Dok7 Amsterdam

Expertise(s)

Opdrachtgever(s)

  • Private belegger

Architect(en)

Locatie

  • Amsterdam

Status

  • Gerealiseerd

Dok7 Amsterdam

Kracht: turn-key, rijke architectuur, hoogwaardige afwerking, krappe bouwplaats, complexe bouwplaatslogistiek

Dok7 is gerealiseerd aan het water van het Tolhuiskanaal in Amsterdam Noord. Het appartementencomplex, dat verrees aan de Leen Jongewaardkade en het Albert Molhof, biedt plaats aan dertig appartementen en een commerciële ruimte.

Robuust karakter

Het nieuwe appartementencomplex telt vijf en zeven bouwlagen en is bestemd voor de vrije sector huur. Qua uitstraling past het gebouw goed bij het robuuste karakter van Buiksloterham. Op steenworp afstand liggen diverse winkels, cafés, restaurants en culturele trekpleisters.

De dertig appartementen kennen een vloeroppervlak variërend tussen ca. 50m2 á 125m2 en zijn verdeeld over vier types. Het appartementencomplex is vanzelfsprekend gasloos en voor het energieverbruik in de algemene ruimtes is gekozen om pv-panelen te plaatsen. De appartementen zijn hoogwaardig afgewerkt en beschikken over een luxe keuken en badkamer.

Industrieel verleden

‘Buiksloterham’ is ontworpen door WE architecten uit Amsterdam. Het uiterlijk van het complex refereert aan het industriële verleden van de locatie; in het ontwerp is een ‘tussenschaal’ in de gevels geïntroduceerd en daarnaast creëert het donkere metselwerk een industrieel uiterlijk. De grotere gevelopeningen hebben een warme afwerking van gekleurd geprofileerd beton. Voor de hoger gelegen appartementen hangen in deze grote openingen lichte balkons.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media