Categorie: Actueel
Auteur: Trebbe algemeen
Datum: 18-04-2019

Syntrus Achmea zet samen met Trebbe Klok nieuwe stap in duurzaam vastgoed met ‘Passief Bouwen’

Syntrus Achmea Real Estate & Finance zet samen met Trebbe Klok een nieuwe stap in duurzaam vastgoed. In Apeldoorn worden 86 gasloze appartementen gerealiseerd zonder warmtepomp. Uitmuntende isolatie zorgt ervoor dat er nauwelijks energie nodig is voor verwarming, terwijl zonnepanelen het grootste deel van benodigde stroom opwekken. Het is het grootste project in Nederland op het gebied van ‘Passief Bouwen’.

Het complex aan Kanaal Noord in Apeldoorn wordt ontwikkeld en gerealiseerd door een bouwcombinatie, bestaande uit Trebbe Bouw en KlokGroep. De appartementen zijn bestemd voor ouderen met een intensieve zorgvraag. Syntrus Achmea verhuurt de woningen namens een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds, aan zorginstelling KleinGeluk. 17 april jl. werd het hoogste punt gevierd. De oplevering staat gepland in december van dit jaar.

Goed voor het klimaat, de portemonnee en het rendement

“Wij zijn heel trots op dit baanbrekende project”, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoed bij Syntrus Achmea. “Zeer energiezuinige woningen realiseren zonder dure installaties is een volgende stap in het verkleinen van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving. Goed voor het klimaat, goed voor de portemonnee van de huurders en goed voor het rendement waarmee onze opdrachtgever de huidige en toekomstige pensioenen kan betalen.”

“Dit project is uniek in zijn soort. De hoge duurzaamheidsambitie sluit naadloos aan op onze ambitie om Nederland mooier te maken met gezonde en duurzame gebouwen”, vertelt Hein Stooker, directeur bij Trebbe, namens bouwcombinatie Trebbe Klok. “De principes van Passief Bouwen in Nederland zijn niet eerder in een gebouw met deze omvang toegepast. En hiermee voldoet het aan de doelstellingen die zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord.”

Passief Bouwen vraagt lef

Tijdens de viering van het hoogste punt vandaag wordt ook het ontwerpcertificaat ‘Passief Bouwen’ uitgereikt. “Er is echt lef voor nodig om te kiezen voor het Passief Bouwen concept”, vertelt Frank Grootenboer, voorzitter van Passief Bouwen. “Aan de voorkant is veel meer nagedacht en berekend om te voldoen aan de eisen van het Passief Bouwen. Het resultaat van deze investering is dat er een gebouw gerealiseerd wordt dat straks uitzonderlijk veel energie bespaard.”

Ieder een eigen plek

In het nieuwe complex heeft elke cliënt van KleinGeluk een eigen appartement. Ook zijn er diverse plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, waaronder een buurtkamer en een binnentuin. Syntrus Achmea wordt in dit project geadviseerd door Traject. Klein Geluk is bijgestaan door adviseur FAME.


Contactpersoon: Trebbe algemeen

Email: info@trebbe.nl

De medewerkers van Trebbe staan u graag te woord.

Gerelateerd nieuws