Almere 73 appartementen Extravert

Opdrachtgever(s)

  • BPD
  • Trebbe

Architect(en)

Locatie

  • Almere

Status

  • Gerealiseerd

73 appartementen Extravert Almere

Kracht: koopappartementen ontwikkeld vanuit concept HoogWonen, groen aan de gevels, gasloos met een ESCo

Extravert is een ontwikkeling van Trebbe en BPD verrijst in Almere Buiten naast het Meridiaanpark, het groenste stukje Almere. Het gebouw bestaat uit elf en vijf bouwlagen en biedt ruimte aan 73 appartementen bestemd voor de verkoop. Van appartementen met een vloeroppervlak variërend tussen de 40 m2 en 90 m2 én een penthouse van maar liefst 130 m2 biedt dit complex voor elk wat wils.

Het metselwerk van groene steen in de plint van het gebouw versterkt het natuurgevoel. Er zijn plantenbakken voor de bomen op de eerste verdieping in de architectuur verwerkt. Twee volumes van groen metselwerk flankeren de entree. Zij monden uit in plantenbakken met bomen voor het dakterras van het penthouse.

Groen, groener, groenst

De appartementen beschikken allemaal over energielabel A doordat deze goed geïsoleerd zijn, voorzien zijn van een warmtepomp en de pv-panelen op het dak. De warmtevoorziening van de appartementen wordt geleverd via een ESCo, waarbij kopers een warmtepomp leasen en daarmee ontzorgd zijn van onderhoud aan de installaties.

Ook de bouw is uitdagend te noemen. Er wordt met verschillende bouwsystemen gewerkt; kalkzandsteen en in het werk gestort beton. En door de verschillende hoogtes, verspringend metselwerk, uitkragende balkons en de constructies die nodig zijn voor de bloembakken maken het werk alles behalve alledaags.

Dit project in de media

Niets gevonden

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.

Deel dit project op social media