Ondertekening samenwerkingsovereenkomst luidt afrondende fase wijkvernieuwing Grunobuurt Groningen in

‘Nieuwe invulling voor Nelf-terrein’

Onlangs ondertekenden Rik van Niejenhuis, wethouder gemeente Groningen en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe de samenwerkingsovereenkomst voor de afrondende fase van de omvangrijke wijkvernieuwing Grunobuurt Groningen.

Rik van Niejenhuis, wethouder gemeente Groningen: “Heel erg mooi dat wij vandaag de samenwerking ondertekenen om aan de slag te gaan in de laatste fase van de herontwikkeling van de Grunobuurt. Het oude Nelf-terrein krijgt een mooie nieuwe bestemming voor wonen en werken, dicht bij het centrum en het Stadspark.”

Hein Trebbe jr. directeur bij Trebbe is blij met de overeenkomst. “Ik ben verheugd met de samenwerking met de gemeente Groningen en ik ben trots dat we samen het initiatief nemen voor het sluitstuk van deze herstructurering.”

Goede, duurzame woningen in een goede mix

Met de samenwerkingsovereenkomst onderzoeken de gemeente Groningen en Trebbe de programmatische invulling van het sluitstuk van de herstructurering van de Grunobuurt. Op de plek van een voormalige lakfabriek, beter bekend als het Nelf-terrein, worden drie gebouwen ontwikkeld. Deze gebouwen bestaan uit grondgebonden woningen, een gebouw met appartementen bestemd voor de sociale huur en middenhuur en een gebouw met appartementen, commerciële ruimtes en kantoren.

Ondertekening1
Ondertekening

Over de Grunobuurt

De Grunobuurt is een vooroorlogse wijk die sinds 2003 grootschalig vernieuwd wordt. Bewoners uit de Grunobuurt speelden tijdens het ontwikkelen van het stedenbouwkundig plan een grote rol in hoe nieuwe gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte eruit komen te zien. Mede daardoor blijven de kwaliteiten van de oorspronkelijke wijk behouden.

Vanuit samenwerking

De herstructurering van de Grunobuurt wordt opgepakt vanuit een intensieve samenwerking tussen  gemeente Groningen, woningcorporatie Nijestee, architectenbureau de Zwarte Hond en ontwikkelende bouwer Trebbe. Vanuit deze samenwerking zijn in de Grunobuurt al drie appartementencomplexen gerealiseerd (Lampisterie, Regulateur en Tractie). Eind maart startte de bouw van het vierde gebouw, Tender. Dit gebouw biedt plaats aan 115 appartementen, bestemd voor de sociale huur, middenhuur en koop. Ook voor de invulling van het Nelf-terrein wordt beoogd de huidige samenwerking voort te zetten.