Groningen 107 appartementen Tractie

Opdrachtgever(s)

  • Nijestee Groningen

Locatie

  • Groningen

Status

  • Gerealiseerd

107 appartementen Tractie Groningen

Kracht: betaalbare huurwoningen, grote diversiteit aan typen en daardoor geschikt voor jong en oud

In de Grunobuurt-Noord in Groningen ontwikkelde en realiseert Trebbe in bouwteam van 107 huurappartementen voor woningcorporatie Nijestee. Het gebouw krijgt de naam Tractie en is een vervolg op de 101 appartementen Lampisterie die Trebbe begin 2020 opgeleverd heeft in de Grunobuurt-Noord.

Tractie krijgt 107 huurappartementen met een gemeenschappelijk binnenterrein waar geparkeerd kan worden. Het gebouw varieert in hoogte van 3 tot 7 bouwlagen. Bureau Zwarte Hond maakte het ontwerp voor Tractie. Het woongebouw heeft een divers programma met woningen voor de sociale huur en middenhuur: appartementen met drie of vier kamers, maisonnettes met entree op de straat en penthouses.

Bouwen op en met vertrouwen

Het project is voor ons een toonbeeld van goede samenwerking: Tractie is namelijk het derde project op rij dat wij in de Grunobuurt in Groningen voor Nijestee mochten bouwen. Door de intensieve samenwerking is het vertrouwen onderling groot wat prettig en vlot samenwerkt.

Betaalbaarheid was in dit project een belangrijk item, mede door de eisen rondom aardbevingsbestendig bouwen. We stelden onszelf de vraag: hoe halen we een beter resultaat tegen minder kosten? Voor het beantwoorden van die vraag was volledige openheid vanuit zowel Nijestee over budget als vanuit Trebbe over bouwkosten ontzettend belangrijk. Je ziet als één team waar de schoen knelt en houdt daarbij steeds focus op de klant. Want betaalbaar bouwen is een middel; het doel was kwalitatief goede en comfortabele woningen ontwikkelen en bouwen voor deze jongeren.

Deel dit project op social media