Regulateur Groningen

Opdrachtgever(s)

  • Nijestee

Architect(en)

Locatie

  • Groningen

Status

  • Gerealiseerd

Verder bouwen op vertrouwen

Kracht: betaalbare huurwoningen, grote diversiteit aan typen en daardoor geschikt voor jong en oud, vanuit bijzondere ketensamenwerking, onderdeel van wijkvernieuwing

Samen bouwen op vertrouwen

In Groningen in de Grunobuurt werken woningcorporatie Nijestee, architectenbureau De Zwarte Hond en Trebbe, vanuit ketensamenwerking, aan een grootschalige wijkvernieuwing. Eerder werd vanuit deze samenwerking het appartementencomplex De Lampisterie en het woongebouw Tractie gerealiseerd. Het derde gebouw betreft Regulateur.

Regulateur; groen en betaalbaar

Ook hier tekende De Zwarte Hond voor het ontwerp. De hoogte van dit woongebouw varieert van drie tot zeven lagen. Het gebouw krijgt bijzonder metselwerk wat alleen uit koppen lijkt te bestaan. De daken worden voorzien van een sedumdak in combinatie met zonnepanelen. Parkeren wordt centraal in de wijk opgelost met de nog te bouwen blokken. Hierdoor is er ruimte voor het creëren van een tuin op het binnenterrein met veel groen, een wadi om regenwater op te slaan en ruimte om te verblijven en elkaar te ontmoeten. De meeste buitenruimten van de woningen grenzen ook aan dit groene binnenterrein.

Regulateur; plek voor een brede doelgroep

Het getrapte woongebouw biedt plaats aan 105 appartementen, verdeeld in 79 sociale huurwoningen en 26 middenhuurwoningen. Op de begane grond is ook plek voor twee commerciële ruimten en gezamenlijke fietsbergingen.

Deel dit project op social media