Enschede restaurant Loetje

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Loetje Enschede

Architect(en)

Locatie

  • Enschede

Status

  • Gerealiseerd

Restaurant Loetje Enschede

Kracht: transformatie, historisch gebouw, parklocatie, verduurzamen

In Enschede verbouwde Trebbe restaurant De Jaargetijden naar horecagelegenheid Loetje met een BVO van 1.430m2 (exclusief kelder van 630m2). Het historische gebouw midden in het Volkspark kreeg zo veel mogelijk het oorspronkelijke karakter terug. Bovendien is door de gebruikte materialen, kleuren en afwerkingen het typische Loetje-karakter ontstaan. Zo is de indeling aangepast en zijn detailleringen toegevoegd. Ook zijn alle buitenkozijnen vervangen en is met kleuren en materialen eenheid gecreëerd.

Het iconische gebouw voldeed niet meer aan de huidige duurzaamheidseisen. Daarom zijn de isolatiewaarden van diverse onderdelen van de gebouwschil waar mogelijk verbeterd. De aanwezige gasaansluiting wordt niet meer gebruikt. Zowel de nieuwe keuken als de gebouwinstallaties draaien geheel op elektriciteit. De bestaande trafo is hiervoor vervangen door een trafo met meer vermogen.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media