CSG Het Streek Ede

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • CSG Het Streek

Architect(en)

Locatie

  • Ede

Status

  • Gerealiseerd

Met aandacht een duurzame basis voor de toekomst

Kracht: Kleinschalige opzet voor 1.000 leerlingen, Bouwteam-plus, aandachtig duurzaam

Aandacht voor alles en iedereen

Het Streek staat bekend als ‘De school die werkt’ (DSDW). Met een onderwijsvisie die trotse VMBO/ PRO-gebruikers een eigen plek geeft in de school en hiermee een eigen plek in de maatschappij. De sterke punten van Het Streek in de vorm van kleinschaligheid en persoonlijke aandacht worden in de nieuwe school samengevoegd en uitgebouwd.

Er zijn vier ‘schooltjes’ gecreëerd, in vier vleugels van de school met een maximumgrootte van 250 leerlingen per afdeling. De brugklassers worden apart opgevangen, evenals de leerlingen voor het praktijkonderwijs. Daarnaast is er een aparte afdeling voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en voor de MAVO. Leerlingen werken in een veilige thuisbasis in lokalen die gelegen zijn rond kleinschalige leerateliers. Het grote voordeel van één gebouw is ook dat alle leerlingen gebruik kunnen maken van de praktijkruimten, de werkplaatsen, het theater, het Grand Café en de dansstudio. Het gebouw is voorbereid op uitbreiding en daarmee toekomstbestendig.

Aandachtig duurzaam

Duurzaamheid heeft veel aandacht gekregen bij CSG Het Streek. De school is voorzien van zonnepanelen. Voor de verwarming, koeling en het warm tapwater zijn de school en de sporthal voorzien van een WKO-installatie. Energiezuinige verlichting is opgenomen in de vorm van hoogfrequente tl-verlichting voorzien van aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling. Verder is het infiltratieriool duurzaam. Al het regenwater gaat naar het zogenoemde permeoriool. Is er teveel water voor deze waterafvoer dan gaat het overige water naar de wadi. Kortom: al het water gaat terug naar de natuur.

Een fijn en gezond binnenklimaat is geborgd door te bouwen volgens de richtlijnen Frisse School. Per ruimte is het binnenklimaat te regelen. Een gebalanceerd ventilatiesysteem voorkomt dat er energie verloren gaat door ventilatielucht.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media