Ede CSG Het Streek

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • CSG Het Streek Ede

Locatie

  • Ede

Status

  • Gerealiseerd

Christelijke Scholengemeenschap Het Streek Ede

Kracht: Kleinschalige opzet voor 1.000 leerlingen, Bouwteam-plus,

In Ede realiseerde Trebbe CSG Het Streek, een onderwijsgebouw met een vloeroppervlak 10.875 m2 en een sportal van 1.594m2 en biedt plaats aan 1.000 leerlingen. Het gebouw is voorbereid op uitbreiding van 200 leerlingen.

Over het ontwerp & duurzaamheidsaspecten

Kleinschaligheid vormt een belangrijke factor in de nieuwe school. Zo huisvesten er vier 'schooltjes' met een maximumgrootte van 250 leerlingen per afdeling in de vier vleugels van het gebouw. De brugklassers worden apart opgevangen, evenals de leerlingen voor het praktijkonderwijs. Daarnaast is er een aparte afdeling voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en voor de mavo. Leerlingen werken in lokalen die gelegen zijn rond kleinschalige leerateliers. Op die wijze is er overzicht, wordt er structuur aangebracht en blijven de lijntjes kort. Ook duurzaamheid staat centraal binnen het gebouw. De school voorzien van zonnepanelen. Verder hebben CSG Het Streek en de sporthal een gezamenlijke WKO-installatie, die voor vloerverwarming en -koeling zorgt. Ook is het binnenklimaat te regelen per ruimte via ventilatielucht. Een gebalanceerd ventilatiesysteem voorkomt dat er energie verloren gaat door ventilatielucht.

Ook de verlichting is energiezuining door het gebruik van hoogfrequente energiezuininge TL-lampen. De verlichting is geschakeld met een aanwezigheidssensor en daglichtregeling. Verder is het infiltratieriool duurzaam. Al het regenwater gaat naar het zogenoemde permeoriool. Is er teveel water voor deze waterafvoer dan gaat het overige water naar de wadi. Kortom: al het water gaat terug naar de natuur. De nieuwbouw is een zogenaamde Frisse School, klasse B.

Bijzonder aan het CSG Het Streek

  • Kleinschalige opzet binnen een groot gebouw;
  • Voorbereid op uitbreiding;
  • Duurzaam gebouw door onder andere pv-panelen, WKO-installatie, gebalanceerde ventilatiesysteem, duurzaam infiltratieriool.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media