Grondovereenkomst De Parkwachters ondertekend

Vanochtend ondertekenden Hans Adriani wethouder gemeente Nieuwegein en Hein Trebbe jr. directeur Trebbe Wonen de koopovereenkomst voor de grond onder twee vrijstaande en zes twee-onder-éénkap woningen in de wijk Blokhoeve te Nieuwegein.

Succesvolle samenwerking

De acht woningen zijn het vervolg op het succes van de woningen in Blok Oost . Vanuit de ontwikkeling en realisatie van de 50 koopwoningen in Vlierhoeve, de 52 koopwoningen in ParKant en de 108 sociale huurappartementen voor Portaal is gebleken dat de gemeente Nieuwegein en Trebbe een sterke combinatie is.

Hans Adriani, wethouder gemeente Nieuwegein: “Met deze 8 bijzondere en markante parkwoningen realiseert Trebbe weer een nieuw woningtype in Blokhoeve. Zo wordt Blokhoeve echt een wijk waar heel veel mensen een mooi thuis kunnen vinden.”

Hein Trebbe jr., directeur Trebbe Wonen: “Door duidelijk en open met elkaar te communiceren en doordat wij allebei een goed gevoel voor gebiedsinvulling hebben, zijn we er samen in geslaagd om de ontwikkeling van de wijk Blokhoeve met verve nieuw leven in te blazen en in Blok Oost in recordtempo een kwalitatief hoogwaardige wijk gestalte te geven. Natuurlijk heeft daar ook het positieve marktsentiment een belangrijke bijdrage aan geleverd.”

Over De Parkwachters

De Parkwachters bestaat uit twee vrijstaande en zes halfvrijstaande villa’s met een modern en statig uiterlijk. De robuuste kubussen stijgen boven het park uit en vormen een markant herkenningspunt in het groene landschap. De woningen staan midden in het groen en hebben een zeer opvallende architectuur met verschillende niveaus en platte daken. Allemaal hebben ze drie woonlagen en buitenruimte in de vorm van een privé-terras en een fijn dakterras.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de ontwikkeling van deze woningen. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Trebbe wil woningen maken in een gebied waar mensen niet alleen nu graag wonen en leven maar over enkele decennia nog steeds. Uitgangspunt van Trebbe is altijd een duurzame, betaalbare woning gerealiseerd met materialen die met respect voor natuur, mens en dier zijn vervaardigd. Op dit moment wordt onderzocht in welke mate en hoe we deze duurzaamheidsambitie in kunnen passen.