Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 29-05-2020

Veerkrachtige vrijdag bij Trebbe met Matthijs Hazekamp

Niet alleen privé, maar ook op ons werk hebben we allemaal weleens te maken met kleine en grote problemen, uitdagingen en tegenslagen. Hoe bied je die het hoofd? Wie veerkrachtig is, heeft een bepaalde souplesse in het omgaan met voor- en tegenspoed. In de serie Veerkrachtige vrijdag vertellen collega’s hoe zij omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Vandaag deelt Matthijs Hazekamp, uitvoerder bij Trebbe BestaandWonen waar hij energie van krijgt en wat dat te maken heeft met ridders, paarden en deurbellen.

Wat maakt werken bij Trebbe leuk?

“Als kind wilde ik ridder met een paard en prinses met een zwaard worden. Ik heb daar best een aantal dingen van verwezenlijkt, zoals een auto in plaats van een paard en ook de prinses is gelukt; ik heb een geweldige vriendin. Toch kunnen we wel stellen dat het ridder worden niet helemaal gelukt is. Op de middelbare school heb ik een beroepentest gedaan, daar kwam uit dat ik van knutselen hield, dus was een technische opleiding de beste keuze. Dat ik hout mooi vond maakte dat ik bouwkunde ging doen. Doordat ik graag buiten was kwam ik al snel op de bouwplaats terecht. Uiteindelijk werkte ik als zelfstandig klussenman. Ik wilde weer terug naar de bouwplaats en benaderde een detacheringsbureau. Ik mocht bij vier bouwers op gesprek, waaronder Trebbe. Met Trebbe had ik de beste klik en zo kwam ik bij Trebbe terecht. Het zijn voor mij de mensen die het werken bij Trebbe leuk maken. Ik heb het getroffen, want ik werk in een fijn team met leuke collega’s. We staan open voor nieuwe, innovatieve dingen en we zijn eerlijk en betrouwbaar. Dat is essentieel voor een goede sfeer op de bouw. Die goede sfeer vind ik erg belangrijk, daar steek ik veel tijd en energie in. Want een goede sfeer heb je nodig om een goed project te draaien.”

Hoe lever je vanuit jouw werk jouw bijdrage aan onze ambitie ‘Nederland mooier maken’?

“Ik werk bij BestaandWonen. Vanuit dit kenniscentrum knappen wij bestaand vastgoed op, daardoor maken we Nederland iedere dag mooier. Werken in de renovatie en het groot onderhoud is voor mij een bewuste keuze geweest omdat ik graag met mensen werken. Dat vind ik veel interessanter dan alleen de stenen. Ik heb nauw contact met bewoners, bouwpartners en natuurlijk mijn collega’s. Ik vind trouwens alles leuk hoor, zowel nieuwbouw als renovatie als utiliteitsbouw.”

Trebbe werkt vanuit drie kernwaarden (betrokken, ondernemend & betrouwbaar) welke spreekt jou het meest aan en hoe geef je daar invulling aan?

“Betrokken spreekt mij het meest aan. Als je oprecht betrokken bent bij wat je doet, dan streef je automatisch naar een optimaal resultaat voor alle partijen. Maar dit lukt overigens niet zonder ook ondernemend en betrouwbaar te zijn, dus in die zin geef ik invulling aan alle drie de kernwaarden. Dit doe ik door in alles wat ik doe en laat oprecht te zijn.”

Deze tijd vraagt om veerkracht, wat betekent dit voor jou en hoe geef je daar invulling aan?

“Het beroep van uitvoerder vraagt per definitie om de nodige veerkracht. Juist nu ben en blijf ik veerkrachtig door gewoon door te gaan met wat we voor corona ook al deden. Voor mij betekent dit flexibel meebewegen op veranderende omstandigheden. Zo hebben we al tal van oplossingen bedacht voor het werken op 1,5 meter afstand. Een mooi voorbeeld is de ‘buitendeurbel’. We werken momenteel in een appartementencomplex in een hal waar vier appartementen per verdieping op uitkomen. Wij voeren onder andere werkzaamheden vlak bij de voordeuren van de appartementen uit. Als de bewoners naar buiten willen, kunnen zij niet zien of er vakmensen bij hun deur aan het werk zijn. Om toch de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren hebben wij deurbellen aan de buitenzijde van de appartementen opgehangen en de beldrukker aan de bewoners gegeven. Willen zij naar buiten dan drukken ze eerst op de beldrukker zodat de vakmensen afstand kunnen nemen van de voordeur.”

Wat is jouw veerkrachtige tip?

“Je blijft in deze tijd veerkrachtig door goed voor jezelf te zorgen. Ga op tijd naar bed, denk aan de vitamines en blijf zoveel mogelijk leuke dingen ondernemen daar waar het kan. Persoonlijk word ik blij van zeer uiteenlopende dingen en onderneem veel activiteiten met mijn familie. Zo voorkom ik de sleur in mijn dagen en blijf ik veerkrachtig.”


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws