Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 22-05-2017

Hoogste punt 21 woningen Prinsenpoort gevierd

Met het hijsen van de Zwolse vlag, markeerde René de Heer, wethouder gemeente Zwolle, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners het hoogste punt van 21 woningen aan de Koningin Maximastraat, Prinsenpoort Zwolle.

Divers en duurzaam

De woningen worden uitgevoerd in verschillende types. Peters & Lammerink tekende voor het ontwerp van deze woningen. Zij zijn erin geslaagd met de kenmerkende jaren 30 architectuur en rijke detaillering, de woningen een eigen karakter mee te geven én de samenhang met de omgeving te bewaren. Bijzonder is dat alle woningen duurzaam zijn, naast een hoog wooncomfort, betekent dit een lage energierekening. Zes woningen zijn uitermate duurzaam en energiezuinig, deze woningen worden energieneutraal uitgevoerd. Dit betekent dat het gebouwgebonden verbruik, mede door de toevoeging van extra pv-panelen, wordt terugverdiend.

Wethouder René de Heer is enthousiast over de woningen aan de Maximastraat. “Het is mooi om te zien dat de Prinsenpoort steeds meer vorm krijgt. De eerste ideeën ontstonden al in 2007, toen bewoners van de Veerallee mee hebben gedacht over het stedenbouwkundig plan voor de wijk. Goed om te zien dat de plannen en woningtypen die toen bedacht zijn hier nu ook echt gebouwd worden.” André ten Vergert ontwikkelingsmanager BPD Ontwikkeling is trots: "We zijn blij met het succes van Prinsenpoort. Het project kent een lange aanloop maar heeft zich inmiddels bewezen als een aantrekkelijke woonwijk in de directie nabijheid van de binnenstad van Zwolle. Een mooie toevoeging aan de Veerallee."

Over Prinsenpoort Zwolle

Prinsenpoort ligt tegen het groene hart van Zwolle aan, dicht bij het centrum en sluit naadloos aan op de bestaande wijk Veerallee. In totaal worden hier 140 woningen gerealiseerd, deze opdracht ziet toe op de realisatie van 21 koopwoningen. Trebbe realiseerde eerder 32 huurwoningen in opdracht van BPD/deltaWonen Zwolle en ontving de opdracht van BPD voor de realisatie van 44 koopwoningen. Hiervan zijn inmiddels negen woningen opgeleverd, 14 in aanbouw en zijn de resterende 21 woningen in verkoop.

Over de bouw

Trebbe was al tijdens de ontwikkeling betrokken bij dit project en tekent ook voor de realisatie. De woningen zijn inmiddels allemaal verkocht en worden gerealiseerd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. Naar verwachting wordt de laatste woning aan het eind van het derde kwartaal dit jaar opgeleverd.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws