De Vlint Groningen

Opdrachtgever(s)

  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Groningen

Status

  • Gerealiseerd

Bijzonder bevingsbestendig

Kracht: intensieve samenwerking, bevingsbestendig gebouwd binnen het concept, rijk ontwerp

De Vlint wordt gerealiseerd aan de rand van de levendige wijk Vinkhuizen in Groningen en omvat de nieuwbouw van 38 woningen die volledig aardbevingsbestendig zijn. De woningen, naar een ontwerp van DE UNIE ARCHITECTEN, zijn rijk gedetailleerd mede door de accenten in de gevels krijgt elke woning een eigen identiteit.

De Vlint is een eigen ontwikkeling van Trebbe, die in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen tot stand is gekomen. Tijdens de ontwikkeling is er bijzondere aandacht geweest voor een goede aansluiting op de bestaande omgeving en is er veel rekening gehouden met de wensen van toekomstige bewoners. En niet zonder succes, de eerste fase van 20 woningen ging april vorig jaar in verkoop, binnen twee weken waren er 41 inschrijvingen. De tweede fase, bestaande uit de resterende 18 woningen, volgde al snel en was net als de eerste fase binnen vier maanden uitverkocht.

Bijzonder aan het plan is dat alle woningen volledig aardbevingsbestendig zijn. Trebbe heeft samen met de vaste co-makers van Trebbe BasisWonen gezocht naar oplossingen om de woningen aardbevingsbestendig te maken, zonder in te boeten op de architectuur, kwaliteit en comfort van de woningen. Gezamenlijk zijn de wijzigingen uitgewerkt en ingepast binnen het bouwsysteem van BasisWonen.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media