108 appartementen De Peppelhoeve Nieuwegein

Kracht: ketensamenwerking, goede en betaalbare huur, verschillende doelgroepen onder één dak, gasloos

Trebbe realiseerde in opdracht van Portaal drie blokken met 36 appartementen in Blok-Oost in de wijk Blokhoeve. Van de in totaal 108 sociale huurappartementen, zijn er 84 appartementen met twee kamers en 24 met drie kamers. De woningen zijn gasloos, goed geïsoleerd en hebben een EPC van 0,4 (gelijkwaardig aan energielabel A++). Elk blok heeft een lift waardoor de woningen geschikt zijn voor één- en tweepersoons huishoudens in alle leeftijden.

De ontwerpen zijn van het architectenbureau Mulleners + Mulleners. Samen met hen zijn we erin geslaagd de appartementencomplexen een eigen identiteit te geven, zonder samenhang met de wijk te verliezen. Met de realisatie van deze appartementen is invulling gegeven aan de kwalitatieve en kwantitatieve prestatieafspraken tussen de gemeente Nieuwegein en Portaal.

Opvallend in dit project was de ketensamenwerking waarin het geheel is ontwikkeld. Portaal en Trebbe kiezen er nadrukkelijk voor om niet in de traditionele opdrachtgevers-/opdrachtnemersrol te kruipen. De relatie en het vertrouwen in elkaar maken het mogelijk om goede, duurzame en betaalbare huisvesting te realiseren.