieningengebouw de Noordpunt (2001- 2004)

Sinds de oplevering van deze grote complexe projecten realiseert Trebbe heel veel verschillende soorten bouwwerkzaamheden. Die variëren van verbouw en uitbreidingen van beddenhuizen en verpleegafdelingen tot de renovatie van poliklinieken, radiotherapieruimten en laboratoria.
De werkzaamheden worden aangestuurd door een eigen, aparte organisatie ter plekke gehuisvest op het ziekenhuisterrein.

Ook zijn de medewerkers erop gericht vlug te kunnen handelen in onverwachte situaties en snel klachten te verhelpen. Naast het dagelijkse en mutatie-onderhoud verricht de aparte organisatie ook het planmatig en preventieve onderhoud.

Jaarlijks voert de apart aangestuurde organisatie in het UMCG voor zo’n € 5 miljoen aan projecten uit. Ongeveer de helft hiervan is voor onderhoudswerkzaamheden.

Door onze jarenlange ervaring weten wij dat bouwen op een ziekenhuisterrein om bijzondere aandacht vraagt. We hebben dan ook buitengewoon veel expertise met werken waarbij het primaire zorgproces gewoon doorgaat. Wij hebben geleerd hoe essentieel het is om rekening te houden met de ‘zittende’ bewoners, medewerkers en hun bezoekers. Zo weinig mogelijk overlast door een superstrak geleid bouwproces, dat staat bij ons voorop. Dankzij gedegen overleg, bekendheid met de logistiek, creatieve programmering, nauwgezette planning en vóór alles, dankzij respect voor elkaars bezigheden.

Elke bouwlocatie op het ziekenhuisterrein van UMCG is krap. Daardoor heeft ieder project een bijzonder hoge logistieke en planmatige complexiteit. Er wordt een niet-alledaagse logistiek toegepast en er is extra aandacht voor beheersbaarheid (geen onveilige situaties en overlast).
Want een ziekenhuis is een kwetsbaar bedrijf waar meer dan in elke andere organisatie rekening moet worden gehouden met lawaai, stof en overlast door bouwwerkzaamheden. Daarom wordt er heel zorgvuldig en consequent omgegaan met informatie richting medewerkers, gebruikers, bezoekers en patiënten. Aan- en afvoerroutes van bezoekers en patiënten enerzijds en bouwverkeer (materiaal, materieel en personeel) anderzijds worden van elkaar gescheiden via afzonderlijke toegangen tot het terrein.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media