Apeldoorn De Veenkamp

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Woonzorg Nederland

Architect(en)

Locatie

  • Apeldoorn

Status

  • Gerealiseerd

37+34 appartementen De Veenkamp Apeldoorn

Kracht: binnenstedelijke sloop en nieuwbouw, duurzame appartementen voor 55-plussers en voor intramurale zorg

In bouwteam realiseert Trebbe in Apeldoorn de binnenstedelijke nieuwbouw van De Veenkamp in opdracht van Woonzorg Nederland.  Mecanoo uit Delft maakte het ontwerp voor de vervangende nieuwbouw dat twee complexen omvat. De hoogbouw bestaat uit zeven bouwlagen en krijgt 37 tweekamerappartementen voor 55-plussers. Ieder appartement heeft een berging in de half verdiepte kelder. De laagbouw met twee bouwlagen krijgt 34 appartementen voor intramurale zorg en twee gezamenlijke woonkamers. Deze 34 appartementen zijn bestemd voor ouderen met Alzheimer die niet meer thuis kunnen wonen. De appartementen worden door zorginstelling Vérian verhuurd aan deze ouderen en Vérian zal met een vast team op locatie 24 uur per dag zorg en ondersteuning leveren.

Naast deze twee gebouwen bestaat onze opdracht ook uit een aanbouw van de nieuwe entree en recreatieruimte bij het bestaande gebouw de Arkel dat naast De Veenkamp ligt.

In de gesloopte oudbouw van De Veenkamp zaten in de gevel verblijven voor vleermuizen. In de nieuwbouw is ook ruimte gemaakt voor een grootschalig winterverblijf voor vleermuizen. Er is in de spouwmuren een gevarieerde omgeving gecreëerd.
Verder is bijzonder dat twee bestaande kunstwerken uit de gesloopte gebouwen later in de nieuwbouw worden teruggeplaatst.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media